Ravna zemlja

istina se ne moze sakriti

Face Truth GIF

Ne ja, on je admin, oni znaju bolje.
Ne mora da znaci.
istina se ne moze sakriti

Face Truth GIF
Tema je detinjasta u najmanju ruku, a u najvecu uvreda za zdrav razum, i elementarna civilizacijska dostignuca.

Ne moze se u sve sumnjati i ne moze se sve dopustiti. Ja zaista ne zelim da verujem da ovo radite zbog klikova, pa i da je tako, nehumano je, znate na sta mislim a narocito ti Tabe. Nemojte da se pravite deca kada niste. Nije zabavno smejati se ljudima koji su izmanipulisani do ove mere.

Dovidjenja od mene, verujte da sam vise nego iznenadjena i zbunjena, stavise, zgrozena sam.

Poslednja izmena:
Dovoljno zivimo u trenutno mracnom vremenu covecanstva da bismo izmisljali i dodavali jos kojesta, i sto je dokazano i sto se i "golim okom" vidi.

I Amerika i Rusija su jos '60-tih isle u svemir, snimili Zemlju mada se i pre toga znalo da je okrugla, znamo da postoje sateliti koji snimaju i danas (npr, karte Gugla i nisu se "zalili") kasnije i drugi, o cemu se ovde dalje pise? Kome jos nije dosta sta se dogaja oko nas, da bi jos i ovakve gluposti pisao? Na kraju, dajte da sa vratimo u normalu pa pisite iz zabave sta hocete, ovo vodi ne u srednji vek, ovo vodi u ludilo.

Ovo nije teorija zavere,ovo su ciste gluposti.

Посматрање, најстарији научни метод... :D после малко и читање, ал црквених књига, које су основ модерне медицине...

Касније схватиш, да је наука област ограниченог домета ка истини, не функционише без духовности уз њу
Crkvene knjige pogotovo hriscanske tesko da sunuzvor bilo kakvi korisnih informacija.

Ovde se radi vrlo opasan spin, da su maltene hriscani tj, vernici protivnici nauke, te da je za njih zemlja valjda ravna.

Istina, ima naucnih "dostignuca" koje hriscanstvo osudjuje konkretno pravoslavna crkva, ali ona to osudjuje zato sto vecina ljudi to osudjuje, ili bar vecina verujucih, ali i zato sto se kosi sa nekim osnovnim postulatima Crkve..

I to nema veze sa ravnom zemljom niti sa nekim opstepoznatim stvarima, ima unekoliko veze sa kloniranjem ljudi (zivotinja), zatim tzv. humanim ubistvom (koje je u nekim drzavama na zapadu dozvoljeno u bolnicama), ali i sa abortusom, samo sto to crkva ne namece nego stalno upozorava.

Ne znaci da nece biti jos pojava u nauci tj. "nauci" koje Crkva nece peporuciti bas, ali otom potom, da vidimo kako se stvari budu odvijale, jedna po jedna.

Ali brkati hriscane sa "ravnozemljasima" ili bilo kakvim drugim tzv. teoreticarima zavere apriori mada i ovako, posto vidim da se stalno kao "argumenit" provlace neka pitanja iz Biblije, gnusno je i podlo, i vrlo zlonamerno. Jer jedno je vera, a nesto sasvim drugo sumnjati u realnost ili negirati je. To je do samih ljudi, a kako cemo se postaviti prema toj realnosti, vec je drugo pitanje i moze imati veze sa verom itekako. I opet, to je osnovno ljudsko pravo zagarantovano ustavima i zakonima svih (modernih) zemalja.

Ako je nekom krivo zbog tih prava, zalim, neka onda bar prizna da je sam "ravnozemljas" koji bi da vrati dostignuta ljudska prava na nivo srednjeg veka. bar bi to bilo postenije, jer nije slucajno da ovkva tema opstaje ovoliko dugo.

(Sto "ravnozemljas", sto onaj koji bi da ukida osnovna ljudska prava ili makar samo da im se podsmeva, isto je.)

Moderno ravnozemljaštvo vuče korene iz hrišćanstva, ali ne iz mainstreama već iz ekstremističkih frakcija koje Bibliju tumače bukvalistički.

Ja svakako nemam mnogo lepih reči za Crkvu jer je svima jasno šta se događa kada se Crkvi da moć, ali su mainstream religije dovoljno pragmatične da javno poštuju nauku i ne talasaju sa retrogradnim idejama. Ipak i danas imamo primer Poljske i Irske gde se vidi da Crkva koja ima moć nikako nije naivna i tolerantna.

Ovo nije tema o religiji, ali rekao bih da su vernici zaista u većem procentu poklonici mišljenja da je zemlja ravna nego što je to slučaj sa ateistima.
Nije tema o religiji, ali dozvoljavate kako vidim, da vernici budu ispitivani i o tom aspektu da biste valjda zakljucili ono sto vaam ponekima odgovara, a ovo zadnje je tek posebna sramota sto si rekao.

