RATNI ZLOČINI - pravosudni krivični postupci i presude za ratne zločine - pravosnažno presuđeni ratni zločinci i oni kojima su postupci u toku.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
AUTORSKA tema.

Jedan jako bitan segment postjugoslovenskog prostora jeste tema "ratni zločinci, ratni zločinci i pravosudni postupci za ratne zločine i ratnim zločincima".

Suđenje za ratne zločine je osnova na kojoj se očekuje "ozdravljenje društva" te opomena i za ubuduće i buduće generacije da će ratni zločin biti kažnjen u pravosudnim postupcima i da isti ne zastareva.

Tema treba da objedini sve pravosudne postupke i presude za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije, ma pred kojim međunarodnim ili domaćim sudovima se vodili isti.

Molim da se komentatori drže teme, čisto kao pravno pitanje, bez ubeđivanja, "da je neki zločinac nepravedno osuđen, da se se presude odnose na čitav narod, da se sudi narodima i dr već "izlizane fraze".

Znači držimo se čisto.pravne forme, pravosudni postupak, presuda, odnosno utvrđene istine u pravosudnim postupcima "od reči do reči", bez pokušaja filozofiranja, "da li je presuda pravedna ili nije, da li je to presuda čitavom narodu ili ne".

Potičem učesnike u temi da postavljaju presude i informacije o pravosudnim postupcima na ovu temu ma gdje na njih naišli, ma pred kojim sudom i ma ko to bio, bez obzira na naciju, religiju, poreklo i dr.

Želim da se ovoj temi nađu zajedno svi ratni zločinci presuđeni ili su im postupci u toku sa prostora bivše Jugoslavije, kao pouka generacijama koje dolaze.
 
Poslednja izmena:

Back
Top