Ratko mi te volimo

?

• volim ratka i ne bih ga prodao ni za sta na svetu

• iz inata

• mrzim ratka

• boli me k za ratka

• narod ga voli zato sto je narod stoka

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To sto je ratko mladic ovih dana postao ono sto nam je kraljevic marko bio dok su nas turci jahali me je navelo da vas upitam sto ga toliko velicate/mrzite?

Da li je Ratko jos jedna prenaduvana istorijska licnost,kojoj narod u muci daje previse zasluga i kredibiliteta,ili zasluzuje da ga toliko volimo i kunemo potencijalnog prokletnika koji ce ga potencijalno predati i ceo mu rodni list i porod?

Da li je Ratko voljen(za one koji ga vole),zbog svojih dela,ili zato sto je on jedini preostali simbol srpskog inata?

Ratka Mladica podrzavam zato sto je vodio casno srpsku vojsku i branio srpski narod u Bosni...to sto ste ti ti slicni pali pod uticaj neprijateljske propagande pa sad ko vrane grakcete protiv Mladica nije nista novo u Srbiji...izdajnika i poltrona je uvek bilo...ali nikad nije bila njihova poslednja..narod to uvek prepozna i kazni...tako da bolje razmisli ko svojim ponasanjem proklinje sam sebe i svoj porod.ti i slicni ili Ratko Mladic....kad si se vec toga dotakla...i malo bolje se raspitaj sta se to desilo u Srebrenici i zbog cega...i zbog cega vlast tako dugo dozvoljava da joj zemlja bude ucenjivana na taj nacin zbog toga....

Cenimo da ne kažem volimo sve srpske heroje.Nekako se general Mladić ističe među njima,zasluženo ili nezasluženo nevažno je.Kad kažemo Mladić mislimo na sve srpske heroje uključujući naravno i legendarnog generala Lazarevića.

Kada kažete Mladić vređate prave heroje.
Zašto je Lazarević heroj? Izuzetna komanda i organizacija, pitaj bilo koga ko je bio na Kosovu 99. ubili bi za tog čoveka, posle toga briga o državi i narodu iste, predaja sudu u Hagu gde se zna kakve su idiotske optužbe i kako će proći. E to je preuzimanje odgovornosti. Lazarević je ostao heroj i gromada od čoveka, stavio je državu i narod ispred sebe.
Mladić? Postao je potpuno ikona kao glavnokomandujući VRS jer je to bilo potrebno i tim kriznim vremenima pošto su političari it RS takvi kakvi su i narodu je trebao neko.
Koja je to herojska dela imao Mladić? Penzionisanje pravog heroja VRS posle probijanja koridora. Izuzetnu svojeglavost, tvrdoglavost i sulude postupke bez razumevanja posledica istih. Po čemu je on heroj?

Kada kažete Mladić vređate prave heroje.
Zašto je Lazarević heroj? Izuzetna komanda i organizacija, pitaj bilo koga ko je bio na Kosovu 99. ubili bi za tog čoveka, posle toga briga o državi i narodu iste, predaja sudu u Hagu gde se zna kakve su idiotske optužbe i kako će proći. E to je preuzimanje odgovornosti. Lazarević je ostao heroj i gromada od čoveka, stavio je državu i narod ispred sebe.
Mladić? Postao je potpuno ikona kao glavnokomandujući VRS jer je to bilo potrebno i tim kriznim vremenima pošto su političari it RS takvi kakvi su i narodu je trebao neko.
Koja je to herojska dela imao Mladić? Penzionisanje pravog heroja VRS posle probijanja koridora. Izuzetnu svojeglavost, tvrdoglavost i sulude postupke bez razumevanja posledica istih. Po čemu je on heroj?
Bravo! Najveca sramota za sve srpske heroje je da se Mladic predstavlja kao heroj. Tuzno je da mi danas raspravljamo oko toga ko je pravi heroj, umesto da se ovaj slepacki narod naucio kroz vlastitu istoriju sta su prave vrednosti, cast i heroji...

Meni je Miladin Kovacevic veci "hero"j od Mladica, bar je licno raspizdio lika popicci kad mu se nije dopalo, a ovaj se samo slikao po frontu koje su drugi oslobadjali...

