Rat u Ukrajini (9)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    126
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svi ce najebati samo Rusi manje, jer su navikli da nemaju mnogo dok je prosecni zapadnjak zaduzen preko 50 000€ u proseku
Je je, naslušao sam se te priče o razmaženim Europljanima dok Rusi valjda spavaju na kamenu. :hahaha:

Europljanin će baš zbog standarda kojeg je imao sve ove godine taj standard i braniti. A Poljaci, Estonci, Litavci, Česi, Slovaci, svi oni imaju iskustvo sa SSSR-om i načinom života kakvog ga je taj režim nudio. Zato sada i reže na Ruse i spremni su braniti ono što imaju. Vi kao da živite u nekom filmu. :hahaha:

Je li se netko od vas ikad zapitao zašto ni jedna od tih zemalja sa Rusima ne želi imati nikakve veze. Jer su se uvjerili kakav je život pod ruskom palicom. Svi naginju zapadu baš zbog tog napretka kojeg mu je zapad doneo. Osim vas. Vi ste i dalje u kamenom dobu.

U škole stiže novi predmet - 'kritičko mišljenje'; Fuchs: Nije zamjena za vjeronauk, djecu želimo naučiti kako misliti, a ne što misliti​

1749398.jpeg

Kod:
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u-skole-stize-novi-predmet-kriticko-misljenje-fuchs-nije-zamjena-za-vjeronauk-djecu-zelimo-nauciti-kako-misliti-a-ne-sto-misliti-foto-20220714

Šta vi koji k.. ima da mislite , mi ćemo to za vas :hahaha:

to kako oni ratuju i šta imaju i nemaju je podložno spekulacijama itd. možda hoće samo donbas i tu je ostalo najteže parče i onda da pitaju okolo, to je i vučić rekao

ali kako putina ne brine još neprijateljskije stanovništvo na granicama, znači neke je dodatno odbio od sebe, ovi što ga ne vole ga još više ne vole, kako to nije problem
???
mada oni nisu militanti, koji čas postoje čas ne postoje
Rusi su došli do predgrađa Kijeva nakon što su šupački napali iz Bjelorusije. To nisu nikakve spekulacije. Da su mogli ušli bi u Kijev i zaboli zastavu. Nisu. Tamo su odbijeni i onda ih se raširilo pa su zbog nedostatka ljudstva i problema sa logisitikom bili prebačeni u Donbas. To su činjenice pobogu. Pa prvi dan rata su padobranci pokušali zauzeti aerodrom pa su tamo bili likvidirane ruske specijalne postrojbe.

Kakve spekulacije? Ne žele oni Donbas, Putin je fino rekao da Ukrajinci nemaju pravo na svoj identitet i da su oni ustvari Rusi. Zašto bi onda štedio bilo koga i zašto bi spekulirao. Pokušao je, nije uspio. Sad pokušava dobiti ostatke i mrvice, ali neće dobiti ni to. Izvlači se kako zna i umije, prijeti i plače o nuklearnim bombama. Rusija je ponižena i pasti će do kraja. Protjerati će ih Ukrajinci na kraju i sa Krima.

Lavrov i ostali su pričali o specijalnoj operaciji koja će se brzo završiti. Operacije ne traju tri mjeseca. Traju par dana. Ovo je rat, samo što gospoda svoj narod drži u neznanju pa im servira propagandu pod koju ste i pali.

I naravno da ću ti odgovoriti. Ja odgovaram kad mi netko replicira, čak iako je potpuno u krivu kao recimo ti.
Informacije su takve da su Rusima spržena skladišta dolaskom HIMARSA a da se Rusija već mjesecima bori da zauzme nekoliko kilometara. To potvrđuju sve karte pa čak i proruski nastrojeni influenceri.

Zapadno oružje još nije ni stiglo, NATO se nije ni upola umiješao (unatoč ruskim lažima koje su i ovdje pisane više puta) osim slanja oružja. To su činjenice. Kad se NATO umiješa Putin zna da mu jedino preostaje stiskati crveni gumb. A to mu ni njegovi generali neće dopustiti jer znaju da su i oni u tom slučaju gotovi.
nije rat, a ni 90tih uhrvatskoj nije bio rat...

