Ravna zemlja

kakva ti je to logika...ako putujemo u vozu koji ide 300 km na sat, ja i loptica - igrao se ja tom lopticom udarajuci o zid vagona ili ne, to ne mijenja CINJENICU da i ja i loptica putujemo 300 km na sat, zajedno s vozom...iluziju nekog zatvorenog sistema daje samo ravnomjerno pravolinijsko kretanje - cim dodje do nekog veceg nagiba pruge, jaceg kocenja ili ne daj boze sudara, vidimo koliko tu nema nikakvog zatvorenog sistema - inercija cini svoje i loptica i ja letamo po vozu onako kako nam mase nalazu i smjer sile koja djeluje na voz...dakle, apsolutno nije isto i nije svejedno, da li udaras lopticom o zid vagona dok ide 300 na sat ili to radis kod kuce udarajuci lopticu u zid...
To što sam napisao nije logika, nego je izvedeno iz prvog Njutnovog zakona - zakona inercije, za koji znamo da je ispravan.

zakon inercije po Njutnu ne pominje nikakve referentne sisteme...on vazi svuda i uvijek, tako da ne vidim o cemu pricas...
Izvini druže, ali stvarno nemam nameru da ti objašnjavam fundamentalne zakone prirode.
Jedan od važnih činilaca zbog čega oni koji se ceo život drže nekih naučenih, a nepotvrdjenih stvari(u prevodu ograničenih) ismevaju pokušaje da se dodje do istine su baš takvi kao ti, koji insistiraju na stvarima koje nemaju veze sa osnovnim postulatima fizike.
Uzmeš lepo pročitaš prvi Nujutnov zakon pa malo razmisliš i verujem da ćeš shvatiti.

Izvini druže, ali stvarno nemam nameru da ti objašnjavam fundamentalne zakone prirode.
Jedan od važnih činilaca zbog čega oni koji se ceo život drže nekih naučenih, a nepotvrdjenih stvari(u prevodu ograničenih) ismevaju pokušaje da se dodje do istine su baš takvi kao ti, koji insistiraju na stvarima koje nemaju veze sa osnovnim postulatima fizike.
Uzmeš lepo pročitaš prvi Nujutnov zakon pa malo razmisliš i verujem da ćeš shvatiti.
ja stvarno ne znam kako ti dovodis prvi Njutnov zakon u koliziju sa ovim sto ja navodim...a pogotovo sa problemom rotacije Zemlje i potrebom da se ta rotacija ukalkukise u kretanja drugih tijela...sve je povezano, nema nikakvog zatvorenog sistema koji nije u korelaciji sa svim oko njega...mi imamo iluziju da se ne krecemo, ali to je samo iluzija, jer se krecemo zajedno sa zemljomn koja rotira...ne mozes subjektivni osjecaj stavljati kao nesto sto je relevantno...ako ispalis metak vertikalno u vis, on nikad nece pasti na mjesto sa kog je ispaljen...zato bi umjesto dijeljenja jeftinih lekcija mogao malo da porazmislis o vlastitoj percepciji svijeta koji te okruzuje...

ja stvarno ne znam kako ti dovodis prvi Njutnov zakon u koliziju sa ovim sto ja navodim...a pogotovo sa problemom rotacije Zemlje i potrebom da se ta rotacija ukalkukise u kretanja drugih tijela...sve je povezano, nema nikakvog zatvorenog sistema koji nije u korelaciji sa svim oko njega...mi imamo iluziju da se ne krecemo, ali to je samo iluzija, jer se krecemo zajedno sa zemljomn koja rotira...ne mozes subjektivni osjecaj stavljati kao nesto sto je relevantno...ako ispalis metak vertikalno u vis, on nikad nece pasti na mjesto sa kog je ispaljen...zato bi umjesto dijeljenja jeftinih lekcija mogao malo da porazmislis o vlastitoj percepciji svijeta koji te okruzuje...

Zbog rotacije Zemlje? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

nebitno da li zbog nje ili ne...uglavnom, nece nikad...to nikad bi ti trebalo biti misao vodilja...
Rekoh ti druže...Prvi Njutnov zakon, veoma prost iako se iz njega može izvući mnoštvo zaključaka, je jedan od fundamentalnih zakona fizike, i on apsolutno ne dozvoljava postojanje takvih korektivnih tablica.
Obzirom na to da vi svi tvrdite da one postoje(a ja ne sumnjam u to), to implicira da sa današnjim modelom Zemlje nešto nije u redu.

Ja i dalje ne mogu da verujem da postoje retardi koji veruju da je Zemlja ravna al bože moj,što reče Ajnštajn za kosmos nismo sigurni al je ljudska glupost neupitno beskonačna.
A zašto bi bili retardi oni koji misle da Zemlja nije oblika kakvog nas uče u školi?
Oblik je manje bitan, bitno je da živimo u laži, i pravo je pitanje ZAŠTO nas uče lažima?

