Ratni oblaci nad Iranom

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Obersturmfuehrer:
sta fali zucnoj rasrpavi :) mislim, ne vredjamo se, zar ne :)
inace, mislim da nadmoc u vazduhu upravo moze da donese tu presudnu prednost....

Vojsno sposobnih Iranaca ima oko 15 miliona, ali je problem u tome sto su oni 'vojsno sposobni', i ne znaju ni da drze tu kuburu...A jedan treniran vojnik, bez preterivanja vredi k'o 10 onih koji nikad metak nisu ispalili...

E sad, ja tvrdim da ce ameri napasti Iran, samo je pitanje kad, a inace, ameri ce iz nemacke da dovedu vojsku pogodi gde (pocinje na K)...Em su blize Istoku, em, im je jeftinije (dzabe), em ih Nemci vec dugo smaraju oko vojnih baza.

Kuvajt

Opet, glupo je da nastavimo da se ubeđujemo, kad će svako ostati pri svom stavu-Svi vi da će SAD zgaziti Iran, a ja da će se tamo gadno provesti. Ja tvrdim da propaganda igra ključnu ulogu u savremenom ratu, jer se tako svet uverava u nadmoć SAD i opravdanost napada. Naravno, ima i onih koji ne nasednu na sve to, jer dobijaju i drugačije informacije, ali SAD i zapad imaju koliko god hoćete načina da stvaraju sliku sveta koja se njima sviđa.
Od zapadnih info-medija na kablovskoj, ja imam BBC, CNN, Euronews, Sky News, CNBC, Vox, TV5,... svi naši mediji su prozapadni, a da ne spominjem da će uskoro proraditi Fox.
Od "istočnih" medija imam samo RTR Planeta (koji ne razumem zbog ruskog jezika) i CCTV9-kinesku TV na engleskom jeziku, ali me ne interesuje kineska poljoprivreda... Zaista, jel sam rekao da i Nemci žele malo moći, kad već pomenu baze?
P.S: Kažem relativno novo oružje, jer su ga i Ameri tek nedavno povukli, pa ti vidi...

Не мисли овде ни пола људи које ти сматраш да ће Амери прегазити Иран, тако! Једноставно јачи јесу неупоредиво, али да ће се лоше провести то је тачно! Само је једно сигурно да у ваздуху не могу да им парирају и стога ће им САД уништити све витално и значајно, уназадиће их као и Ирак за једно 100 година!!! А о привреди и да не говоримо!

Ljudi!! Nemojte da ste naivni!! Pa nemaju ameri muda( i pored sve sile, naoružanja, koju poseduju) da napadnu iran, sami!!!! Od kako su popili batine u Vijetnamu ni u jedan vojni sukob nisu smeli da uđu sami....Što se propagande tiče, od Goebelsa su izučili dobru školu, ali mislim da im ovog puta neće poći za rukom da privuku veliki broj saveznika.. a sami sigurno neće smeti da napadnu iran.. Toliko od mene..
PS
Ja se iskreno nadam da će da skupe petlju i da ih napadnu..... i da popiju peglu..

Sigurno da Iran i Irak nije isto i da je Iran mnogo jaci za razliku od Iraka. Al' ipak te naivne price da ameri nemaju muda da napadnu, da ce ih Iranci na svojoj zemlji razbiti itd su gluposti. Daleko su otisli amerikanci od svih, naoruzanje, tehnologija itd Na pocetku tog eventualnog rata bilo bi manje-vise sve jednako al' poslije bi se raspetljavala situacija.
Prije svega VEOMA bitna stvar, rat bi se vodio na teritoriji Irana. Dakle ovo jeste prednost za Iran, al' sta je sa samim stanjem u zemlji, sa ekonomijom, sa zdravljem, sa sigurnoscu itd Milion stvari bi pravilo probleme Irancima, dok civilni ameri ce da uzivaju gledajuci TV i jednostavno nastavit ce manje-vise isto da zive. Jedini deficit za amere je ogroman gubitak novaca u tom ratu, al' oni dok ratuju zemlja je u "miru" i oni nastavljaju normalno da se bave ekonomijom, razvojem, proizvodnjom itd, jer rat nije na njihovoj teritoriji. A Iran sta je imao prije rata, to ce pretezno imati i u ratu, sem eventualnih pomoci od ostalih muslimanskih zemalja, al' opet zemlja nece nista proizvoditi, kao sto neok rece razboljevat ce se, nece imati ekonomiju, nista.

juznivetar:
Sigurno da Iran i Irak nije isto i da je Iran mnogo jaci za razliku od Iraka. Al' ipak te naivne price da ameri nemaju muda da napadnu, da ce ih Iranci na svojoj zemlji razbiti itd su gluposti. Daleko su otisli amerikanci od svih, naoruzanje, tehnologija itd Na pocetku tog eventualnog rata bilo bi manje-vise sve jednako al' poslije bi se raspetljavala situacija.
Prije svega VEOMA bitna stvar, rat bi se vodio na teritoriji Irana. Dakle ovo jeste prednost za Iran, al' sta je sa samim stanjem u zemlji, sa ekonomijom, sa zdravljem, sa sigurnoscu itd Milion stvari bi pravilo probleme Irancima, dok civilni ameri ce da uzivaju gledajuci TV i jednostavno nastavit ce manje-vise isto da zive. Jedini deficit za amere je ogroman gubitak novaca u tom ratu, al' oni dok ratuju zemlja je u "miru" i oni nastavljaju normalno da se bave ekonomijom, razvojem, proizvodnjom itd, jer rat nije na njihovoj teritoriji. A Iran sta je imao prije rata, to ce pretezno imati i u ratu, sem eventualnih pomoci od ostalih muslimanskih zemalja, al' opet zemlja nece nista proizvoditi, kao sto neok rece razboljevat ce se, nece imati ekonomiju, nista.