Hoćeš li odgovoriti tom teletabisu i nešto ga naučiti? Ali normalnim civiliziranim jezikom? Evo ja sam željan znanja. Možeš li mi dati informacije kako će Rusija zamijeniti zapadnu tehnologiju koja je zabranjena sankcijama i kako će Srbija proći gospodarski u slučaju recesije u Europi?
Evo ti teletabisu, mada sumnjam da si u stanju da shvatiš i 10% od napisanog.
Rusija je pod sankcijama već 8 godina, nepismeni.
90% onoga što su uvozili, proizvode u međuvremenu sami.
A samo idiot od teletabisa (kao ti) može da napiše da Rusi nisu u stanju da naprave čipove - pa šta misliš, šta ugrađuju u vojnu
elektroniku?
Američke čipove (koji se btw. prozvode u Kini i na Tajvanu)?

A za prozvodnju čipova je, osim silicijuma potrebno još nešto (počinje na "N"), laserima za proizvodnju čipova je neophodan.
E sad, Rusi ga imaju u izobilju, oko 35% svetskih potreba zadovoljava Rusija.
Ajd pogodi, ko je podmirivao još 50% svetskih potreba?
Pa Ukrajina, nepismeni, tj. podmirivala je, sad podmiruje tačno 0%.

I ti lupetaš nešto o proizvodnji čipova?
E, kukala ti majka, da je znala šta će da rodi, pobacila bi...

Rusi su došli do predgrađa Kijeva nakon što su šupački napali iz Bjelorusije. To nisu nikakve spekulacije. Da su mogli ušli bi u Kijev i zaboli zastavu. Nisu. Tamo su odbijeni i onda ih se raširilo pa su zbog nedostatka ljudstva i problema sa logisitikom bili prebačeni u Donbas. To su činjenice pobogu. Pa prvi dan rata su padobranci pokušali zauzeti aerodrom pa su tamo bili likvidirane ruske specijalne postrojbe.

Kakve spekulacije? Ne žele oni Donbas, Putin je fino rekao da Ukrajinci nemaju pravo na svoj identitet i da su oni ustvari Rusi. Zašto bi onda štedio bilo koga i zašto bi spekulirao. Pokušao je, nije uspio. Sad pokušava dobiti ostatke i mrvice, ali neće dobiti ni to. Izvlači se kako zna i umije, prijeti i plače o nuklearnim bombama. Rusija je ponižena i pasti će do kraja. Protjerati će ih Ukrajinci na kraju i sa Krima.

spekulacije su to da li će da puknu vojno ili ne, donbas polako uzimaju za sad, donbas nisu mrvice nego glavni plen i 25% prihoda ukrajine
donbas je srce rusije ako ništa industrijsko samo dotle još ima da se vozi ako uspeju

međutim posle osvajanja cara dušana srbija je dobila kletvu i propadanje zauvek pa da ne prođu i rusi tako, mada su nekad u životu ranije osvajali
a tad su se bavili i pisanjem debelih knjiga za lektiru
sad više smišljaju rakete

Pa ako Rusi stvarno ne mogu ratovati duze od 3 mjeseca onda moze sve u PM. Znaci da nije vrijedno ni Sorosevi usrani gaca.
Pa vidiš da već sada kašljucaju. ŠTo će tek biti kad NATO Ukrajini pošalje svoje prvorazredno oružje?
to sto ti se ne svidjaju moji odgovori i istina je tvoj problem a niko te ne vredja posto i sam sebe predstavljas upravo tako
Koji odgovori? Jesi li mi odgovorio kako će proći Srbija u slučaju recesije u EU? Nisi. Nisi ustvari odgovorio ni na jedno pitanje.
da taj bolesnik :cepanje:
Ne znam o kome vi, ali meni je ovo prvi nick na ovom ludara forumu. mislio sam da baratate sa malo više znanja. Kad ono ovdje pišu srednjoškolci i koji od alkohola ishlapjeli četnik. :zzzz:

spekulacije su to da li će da puknu vojno ili ne, donbas polako uzimaju za sad, donbas nisu mrvice nego glavni plen i 25% prihoda ukrajine
donbas je srce rusije ako ništa industrijsko samo dotle još ima da se vozi ako uspeju
Ma malo po malo zauzimaju, ali ce to izgubiti u komadu. I to vrlo brzo. Ne znam, da li si stvarno toliko blentav da mislis da se osvojeno moze odrzati? Nece da moze.

