- Poruka
- 4.184
Obersturmfuehrer:sta fali zucnoj rasrpavimislim, ne vredjamo se, zar ne
inace, mislim da nadmoc u vazduhu upravo moze da donese tu presudnu prednost....
Vojsno sposobnih Iranaca ima oko 15 miliona, ali je problem u tome sto su oni 'vojsno sposobni', i ne znaju ni da drze tu kuburu...A jedan treniran vojnik, bez preterivanja vredi k'o 10 onih koji nikad metak nisu ispalili...
E sad, ja tvrdim da ce ameri napasti Iran, samo je pitanje kad, a inace, ameri ce iz nemacke da dovedu vojsku pogodi gde (pocinje na K)...Em su blize Istoku, em, im je jeftinije (dzabe), em ih Nemci vec dugo smaraju oko vojnih baza.
Kuvajt
Opet, glupo je da nastavimo da se ubeđujemo, kad će svako ostati pri svom stavu-Svi vi da će SAD zgaziti Iran, a ja da će se tamo gadno provesti. Ja tvrdim da propaganda igra ključnu ulogu u savremenom ratu, jer se tako svet uverava u nadmoć SAD i opravdanost napada. Naravno, ima i onih koji ne nasednu na sve to, jer dobijaju i drugačije informacije, ali SAD i zapad imaju koliko god hoćete načina da stvaraju sliku sveta koja se njima sviđa.
Od zapadnih info-medija na kablovskoj, ja imam BBC, CNN, Euronews, Sky News, CNBC, Vox, TV5,... svi naši mediji su prozapadni, a da ne spominjem da će uskoro proraditi Fox.
Od "istočnih" medija imam samo RTR Planeta (koji ne razumem zbog ruskog jezika) i CCTV9-kinesku TV na engleskom jeziku, ali me ne interesuje kineska poljoprivreda... Zaista, jel sam rekao da i Nemci žele malo moći, kad već pomenu baze?
P.S: Kažem relativno novo oružje, jer su ga i Ameri tek nedavno povukli, pa ti vidi...
mislim, ne vredjamo se, zar ne