RAT ZA KOSOVO

• Začetnik teme Začetnik teme 00381
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Neofit, crtež ne govori ama baš ništa.
Crtež je verovatno i nastao u vreme bombardovanja, kao deo propagande, i pored toga što bi se isti moga okarakterisati kao deo prilično loše i jeftine propagande, u njemu se može ipak nazreti barem deo zapadnog sistema koji gazi sve pred sobom i nema milosti prema bilo kome, inače nebi pobili tolike civile u poslednjih pola veka, a ovamo licemerno *****ju o demokratiji i ljudskim pravima.

Briga me za Koreju i Vijetnam, ja živim u Srbiji i neću više da ratujem ni za koga.

Опет се враћамо на почетак.Прво нећу да ратујем,после хоћу да ратујем за светску демократију против Кине и на крају нећу да ратујем.Ако нећеш онда немој терати друге, а за Сев. Кореју и њен нуклеарни програм има ко ће да брине.

Опет се враћамо на почетак.Прво нећу да ратујем,после хоћу да ратујем за светску демократију против Кине и на крају нећу да ратујем.Ако нећеш онда немој терати друге, а за Сев. Кореју и њен нуклеарни програм има ко ће да брине.
Ma on neće da ratuje, ali mu nebi smetalo da ova zemlja pošalje druge da ratuju za američke naftne kompanije, dok bi on uživao u švrćkanju svetom, bez vize.

Ma on neće da ratuje, ali mu nebi smetalo da ova zemlja pošalje druge da ratuju za američke naftne kompanije, dok bi on uživao u švrćkanju svetom, bez vize.

само да се подсетим на моју поруку претходно

преко 500 000 амера погинуло у Вијетнаму бранећи светску демократију плус они што су нестали у акцији са Чак Норисом и остали пилоти U.S.Air Force никад пронађени.Не би се ја за*ебавао са косоокима у име Амера и светске демократије.Нека је они сами тамо шире,пропагирају и уводе.

и даље мислим исто.Нека то сами ураде без нас.

Lupaš bez granice. U Vijetnamu je poginulo oko 60,000 Amera. Pa u celom drugom svetskom ratu nije poginulo 500,000 Amera, nego voliš mnogo da lupaš.
ако си их ти бројао онда у реду:ok:.тема је била рат за косово,а онда је неки бивши лупач у шерпе дао идеју да ми у име светске демократије нападнемо Кину :rotf:и ослободимо је од комунизма.:dontunderstand:и на крају нико није за рат.Ја јесте да лупам понекад глупости признајем :arrow:јесу глупости.Али ми глупости нису политичка уверења и начин размишљања :rtfm:

Lupaš bez granice. U Vijetnamu je poginulo oko 60,000 Amera. Pa u celom drugom svetskom ratu nije poginulo 500,000 Amera, nego voliš mnogo da lupaš.

У Вијетнаму је званично погинуло око 100 до 120 хиљада Американаца.Постоје спискови несталих.Такође већи број заробљеника Вијетнамске власти нису их никада ослободиле због тога што су САД одбиле да плате ратну одштету.Још је и Реганова администрација(1980-1988) имала велике муке и трпела притисак јавности због породица несталих.Америчка војска је била спала на најнижа гране у својо историји.
Рат у Вијетнаму се практично водио путем медијских лажи и обмањивања сопстевног народа.Творац по први пут у историји таквог типа ратовања је био Роберт Мек Намара.Систематски су фабриковани докази као што је било смањивање броја погинулих Американаца у борби ,а самим тим повећање броја убијених Вијетнамаца.Пример за то је Мин-Лао село где извршено стрељање цивила од стране Америчке војске приказано је у Америчкој јавности као нека војна победа где је убијено неколико хиљада припадника вијетконга.Примера има много.Али тај случај је битан јер је први пут након што је откривена истина о томе у правној терминологији је употребљен израз "масакр" за такав догађај.После масе заташкавања таквих случајева у јавности је већ постојала огромна напетост због дугог рата и страдања многих Американаца.Цела ствар око тих бројки је кулминирала
афером "вотергејт" што је проузроковало да први пут у историји те државе председник САД Роберт Никсон поднесе оставку.Једини председник у историји САД који је то урадио.После је са тим бројевима много спекулисано у зависности од потребе и ситуације.
Још један баналнији пример је "Тонкин залив" где приликом исрцавања погинуло пар хиљада американаца ,а јавност је била обавештена само о неколико стотина.

10.03.2008 У Москви на једном од централних тргова одржана је молитва за заштиту Косова

Како је изјавио новинарима један од организатора акције игуман Сергеј, на Косову, насилно одвојеном од Србије, формира се криминална енклава. То прети опасним поселедицама по европске земље, између осталог оне које су признале једнострано проглашену независтност покрајине. У молитви су учествовали представници свештенства, јавности, познати политичари и српске дипломате које раде у Москви.

10.03.2008

http://www.ruvr.ru/main.php?lng=scr&q=6496&cid=84&p=10.03.2008

Kad govorimo o onoj slici, nije uopste preradjena slika sovjetskog ili kineskog vojnika. Rambo noz, M-16, slem i dizajn uniforme je tipicni americki.
Nadam se da ste gledali film VOD SMRTI. Tu se odlicno vidi ubistvo jednog vijetnamskog tinejdzera sto govori o humanim misijama americke armije.
Toliko.
PS. Mislio sam da cu ovdje naci nesto tom lordu majitreji.

Back