Slažem se da Irancima neće biti lako, ali ja mislim da su podsvesno, kao i svi fundamentalisti, oni ti koji žele rat. Videli su da su se Ameri o njih opekli kod krize talaca
i misle da mogu da dobiju eventualni rat. Ameri će misliti da je to novi Irak, ili još bolje, Avganistan, pa se mogu zaleteti. Ali, kad se ide u rat, sve se sprema-sanitet. resursi, izrađuje se taktika,... Tako da se Iranci ne plaše, bez obzira na ishod, pa BBC je emitovao anketu iz Teherana gde su mladi ljudi rekli da se ne plaše rata, štaviše, da bi ga i voleli. A lepo je neko gore rekao-ko želi da se odbrani, odbraniće se, pa makar gerilskim napadima.

Slazem se Dust sa ovim, Iranci zele rat, mislim da je svima jasno da oni upravo lice na nacionalisticku Njemacku ?! Da zele taj rat i ni jednim svojim postupkom nisu pokazali svijetu da zele da pronadju neko rjesenje, nego sve vise i vise otkrivaju tu svoju zelju da udju u taj rat. Ahmedinedzad je bolesnik i to svako normalan moze da zakljuci, za sobom je povukao ogroman broj sledbenika, i mnogo radi na psiholoskom stanju stanovnika, bas kao sto je i sam Hitler radio. Bili su veoma stabilni i uvjereni u svoju pobjedu. Tako da to moze da predstavi jedan ogroman problem, ne samo amerima, vec citavom svijetu.
Licno nije me briga hoce li doci do tog rata, al' ono sto zelim je da se taj rat vodi bez bilo kakvih saveznika ni sa jedne ni sa druge strane, jer svaki saveznik, vuce drugog saveznika, kao i svaki neprijatelj za sobom vuce drugog (novog) neprijatelja, sto moze da se rasiri i na svjetske razmjere. Sto bi naravno dovelo do 3. svjetskog rata, sto nikome ne ide u prilog.

Mnogo analitičara je prokomentarisalo da to može da dovede do 3. svetskog rata, ali za sad se sve svodi na mahanje puškama (još uvek praznim).
Inače, mislim da Iran i Trćeg Rajh nemaju mnogo dodirnih tačaka, Iran sada želi samo da se brani i u nuklearnim stvarčicama, bilo da su one elektrane, bilo da su bombe, vidi svoj cilj, koji će ispuniti po svaku cenu. Za Ahmadinedžada ne znam, ali ono što sam čuo za njega, nije ostavilo neki negativan utisak. Mnogo je konzervativniji ajatolah. Mnogo više na naciste liče Ameri-i po pristupu ratu, i po propagandi, koju su pokupili od Gebelsa. Ali, po onome što većina ovde tvrdi, ispade da Iranci ni ne treba da se brane, jer su unapred izgubili rat.

Slazem se i za amere, al' njima je mali broj kljucnih ljudi zaludjeno, dok u Iranu je citava nacija zaludjena ratom i Ahmedinedzadovom propagandom. Tacno da su sada u fazi "odbrane" od amera, al' ipak jedan predsenik tesko da javno smije negirati postojanje holokausta i pricati kako jedna drzava treba nestati sa lica zemlje (Izrael). Mislim da je to ipak previse. I da se od takvog covjeka i drzave moze nadati nekim pohodima van zemlje.

To ćemo videti... Pa svaki politički potez beleži istorija, e sad, oni značajniji se pamte, ali kad se okreneš malo, ovo može biti veoma interesantan period za istoriju. Kažu da mnogo podseća na situaciju pre Prvog svetskog rata.

Inače, više me nervira to mešanje moćnih zemalja u tuđu politiku. Čak i da Iran ima nuklearno naoružanje, neće nikog prvi napasti. Sad ispade da zato što su Ameri i Rusi prvi dobili to naoružanje, oni i jedini imaju pravo da ga imaju, kao i njihovi saveznici-sa jedne strane Britanija i Francuska, sa druge Kina... Nema logike...

Slazem se nema logike. Jedino sto je pogresno napravio Ahmedinedzad je gore spomenuta izjava da Izrael treba zbrisati sa lica zemlje ?!! Jbg ovo ipak nije uredno i mislim da ovakve i treba dobro posmatrati sta rade sa tako mocnim oruzjem.

А брате и тај Израел је много пустио м... Ја лично сматрам да Јевреји имају добро организовану војску, а систем им је стварно ван оф а кајнд, али брате као људе их презирем!

Back