Ravna zemlja

рекох да су људска чула ту више отежавајућа за то формално схватање, јер искуство у малим размерама, никако не подлеже искуствима у великим...

Зато ти и понудих компаративни образац ока птица грабљивица којима је небо природно станиште, у односу на човека коме је земљска димензија и опажање у природном фокусу

Naučni pristup svakoj temi ili pojavi, bez obzira na to da li je vidimo ili razumemo ja najvažniji.
Различите су науке и методике. Мисао припада домену мисаоних наука, а не чулних, иако чулне као подређене детектију неуро активност

Ukoliko se on uzme u obzir, onda je jasno da mi živimo u svetu u kojem se eksperiment uvek završi na isti način za tačno odredjene parametre.
Nikada se neće dogoditi različit rezultat istog eksperimentA.
Зато се и ради различита методика, ако хоћеш да добијеш аксиоме и догме
A ta slobodna volja kako je ti nazivaš, je rezultat nekih hemijsko talasnih dešavanja u našem mozgu u čulima, gde se za tačno odredjene parametre uvek zna rezultat.
I ne samo slobodna volja nego i svi misaoni procesi su uzrokovani i rezultat su neke fizičko-hemijske reakcije, koja ne mora biti poznata, i koja može uključivati ne samo napoznate parametre nego i nepoznate dimenzije.
Слободна воља сама каже шта на њу може да утиче (само на саму себе може утицати)... она је независна од стимуланса јер укључује и процес одличивања да ли да се дела или не по стимулансима

Ali se to i dalje dogadja u svetu u kojem se isti eksperiment uvek isto "završava".
I kao zanimljiva premisa koja nije dovoljno jasno objašnjena u tekstu, je da bi mi mogli(teorijski uz odgovarajući računar) d apredvidimo kompletnu budućnost celokupnog svemira i svih čestica u njoj, ali nam to ne bi pomoglo da utvrdimo tačan položaj tih istih čestica u nekom trenutku u prošlosti.
Kada ispred sebe imaš parče drveta koje pliva Drinom, ukoliko imaš tehnologiju da mapiraš sve elemente koji utiču na plovidbu tog drveta, tačno ćeš moći predvideti gde će to drvo biti u svakom trenutku plovidbe prema Crnom moru.
Ali ni uz tu tehnologiju nećeš moći saznati da li to drvo potiče iz Pive ili Tare.
Они закони који важе у подређеним тј. чулним опажањима, не важи на вишим тј. мисаоним нивоима, као нпр. што су виша и нижа математика две сасвим различите науке иако користе исте параметре и одређења... једноставно законитости нижих степена наука, само условно важе на вишим, док су виши нивои без икаквог условљавања (као нпр. слободна воља или нека друга мислена одредница)

Povodom današnjeg praznika. #60godina #Gagarin #svemir
EyYVWopWYAAk63S

:eek: :pljus: :hahaha:

To što kod čoveka oko nije evoluiralo da hvata miševe sa visine ne znači da vidimo loše, prosečan ljudski vid vidi u daljinu onoliko koliko atmmosferske prilike dozvoljavaju, on ne može da fokusira sitne objekte ali to nije ni bitno za ovu diskusiju.
Органи људски не подлежу еволуцији него прилагођавању и незнатним корекцијама средине у којој делају...

Нпр немогуће је да људско око буде попут орловског... орловско око што је предмет даљи, то га боље види, што нема никакве логике са логиком људског ока, које добро види само на 20цм...

Под два, орловско око може да гледа директно у сунце па му опет нису спржене мрежњаче, што је такође супротно од логике нашег ока...

Дакле, док се год буде мајмунисало са овом бесмисленом темом о могућем изгледу сферичне планете (која је таква по виђењу људског ока), изгледа да ће спамови и поспрдице бити најбољи одговори на задату двојбену небулозу

Органи људски не подлежу еволуцији него прилагођавању и незнатним корекцијама средине у којој делају...

Нпр немогуће је да људско око буде попут орловског... орловско око што је предмет даљи, то га боље види, што нема никакве логике са логиком људског ока, које добро види само на 20цм...

Под два, орловско око може да гледа директно у сунце па му опет нису спржене мрежњаче, што је такође супротно од логике нашег ока...

Дакле, док се год буде мајмунисало са овом бесмисленом темом о могућем изгледу сферичне планете (која је таква по виђењу људског ока), изгледа да ће спамови и поспрдице бити најбољи одговори на задату двојбену небулозу
Svaki zivi organizam podleze evoluciji ali posto nije tema o evoluciji tu cu se zaustaviti.
Sto se vidjenja ljudskog oka tice moze biti da ti imas neki retki problem sa vidom jer prosecno ljudsko oko ne funkcionise kako ga ti opisujes.

Svaki zivi organizam podleze evoluciji ali posto nije tema o evoluciji tu cu se zaustaviti.
Sto se vidjenja ljudskog oka tice moze biti da ti imas neki retki problem sa vidom jer prosecno ljudsko oko ne funkcionise kako ga ti opisujes.
Ја сам изнео тезе, а ти ништа...

изнеси где сам погрешио, јер ти је паушално оцењивање грешака спам на тему...

Људско око

1. сићишно не види ништа веће од прашине
  2. на даљину све види (далеко) плаво до црног (најдаље)
  3. заокружује неравнине и сваки удаљени предемт види као тачкице
  4. не може да гледа дуго у извор светлости, без замрачења вида

Дакле, граница виђења оком је мали милион, само сам неке навео... а кад би почели студију орловског ока, тек би тада емпиријска наука људског вида доживела дебакл у свом закључивању

Ja mislim da on nema problem sa ocima nego sa organom iza njih. Ima ukljucen filter informacija i samo prihvata odredjenu vrstu fajlova (da ne kazem gluposti, mozda nije korektno).