Izvinjavam se, trebalo je stajati "to BI mogao da bude jedan od važnih dokaza"..
A sad uzmi pa lepo pročitaj ono što si sam napisao.
Ali da račlanim, ti si napisao da to utiče na UTISAK snajperiste POSLE ispaljenja.
Kako utisak može da utiče na tačnost gadjanja, i kako je za UTISAK potrebna tablica korekcije, iako sam UTISAK nema nikakve veze sa preciznošću gadjanja?

A Korliosov efekat je onaj efekat gde se uragani malo kreću u jednom a malo u drugom smeru, već prema tome gde su nastali, na severnoj ili južnoj polulopti, potpuno zanemarujući silu rotacije Zemlje i impuls kada uragan predje na drugu poluloptu?Jer ti uragani imaju ogromnu snagu, veću od sile rotacije Zemlje?:per::per:

PS. Čemu čitati bilo šta kada ispred sebe imaš fundamentallni zakon prirode, Zakon inercije koji jasno i nedvosmisleno kaže da u izolovanom sistemu(a to predstavlja model loptaste Zemlje, gde je da podsetim glavni odgovor zašto se ne oseća brzina okretanja Zemlje to što smo u referentnom sistemu gde se sve kreće tom brzinom) NE SME da bude takvih korekcija, a ti meni upravo sada pokušavaš objasniti da je nekad tako a nekad nije.
Kao i Korliosov efekat, nekad jeste a nekad nije?
Ne znam zašto se toliko trudiš da napraviš budalu od sebe kada si očito inteligentniji od ovoga što pišeš? Ustvari mislim da znam.

Koriolisov efekat je vrlo jednostavna posledica rotacije planete, zaista nije nikakav problem shvatiti ga, minimalan trud je potreban. Lepota interneta je što ti je to znanje na dohvat ruke, prezentovano na vrlo slikovit način, naravno ako ne zalutaš u deo gde retardi objašnjavaju, što je opet teže nego da odeš na pravi izvor. Zato ću ti dati par klipova koji bi svakom prosečno inteligentnom čoveku trebalo da su dovoljni:

Vrlo lep uvod, objašnjava i utisak snajperiste i uragane:

Jednostavniji način za objašnjavanje uragana:

Najduži i najdetaljniji video od ova tri, ali nije težak za razumevanje jer ima crteže :) :

Da li je moguće da ćeš nakon ovih videa nastaviti sa glupostima? Hajde da vidimo :)

Izvinjavam se, trebalo je stajati "to BI mogao da bude jedan od važnih dokaza"..
A sad uzmi pa lepo pročitaj ono što si sam napisao.
Ali da račlanim, ti si napisao da to utiče na UTISAK snajperiste POSLE ispaljenja.
Kako utisak može da utiče na tačnost gadjanja, i kako je za UTISAK potrebna tablica korekcije, iako sam UTISAK nema nikakve veze sa preciznošću gadjanja?

A Korliosov efekat je onaj efekat gde se uragani malo kreću u jednom a malo u drugom smeru, već prema tome gde su nastali, na severnoj ili južnoj polulopti, potpuno zanemarujući silu rotacije Zemlje i impuls kada uragan predje na drugu poluloptu?Jer ti uragani imaju ogromnu snagu, veću od sile rotacije Zemlje?:per::per:

PS. Čemu čitati bilo šta kada ispred sebe imaš fundamentallni zakon prirode, Zakon inercije koji jasno i nedvosmisleno kaže da u izolovanom sistemu(a to predstavlja model loptaste Zemlje, gde je da podsetim glavni odgovor zašto se ne oseća brzina okretanja Zemlje to što smo u referentnom sistemu gde se sve kreće tom brzinom) NE SME da bude takvih korekcija, a ti meni upravo sada pokušavaš objasniti da je nekad tako a nekad nije.
Kao i Korliosov efekat, nekad jeste a nekad nije?
A šta kažu 'ravnotikvaši' za taj Koriolisov efekat?

Ja i dalje ne mogu da verujem da postoje retardi koji veruju da je Zemlja ravna al bože moj,što reče Ajnštajn za kosmos nismo sigurni al je ljudska glupost neupitno beskonačna.
Ja cekam kako ce mi lupanje loptice od zid objasniti da zemlja nije geoid.
A zašto bi bili retardi oni koji misle da Zemlja nije oblika kakvog nas uče u školi?
Oblik je manje bitan, bitno je da živimo u laži, i pravo je pitanje ZAŠTO nas uče lažima?
KROFNA JE!!!
Skoro sam procitao nesto tako,a sad mi je jasno i ko veruje u to.
Nije ravna nego je krofna!!!

Ja cekam kako ce mi lupanje loptice od zid objasniti da zemlja nije geoid.

KROFNA JE!!!
Skoro sam procitao nesto tako,a sad mi je jasno i ko veruje u to.
Nije ravna nego je krofna!!!
Način na koji vodiš raspravu mi jasno kaže da si suviše glup da shvatiš šta sam ja hteo da kažem, i šta ovde non stop ponavljam.
Šta je svetlost?
Čestica ili talas?
Ili krofna?
Svoje neznanje oblačiš u drskost i glupost, tako poznato od onih koji ustvari ne znaju ni o čemu se priča.

