Ratni zločinac "General" Ante Gotovina

Povijest

Aktivan član
Poruka
1.238
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Ante_Gotovina

Odrastao je kraj Zadra u porodici ribara Milana Gotovine i Ane Miočev. U četvrtoj godini je ostao bez majke. Ima mlađeg brata Borisa i mlađu sestru Anicu, kao i polubraću Šimu i Branimira iz očevog drugog braka. U 17. godini napustio je školu i s nepunih 19. pridružio se Legiji stranaca , gde je dobio novi identitet, Ivan Grabovac. Posle obuke je otišao u padobransko-diverzantski puk. Prvu borbenu akciju imao je u Džibutiju 1974, a zatim su sledile intervencije u Čadu, Zairu, Obali Slonovače... Godine 1982 radio je kao ratnik instruktor u Gvatemali, Kolumbiji i Paragvaju, sa povremenim odlascima u Gabon.

Gotovina je
u Francuskoj tri puta osuđivan. Prvi put 1986. na pet godina zatvora zbog pljačke iz 1981. i tu kaznu je navodno , izdržao. Drugi put 1993, osuđen je na dve godine zatvora za učešća u otmici i iznuđivanju, a 1995. na 30 meseci, tako zbog iznuđivanja

Odrastao je kraj Zadra u porodici ribara Milana Gotovine i Ane Miočev. U četvrtoj godini je ostao bez majke. Ima mlađeg brata Borisa i mlađu sestru Anicu, kao i polubraću Šimu i Branimira iz očevog drugog braka. U 17. godini napustio je školu i s nepunih 19. pridružio se Legiji stranaca , gde je dobio novi identitet, Ivan Grabovac. Posle obuke je otišao u padobransko-diverzantski puk. Prvu borbenu akciju imao je u Džibutiju 1974, a zatim su sledile intervencije u Čadu, Zairu, Obali Slonovače... Godine 1982 radio je kao ratnik instruktor u Gvatemali, Kolumbiji i Paragvaju, sa povremenim odlascima u Gabon.

Gotovina je
u Francuskoj tri puta osuđivan. Prvi put 1986. na pet godina zatvora zbog pljačke iz 1981. i tu kaznu je navodno , izdržao. Drugi put 1993, osuđen je na dve godine zatvora za učešća u otmici i iznuđivanju, a 1995. na 30 meseci, tako zbog iznuđivanja
Dobro da je 1986. osuđen na pet godina, a ne na šest, jer bi zakasnio na Domovinski rat.

Gotovina je
hebote opet forum hr....nemam ništa protiv ali će me i ovdje uskoro izgleda banirati jer ne smatram urlik - za dom spremni - uzvikom iz hrvatske opere....kažu srbi - hrvati su pokatoličeni srbi...ja koliko vidim na ovom forumu prije su srbi hrvati pravoslavne vjere...

Интригантна чињеница да се хрватски грађанисти не стиде лика и дела овог класичног кримоса из неке далматинске вукојебине, за разлику од њихових овдашњих колега који имају изливе неконтролисане мржње према еквивалентима на српској страни. Или су локални тешке ’чке, или су хрватски тешки дволичњаци.

Gotovina je
Lock na temu! 🔐 Naslov i tema navode na tvrdnje koje nisu potkrjepljene činjenicama i zapravo su u suprotnosti sa njima.

@Jugoslav Čvarak

Kod nas ti je ribolov samo rekreaciona pojava i da odmoriš glavu malo od svega.
Ok, nije da nije, odneseš kući par šarančića ili ako ti se baš posreći navataš malo većeg soma a one šarane vratiš u vodu jer koj će ti sad?

Medjutim, nikad mi nije bilo jasno kome prodaju ribu u hrvatskim mestima gde svi ribare?
Nije valjda medjusobno?
Šime evo ti škarpina za dva istarska glavoča?

Poslednja izmena:
@Jugoslav Čvarak

Kod nas ti je ribolov samo rekreaciona pojava i da odmoriš glavu malo od svega.
Ok, nije da nije, odneseš kući par šarančića ili ako ti se baš posreći navataš malo većeg soma a one šarane vratiš u vodu jer koj će ti sad?

Medjutim, nikad mi nije bilo jasno kome prodaju ribu u hrvatskim mestima gde svi ribare?
Nije valjda medjusobno?
Izlove ljudi za sebe ili odvezu u grad na pijacu.
Turistima isto znaju prodati, najbolje je doći rano ujutro kada se ribari vrate.
Inače nisam neki ljubitelj ribe, morskih plodova da, ali ribe ne toliko.

Izlove ljudi za sebe ili odvezu u grad na pijacu.
Turistima isto znaju prodati, najbolje je doći rano ujutro kada se ribari vrate.
Inače nisam neki ljubitelj ribe, morskih plodova da, ali ribe ne toliko.
Ja mogu samo par rečnih

A od morskih Škarpina mnogo ukusna
Pa ako @mario80 ima neki nov katalog Konzuma 10 kila za pola evra...

Ja mogu samo par rečnih

A od morskih Škarpina mnogo ukusna
Pa ako @mario80 ima neki nov katalog Konzuma 10 kila za pola evra...
Jeste, škarpina je na glasu kao kvalitetna riba.
Što se tiče riječnih, ja sam jeo samo ove iz uzgoja, a to bude premasno.
Volio bi probati izlovljenu štuku, ljudi od nje zaziru zbog kosti, a zapravo je uopće nije toliko teško filetirati.
Ti ideš u ribolov?

Jeste, škarpina je na glasu kao kvalitetna riba.
Što se tiče riječnih, ja sam jeo samo ove iz uzgoja, a to bude premasno.
Volio bi probati izlovljenu štuku, ljudi od nje zaziru zbog kosti, a zapravo je uopće nije toliko teško filetirati.
Ti ideš u ribolov?
Ne, nego mi uvodni post probudio źelju.
Otac ribario a on jeo ...
Ima svuda nezahvalne djece...

Интригантна чињеница да се хрватски грађанисти не стиде лика и дела овог класичног кримоса из неке далматинске вукојебине, за разлику од њихових овдашњих колега који имају изливе неконтролисане мржње према еквивалентима на српској страни. Или су локални тешке ’чке, или су хрватски тешки дволичњаци.
Ваистину интригантна. Само што су ту корени много дубљи. Српска грађанска опција у мањој мери, аутошовинисти у оквиру ње у потпуности, махом су појединци српског порекла, за које се ипак тешко може рећи да су припадници српске нације. Они су и даље некакви Југословени. То се чак преноси на њихове потомке. Гнушају се свега или барем имају отпор, према свему што носи српски предзнак. То је наш огроман проблем. Ти људи су махом елита српског друштва. Они су Срби само из нужде и морања.
Са Хрватима то није случај. Они заиста имају хрватску грађанску опцију, која нема проблем да се идентификују са оним што се сматра позитивним примерима хрватског родољубља. Оштра границу праве и дистанцирају се само у случају јасних усташких манифестација. У том смислу је и она будалетина од Томпсона, прихватљива непријатно великом броју Хрвата. Мало се зачепи нос, жуја и на концерт.

Back