Ja nijednog "ravnozemljasa" u rl ni medju vernicima ni medju ateistima tj agnosticima nisam srela, ali valjda je dovoljno zakljuciti iz pisanja par ljudi na Krstarici? Pa i oni nisu svi vernici, a ima ih troje cetvoro, vidim, ukupno.

Lepa "zabava".

Dobro, stvar različitih iskustava, ja sam recimo sretao ravnozemljaše i u rl. Nije to kod nas samo tako, ima i mnogo gorih primera. Recimo negde sam čitao da u SAD čak 30% ljudi smatra da je zemlja ravna, a to je država koja je slala ljude u svemir. Tek to je onda katastrofa.

Dlugomire, poenta je da niste bolji od "ravnozemljasa". Prvo jer ih "hvatate kao vestice" vidim vec godinu dana.

Drugo i posebno najgore je sto im se ismevate (krace - izivljavate se) a znate da su minorna glupa, pa meni takva glupost ne bi ni mogla da bude smesna ni "za za'ebanciju" kako rekoste, meni bi bila tuzna a vama ponekima godinu dana vec nista, tek juce videh otkad je ova tema.

Sramno je sto ovo radite i dopustate, vise vi takvi sto uzivate u ovome, nego "ravnozemljasi". Verujte, gori ste.

Tema ravne zemlje, u sustini, jeste kljuc globalne zavere. Sad zasto je popularisana kao takva, zato sto u javnosti ne sme da se govori o supljoj zemlji. Eno ukucajte na YT neke emisije o Agarti, sve se to povezuje sa ravnom zemljom.
Pa dobro, recimo da jeste ploca ali nije ravna :super:
Mi zivimo u svetu lazi i ta laz je ravna nepoznavanju oblika planete na kojoj smo...
Inace svakoga ko je normalan trebalo bi da zanima sta se nalazi izvan granica poznatog sveta, a za to istrazivanje je svejedno da li je ravna ili suplja

Poslednja izmena:
Dlugomire, poenta je da niste bolji od "ravnozemljasa". Prvo jer ih "hvatate kao vestice" vidim vec godinu dana.

Drugo i posebno najgore je sto im se ismevate (krace - izivljavate se) a znate da su minorna glupa, pa meni takva glupost ne bi ni mogla da bude smesna ni "za za'ebanciju" kako rekoste, meni bi bila tuzna a vama ponekima godinu dana vec nista, tek juce videh otkad je ova tema.

Sramno je sto ovo radite i dopustate, vise vi takvi sto uzivate u ovome, nego "ravnozemljasi". Verujte, gori ste.
Pa vidis, ovde ima ravnozemljasa koji vrlo militantno i napadno iznose svoje stavove da je tepsija.Isto kao i na religiji fanatici koji ubedjuju jedni druge da su u pravu i da je bas njihova vera prava. I jedni i drugi su minorni po broju zagovornika ali i te kako glasni i agresivni u odbrani svojih nedokazanih i nedokazivih stavova.
Tako da te razumem zasto ti smeta ova tema koja je inace na delu foruma koji se i bavi suludim i ne sasvim suludim temama.

Pa vidis, ovde ima ravnozemljasa koji vrlo militantno i napadno iznose svoje stavove da je tepsija.Isto kao i na religiji fanatici koji ubedjuju jedni druge da su u pravu i da je bas njihova vera prava. I jedni i drugi su minorni po broju zagovornika ali i te kako glasni i agresivni u odbrani svojih nedokazanih i nedokazivih stavova.
Tako da te razumem zasto ti smeta ova tema koja je inace na delu foruma koji se i bavi suludim i ne sasvim suludim temama.
Potpuno pogresno poredjenje i ne mozes da (me) razumes nikada.

U cemu je ovde konkretno teorija zavere? To cak nije ni napisano (verovatno da su se Amerika i Rusija udruzile u obamni covecanstva ili sta vec) a masa vas bas i modova ucestvuje u temi za koju se zna da je dokazana, smejuci se i ismevajuci korisnike, ima terorija zavere koje su definisane i koje mozda i nisu nestvarne, ovo je nestvarno.
Na stranu sto kako vidim vecina od njih i nije tvrdila da je ravna nego valjda kruskasta, ali problem je u vama sto ste dozvolili ovakvu temu od samog pocetka jer u noj nema elemenata zavere.

U drugima, ma bio i 5G ili zig zveri, ima, u ovome nema jer je dokazano i vise nego dokazano.

A sa religijom je tek glupost porediti jer kao prvo, nisu minorne grupe u pitanju vec 90% covecanstva, a kao drugo niko se ne ubedjuje vec je koncept na tom pdf-u takav da svako moze da kaze ruznu rec o nekoj verskoj grupi tacnije staroj veri i da ne bude kaznjen, a onda ima i ljudi koji zele da "odbrane" od takvih napada svoju veru. To se ne moze porediti sa teorijama zavere i vrlo je zlonameran ovakav komentar, narocito sto se zna da taj pdf. prosto opsedate bas vi ateisti koji najvise i vredjate i veru i vernike, cast izuzecima, retkim.

Back