Mi ne mislimo, nego ZNAMO kakvog je oblika Zemlja. Nema šta tu da se raspravlja, oblik Zemlje je odavno poznata činjenica koju koriste milioni ljudi u svakodnevnom životu.
Ako ti nešto nije jasno probaj da sam nađeš odgovore na pitanja koja te muče, a ne da čekaš da ti neko odgovri i servira sve na gotovo.
Do tada možeš uživati u slikama naše okrugle plave planete sa satelita:
https://himawari8.nict.go.jp/

Pogledajte prilog 763867

A šta kaže iskustvo, koja je trodimenzionalna granica na ovoj slici , koliko je devojaka na njoj?
Dvodimenzionalna slika lako može da prevari čula, koja sliku stvaraju na osnovu iskustva.
A nas od malih nogu uče kako izgleda slika Zemlje, učeći nas iskustvu.
111111111111111111111.jpg

Moje neznanje potencira covek kojem Zemlja nije oblika kakvog jeste.
Sjajno.Meni je to kompliment, isto kao kad Zabrak kaze da nista ne znam o satanistima.Samo sto on manje barata naucnim izrazima koje ne razume.
Naravno da nije , jer sam ja jasno postavio nekoliko pitanja na koja ti nisi znao odgovor.
Dakle, ja svoja znanja stičem na osnovu dokazanih primera i rešenih pitanja i prolbema, a ti na osnovu svoje gluposti i uverenja.
Kada odgovoriš jezikom nauke na sva postavljena pitanja, onda ćeš znati oblik Zemlje.
Do tada, to je samo pretpostavka.
Za tebe to nije potrebno, što bi se ti pitao bilo šta?

Pre mnogo meseci, tačnije 22. decembra, u Evropi je počela zima i najkraći je dan u godini, a na severnom polu je noć, u Australiji je počelo leto i najduži je dan u godini, a na južnom polu je dan, a za sve to vreme na ekvatoru dan i noć traju skoro tačno po 12 sati (uz mala odstupanja) u toku cele godine. To je nemoguće na ravnoj ploči. Tačka.

Ako je tačno to da je Zemlja ravna ploča, to znači da ja uz pomoć teleskopa koji je dovoljno jak za amaterske upotrebe, kojim posmatram Mesec, mogu sa Tajvana da vidim Kaliforniju, preko Tihog okeana; ili sa Gibraltara da vidim Bahame, preko Atlanskog okeana; ili sa Grenlanda da vidim Južni pol, preko Atlanskog okeana... Nešto ne verujem da sa druge strane, pošto je Zemlja ravna, a voda apsolutno ravna, ne postoje plime niti oseke. Koja budala može da poveruje u tako nešto?

Pre mnogo meseci, tačnije 22. decembra, u Evropi je počela zima i najkraći je dan u godini, a na severnom polu je noć, u Australiji je počelo leto i najduži je dan u godini, a na južnom polu je dan, a za sve to vreme na ekvatoru dan i noć traju skoro tačno po 12 sati (uz mala odstupanja) u toku cele godine. To je nemoguće na ravnoj ploči. Tačka.

Ako je tačno to da je Zemlja ravna ploča, to znači da ja uz pomoć teleskopa koji je dovoljno jak za amaterske upotrebe, kojim posmatram Mesec, mogu sa Tajvana da vidim Kaliforniju, preko Tihog okeana; ili sa Gibraltara da vidim Bahame, preko Atlanskog okeana; ili sa Grenlanda da vidim Južni pol, preko Atlanskog okeana... Nešto ne verujem da sa druge strane, pošto je Zemlja ravna, a voda apsolutno ravna, ne postoje plime niti oseke. Koja budala može da poveruje u tako nešto?
Filozofija 'ravnotikvaša': Ako verujemo u druge 'naučne istine', zašto ne bi i u Teoriju Zemlje kao palačinke!? :zcepanje:

Takođe, upravo mi je pao na pamet i elementarno jednostavan način za dokazivanje da je Zemlja lopta, preko koordinata, geografske širine i dužine, i fizičke udaljenosti dve tačke izrađene u stepenima LAT i LON. Razmisli kako bi se kretala vrednost fizičke udaljenosti (u metrima) između dve tačke ugaonog rastojanja od recimo jednog stepena?

Na loptastoj Zemlji je ta vrednost najveća na ekvatoru, a severno i južno se smanjuje, dok bi se na “palačinka-Zemlji” povećavao konstantno od severnog pola do ruba. Svako ko ima GPS i dva grama mozga u glavi bi to lako mogao proveriti upoređivanjem sa mapom i fizičkim merenjem rastojanja. Geometri na južnoj hemisferi bi imali mnoogo više posla. Piloti ne bi mogli da lete, i ceo sistem koordinata bi bio neodrživ.

Prevara bi, naravno, odmah bila primećena od strane geodeta, pilota, geografa, i običnih ljudi koji imaju GPS i kalkulator.

Back