Cinjenica je da su Srbi iz Panceva isli da ratuju u Hrvatskoj, i cinjenica da ima veze sa Milosevicevim pretenzijama. Ali je cinjenica da ako nista, ono bar zbog logora Jasenovac, Srbi su trebali dobiti nesto sto uliva povjerenje da se Jasenovac nece ponoviti. Na zalost, niste se bas pokazali sa tim garancijama. Ajde sad se ti stavi u polozaj Srba koji su imali realan strah od ponavljanja klanja iz Jasenovca, pa reci, da li bi i ti mirno cekao da se to ponovi? Ustaska ikonografija je pred rat bila veoma rasirena u Hrvatskoj. Sta smo trebali? Da vam vjerujemo? Pa bi li ti vjerovao? Lako je osudjivati druge, pogledaj u svoje dvoriste. Ajde kad priznajes Jasenovac, kazi sta se tamo nalazilo i sta se tamo desavalo? Kako bi ti te dogadjaje nazvao. Naravno, mozes i da ne odgovoris, mada bi i to bio odgovor.
i činjenica je da je bila međunarodno priznata jugoslavija...

Je je, naslušao sam se te priče o razmaženim Europljanima dok Rusi valjda spavaju na kamenu. :hahaha:

Europljanin će baš zbog standarda kojeg je imao sve ove godine taj standard i braniti. A Poljaci, Estonci, Litavci, Česi, Slovaci, svi oni imaju iskustvo sa SSSR-om i načinom života kakvog ga je taj režim nudio. Zato sada i reže na Ruse i spremni su braniti ono što imaju. Vi kao da živite u nekom filmu. :hahaha:

Je li se netko od vas ikad zapitao zašto ni jedna od tih zemalja sa Rusima ne želi imati nikakve veze. Jer su se uvjerili kakav je život pod ruskom palicom. Svi naginju zapadu baš zbog tog napretka kojeg mu je zapad doneo. Osim vas. Vi ste i dalje u kamenom dobu.
E, pa nemoj sad da nas sve trpas u kameno doba... :) A ovo sto si napisao o iskustvom sa SSSR, nabrojanim narodima na pamet nece pasti da se to vrijeme vrati, kad bi svi izginuli. Nemam sta da se pitam, ni ja ne zelim da imam nista sa Rusima. Problem Srba je to sto se nase zelje nisu ispunile, a za taj poraz politike i vojske, opravdano krivimo zapad i NATO. Naravno, imali smo ideju da svi Srbi zive u jednoj drzavi. Nije se ispunila. I sad, umjesto da se trudimo da svi Srbi budu makar u EU, mi kontra. Ruska propaganda je napravila veliko zlo srpskom narodu, a posljedice toga ce se tek vidjeti. Volio bi da nam se nista ruzno ne desi, ali je mogucnost ulaska u EU minimalna. A sami, okruzeni NATO i EU, nema nam spasa.

Njihovo prvprazredno oruzje je Medijsko oruzje,na taj nacin ljudima ispiru mozak,8 godina granatiranja Rusa u donbasu u Evropi medijska blokada,Rusi prestali okretati drugi obraz,kraj sveta
Imas na NET-u zvanican izvjestaj UN o tom "granatiranju" Donbasa i poginulim na SVIM stranama! Zamisli, Bugarska napadne podrucje oko Pirota i kaze "OVO JE BUGARSKA"... ili presevska dolina kaze "OVO JE ALBANIJA", sta bi Srbija tad uradila? Mirno gledala?

Dečko ajde malo ohladi.😁
Vi padobranci kada upadnete na temu pa to do Moskve gura brale a posle par dana praćenja teme obično splasne euforija sa jutarnjeg lista koji se uglavnom naslanja na britanske medije sa debilnim tekstovima tipa nema viśe municije Rusija i slične nebuloze.Tako nas je onaj bošnjak istušio na početku sa barjaktarima pa eto haubica, djavelina pm, pa eto ovo eto ono a suštinski ukrajinska vojska se prebacuje civilnim automobilima.Pobjednici su prešli cifru 10 hiljada zarobljenih, pobjednički nema šta.Izbačenih iz stroja cifra od koje se zavrti, uništena tehnika i sve to sa 100 hiljada Rusa.Melju državu od 40 miliona stanovnika plus su već otkinuli cc 10 miliona ukrajinaca koji su prihvatili Rusiju samo se o tome ne priča na zapadu.10 pobjeglo i ostalo nekih 20 miliona od kojih više od 10 kulira i ladi muda čekajući Ruse.Bez Donbasa i Krima Ukrajina je go ***** a sve preko dodje samo gratis.A gratis će biti kako vidim sve veći kako vrijeme odmiče.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back