Ratka Mladica podrzavam zato sto je vodio casno srpsku vojsku i branio srpski narod u Bosni...to sto ste ti ti slicni pali pod uticaj neprijateljske propagande pa sad ko vrane grakcete protiv Mladica nije nista novo u Srbiji...izdajnika i poltrona je uvek bilo...ali nikad nije bila njihova poslednja..narod to uvek prepozna i kazni...tako da bolje razmisli ko svojim ponasanjem proklinje sam sebe i svoj porod.ti i slicni ili Ratko Mladic....kad si se vec toga dotakla...i malo bolje se raspitaj sta se to desilo u Srebrenici i zbog cega...i zbog cega vlast tako dugo dozvoljava da joj zemlja bude ucenjivana na taj nacin zbog toga....
Gde ja grakcem proti Mladicevih dela U Srebrenici?
Kao sto rekoh,samo oni koji su bili tamo znaju kroz sta su prosli,i kako je sve to bilo(ako i oni znaju),ne osudjujem njegova tadasnja dela,smatram da ga ovo sto sada radi ne cini herojem.
Nad ledjima narodnih heroja su se uvek "lomila kola",nije opravdano,ali to im ide "uz opis posla"(da iskarikiram)-navedoh vec samo neke od primera,da se ne ponavljam.
A te "vi,ti","pokvareni zapadnjaci" itd,sacuvajk za nekoga koga ce to da pogodi:)
Meni je Miladin Kovacevic veci "hero"j od Mladica, bar je licno raspizdio lika popicci kad mu se nije dopalo, a ovaj se samo slikao po frontu koje su drugi oslobadjali...
Miladin je srusio sliku o sebi kad je pristao da svedoci protiv dvojice diplomata koji su ga izvukli iz sad-a

Ih, taki smo mi srbi, inadzije, i gle de nas je to dovelo... Doduse, ima i to par nekih dobrih strana, al ko sto rekose Predstavnici Francuske i Rusije jednom davno, mi srbi jednostavno nemamo smisla za visu politiku, sto je tuga

A sto se tice Ratka, malo je pickinski sto se ovako krije, a vidi koliko nas jebu zbog njegovog skrivanja
Mada opet, narod od njega i ocekuje da se skriva ki u vreme hajduka, tako da mozda nije sam toliko kriv, a ko zna, mozda je covek riknuo jos pre 10 godina, pa nas samo dzaba jebu

Gde ja grakcem proti Mladicevih dela U Srebrenici?
Kao sto rekoh,samo oni koji su bili tamo znaju kroz sta su prosli,i kako je sve to bilo(ako i oni znaju),ne osudjujem njegova tadasnja dela,smatram da ga ovo sto sada radi ne cini herojem.
Nad ledjima narodnih heroja su se uvek "lomila kola",nije opravdano,ali to im ide "uz opis posla"(da iskarikiram)-navedoh vec samo neke od primera,da se ne ponavljam.
A te "vi,ti","pokvareni zapadnjaci" itd,sacuvajk za nekoga koga ce to da pogodi:)

Miladin je srusio sliku o sebi kad je pristao da svedoci protiv dvojice diplomata koji su ga izvukli iz sad-a

izvinjavam se ako sam stekao pogresan utisak da i sama pripadas ovoj agresivnoj graktajucoj gomili koja je protiv Ratka zato sto smatra da ce im njegovo izrucenje neprijatelju doneti "srecu i prosperitet"...;)

Bravo! Najveca sramota za sve srpske heroje je da se Mladic predstavlja kao heroj. Tuzno je da mi danas raspravljamo oko toga ko je pravi heroj, umesto da se ovaj slepacki narod naucio kroz vlastitu istoriju sta su prave vrednosti, cast i heroji...

Ne bih bio tako oštar :) To nam je mostalo tokom istorije da nam treba čvrsti vođa, Mladić je televizijski delovap onako oštro i opasno, što to i jeste ali ni blizu nivou jednog komadanta nego pre vođi hajduka. Sad što se ljudi na to primaju bez ulaženja i razmišljanja o njegovim delima je srž problema. Dosta smo zla podneli i Mladić je postao ikona iako to ni blizu ne zaslužuje.
Neko je spomenuo hrvatske heroje i kako ih oni slave, no oni su ih isporučili Hagu pa sad nek ih slave iako oni možda gori od nas, isti ali licemerno prikriveni.

Није тачно. Учествовао је и у борбама на првој линији, испред своје војске, иако то као генерал није морао. Издао је наређење да се његов транспортер гађа директно у случају заробљавања.