Ја сам изнео тезе, а ти ништа...

изнеси где сам погрешио, јер ти је паушално оцењивање грешака спам на тему...

Људско око

1. сићишно не види ништа веће од прашине
  2. на даљину све види (далеко) плаво до црног (најдаље)
  3. заокружује неравнине и сваки удаљени предемт види као тачкице
  4. не може да гледа дуго у извор светлости, без замрачења вида

Дакле, граница виђења оком је мали милион, само сам неке навео... а кад би почели студију орловског ока, тек би тада емпиријска наука људског вида доживела дебакл у свом закључивању
Pausalna ocena za pausalne tvrdnje. Pises kako bi neko trebao da iznese strucni rad na racun tvojih proizvoljnih tvrdnji.

1.Recimo da ne vidi sitnije od prasine... I kakve to ima veze sa oblikom zemlje?
2.Ne znam o cemu ti? Plavo, crno.. pojasni?
3.Kakve veze imaju tackice i kakve to neravnine zaokruzuje?
4.Kakve veze gledanje u jaku svetlost ima sa oblikom zemlje?

Ljudsko oko je sasvim odgovarajuce za utvrdjivanje oblika zemlje, za detalje postoje opticka pomagala koja daju realnu razmeru objekta koji se snima...
Ne pravimo od ljudi krtice kako bi dokazali nesto sto ne postoji.

2. Боје губе опажајну таласни дужину са простирањем погледа... све од ока далеко удаљено постаје плаве боје, иако је друге боје изблиза... плаветнило се губи у црнилу (са нултом дужином таласа, иако у даљини имају другу боју), што све даје илузију ограниченог простора, уз ефекат ''закривљења'', које нити један телескоп не може да испегла оштрином сагледавања, ЈЕР ГА САГЛЕДАВА ЉУДСКО ОКО... дакле све удаљено је упаковано у плаво, а све најудаљеније у црно
3.Сви удаљени планински венци голим оком гледано, добијају ефекат линеарне ''испегланости'' иако изблиза имају природну оштрину и бодљикавост... дакле опет тачкасти облик зенице, прави закривљење у удаљеном простору - КОЈЕ НЕ ПОСТОЈИ У РЕАЛНОСТИ
4. Има, јер скоро сва светлост има позајмицу од сунчевог зрачења, а пошто је таласна дужина сунчевих зрака, ненермално велика, опет се људско око брани зацрњењем и немоћи да сагледа цео спектар осветљености простора (дакле, опет илузија ''ограничености и омеђености простора, које зеница уобличава у своје тачкасти облик

Gde li si ti učio optiku? :mrgreen:
Посматрање, најстарији научни метод... :D после малко и читање, ал црквених књига, које су основ модерне медицине...

Касније схватиш, да је наука област ограниченог домета ка истини, не функционише без духовности уз њу

Čekajte ljudi, kako ravnozemljaši beše objašnjavaju činjenicu da Mesec i druge planete i sateliti koji se vide sa Zemlje nisu ravni?
Pisalo je negde odavno al mi promaklo. :lol:
Ne mogu da se setim,ali ima veze sa...to su dve različite stvari,to je okruglo iz svojih razloga a zemlja je ravna iz svojih...tako nešto...ne teraj me da produbljujem,neznam...a ne znaju ni oni,jedan AleksandarBG je rekao "takvog su svojstva" ili "zemlja je takvog svojstva" i to nije objasnio,tu je stao :D

Ne mogu da se setim,ali ima veze sa...to su dve različite stvari,to je okruglo iz svojih razloga a zemlja je ravna iz svojih...tako nešto...ne teraj me da produbljujem,neznam...a ne znaju ni oni,jedan AleksandarBG je rekao "takvog su svojstva" ili "zemlja je takvog svojstva" i to nije objasnio,tu je stao :D
Čini mi se da je tu možda bilo i nekih priča o hologramima koje vlada održava na nebu, pa kao sve je ravno samo nam dušmani ne daju da vidimo

Nisam se lepo izrazio.. Ta tehnologija bi onda trebala da postoji i u srednjem veku. :)
Pa i jeste, to je po njima sve izrezirano vanzemaljcima koji su nas naselili na Zemlju, koji zive negde u nekoj rupi na Juznom polu (koji to zapravo i nije nego je zid od leda branjen armijom zlih pingvina)...
Sto vise pokusavaju da objasne tu tezu sve se vise zakopavaju u gluposti i fantaziju.

Pa i jeste, to je po njima sve izrezirano vanzemaljcima koji su nas naselili na Zemlju, koji zive negde u nekoj rupi na Juznom polu (koji to zapravo i nije nego je zid od leda branjen armijom zlih pingvina)...
Sto vise pokusavaju da objasne tu tezu sve se vise zakopavaju u gluposti i fantaziju.
Msm da ne veruju u vanzemaljce :) Koliko sam razumeo,veruju u neku rasu (verovatno opet ljudi) na višem nivou tehnološkom i žive ovde na ravnoj zemlji izvan ledenog brega na južnom polu... Teleskop ne radi kako treba,to ne kapiram uopšte..pa mi smo nesposobni da vidimo u daljinu,uopšte,ni sa kakvim pomagalom...iskreno nervira me samo razmišljanje u tom smeru....pošto zakopavaju se kako kažeš i ne pokušavaju da se izvade..

Back