Међутим, да би уопште причали о одговорности и изручењу генерала, морамо прво утврдити ШТА се стварно десило у Сребреници у јулу 1995. одине. И да то назовемо правим именом. Па ако је лично одговоран да га осуди суд који стварно утврђује истину. Сви знамо да то ICTY није.

Ако је то неспорна чињеница, онда не морамо расправљати о томе да ли је изручење исправно или не. Обећали су бољи живот одмах послије изручења, ОК, жртвујмо га због бољег живота. И назовимо то правим именом: трговина људским органима. Поштено би било.

Poslednja izmena:
Није да сам емотивно везан за ђенерала Ратка , али га наравно не бих продао , ствар принципа.
Уосталом , какав је он злочин починио,зна се ко је започео рат.

stvar inata, stalno nas neko tera, davi, muci, sto domaci sto strani zlocinci i okupatori
a Ratko je neka vrsta simbola slobode i otpora
sto rece Nele za Radovana, on vise nije vlasnik svog imena
cist inat, sve ste mi uzeli, al eto njega ne mozete da nadjete

Aj da mi neko dgovori, šta zna prosečni srpski penzos od 7 banki ili klinac od 25 ko je Ratko, šta je bilo u Bosni, zašto se desila Srebrenica, da li je trebao da se preda ili ne, konačno da li je mrtav ili ladi jaja negde na Floridi i u saradnji sa njim nas Ameri prcaju da nam popucaju bubne opne. A možda je u Rusiji pa nas prcaju Rusi. Jer ako je u Srbiji do sad bi ga našli ko što su locirali Bearu i tako fenomanalno ga uhapsili da do dana današnjeg imamo pizdariju zbog toga.

Pa no šta ću nego da hvalim. Neću valjda da hvalim vas u opancima i sa šajkačom koji na znate tri padeža da sklopite a kaladont ste videli samo u reklami :lol:
Хе, хе, хе, јадниче, јадни...Батко је из Бачке, мој српски је правописно и граматички појам за тебе, не висим на маминој сиси и очевом новчанику ко ти и теби слични, а дипломирао сам још док је Болоња била само неки тамо град у Италији. И да, не на једном од оних даншњих Мегатренд, Фидус и сл факултета, за које би једна моја колегиница, као у своје време за правни, рекла:,, Аааа, тооо ... Па завршила би'га у паузама предавања на ЕТФ-у.". Ај сад сиротињо интелектуална вуци се међу твоје самонабеђене вредности.

Poslednja izmena:
Хе, хе, хе, јадниче, јадни...Батко је из Бачке, мој српски је правописно и граматички појам за тебе, не висим на маминој сиси и очевом новчанику ко ти и теби слични, а дипломирао сам још док је Болоња била само неки тамо град у Италији. И да, не на једном од оних даншњих Мегатренд, Фидус и сл факултета, за које би једна моја колегиница, као у своје време за правни, рекла:,, Аааа, тооо ... Па завршила би'га у паузама предавања на ЕТФ-у.". Ај сад сиротињо интелектуална вуци се међу твоје самонабеђене вредности.

Ufff. Izvini čiko ja sam još u srednjoj drvnoj odsek avatari. :rotf:

Ovi...
45935881.png

]Није тачно. Учествовао је и у борбама на првој линији, испред своје војске, иако то као генерал није морао. Издао је наређење да се његов транспортер гађа директно у случају заробљавања. [/B]

Међутим, да би уопште причали о одговорности и изручењу генерала, морамо прво утврдити ШТА се стварно десило у Сребреници у јулу 1995. одине. И да то назовемо правим именом. Па ако је лично одговоран да га осуди суд који стварно утврђује истину. Сви знамо да то ICTY није.

Ако је то неспорна чињеница, онда не морамо расправљати о томе да ли је изручење исправно или не. Обећали су бољи живот одмах послије изручења, ОК, жртвујмо га због бољег живота. И назовимо то правим именом: трговина људским органима. Поштено би било.

Boldovano su odlike vođe hajduka a ne generala. Čini mi se da se u RS dosta stvaraju neke legende o njemu.
Ovo drugo su puste želje i to tako ne ide. Imamo mi još bitaka(RS, Preševska dolina, Kosovo) i moramo da zauzmemo nove pozicije radi opstanka.
Sa starom politikom smo izgubili mnoge bitke. Mladić je sada realno gledano i bez emocija čista smetnja.

Back