Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I šta kaže zakon, da se Jozo, Hrvoje i Mate iz Zemuna mogu samopredijeliti i proglasiti svoju državu
Повеља УН, Међународни пакт о економским, социјалним и културним правима.
Аташирао сам на пост.

Закон каже да имамо два права:
1) право државе на територијални интегритет (гарантован УСТАВОМ те државе)
2) право народа на самоопредељење.

Дакле, једно право иде преко другог, а то је ово прво. Међутим, када се покрши устав земље и смени власт силом, то означава легални колапс система, а онда право на самоопредељење народа има првенство.

Јанукович је био свргнут силом, а није био према уставу опозван. Покушај да се уради импичмент што се кае је пропао у Ради тј. њиховом парламенту, није добио већину. Што значи, да се устав покршио и да је извршен пуч.

Легално, а и правилно према мени пошто ја волим да говорим према тачном осећају кој се може створити... то се зове легални вакум.

Заправо, ако погледаш како се ДНР и ЛНР отцепио од тзв. Украјине, све је било како је прописано. Народ је гласао да се створи комитет и изабрао посланике овог комитета, комитет је одржао референдум, на коме је гласало 87% становништва, а резултат је био да је 85% било за отцепљење, итд.

Prilozi

Screenshot_20220614_204939_com.android.chrome_edit_67140470820484.jpg
20220603_165623.jpg

Te poslanike sa takvom retorikom da prvo spitaju bezbjednosne sluzbe, pa ako su cisti, onda provjera na psihijatriji.
Još uvek se radi na tome i prikljuplaju se potpisi kako bi se stekao pravna osnova za tako nešto
Ako im uspe i prodje Dumu sigurno će to Rusi sprovesti u delo .
Sve izjave oko toga si još uvek samoreklamiranje pojedinih deputata
Ali takva stvar se može očekivati u bliskoj budućnosti
Ne zaboravite prvobitne zahteve upućene EU i NATO paktu o vraćanju na stanje pre raspada SSSR-a ????

Mozda je palo zavrtanje ruke od strane Amera posle tih pregovora u Turskoj, pa su vrlo brzo ludaci iz Kijeva promenili misljenje. Sto se ostalog tice, misljenja sam da se ovde nece pregovarati vec da ce Rusi ici do kraja. Vec su rekli da je ovo za njih biti ili ne biti, dogadjaj koji ce odrediti dalju sudbinu Rusije na globalnoj sceni. Jednom recju ono sto su trazili od zapada pre intervencije (da uvazi ruske interese) sada isto to ostvaruju ali oruzjem. Jbg zapadnjaci razumeju samo jezik sile, ko zna gde bi sada bila Ukrajina (mislim na Nato) da Rusi nisu intrevenisali. Tako zapadnjaci rade, znamo iz sosptvenog iskustva, popustis im negde a oni to shvate kao tvoju slabost pa traze da popustis i oko drugih stvari i tako u nedogled. Isto su se ponasali prema Rusima, guras prst u oko drzavi (Rusiji) od koje zavisi globalni mor, i umesto da spustis loptu, ti nastavis jos jace da nabijas prst u oko. Tako da je moralo da pukne. I jso nesto, sve ovo u Ukrajini je neka blaza verzija Kubanske krize, samo sa obrnutim ulogama. Ako su Ameri tada bili spremni da zapcnu treci svetski i nuklearni rat, ne znam zasto se ljudi cude sto su i Rusi sada spremni na sve.
Tako je !
Ovo je rusima istoriska šansa da zabetoniraju pitanje Ukraine za sva vremena , kao i da se pozicioniraju kao ravnopravan partner EU , NATO paktu i jenkima .
Ako ne idu na demontažu svega toga :mrgreen::super:

Nisu Ukrajinci glupavi...
Onaj ko ima dati će, svašta stane 40 milijardi dolara..
To su naštancovane bezvredne pare koje treba ukraina da opere i plati svojim zlatnim rezervama i prirodnim resursima i tako im obezbedi podlogu !
Na tu fori jenki rade decenijama
Rat je za njih čist biznis , samo odabrati adekvatne budale i pristalice toga !

Poslednja izmena:
Još uvek se radi na tome i prikljuplaju se potpisi kako bi se stekao pravna osnova za tako nešto
Ako im uspe i prodje Dumu sigurno će to Rusi sprovesti u delo .
Sve izjave oko toga si još uvek samoreklamiranje pojedinih deputata
Ali takva stvar se može očekivati u bliskoj budućnosti
Ne zaboravite prvobitne zahteve upućene EU i NATO paktu o vraćanju na stanje pre raspada SSSR-a ????
Nadam se da nece, pandam tome bi bila dovoljno jaka Srbija koje gazi do Slovenije u ime Jugoslavije i njene sfere uticaja.

Mislim da od toga nema nista, a da sama prica se forsira iz vana, jer Ruska prijetnja po region je ono sto vuce vodu na Nato mlin

Poslednja izmena:
Nadam se da nece, pandam tome bi bila dovoljno jaka Srbija koje gazi do Slovonije u ime Jugoslavije i njene sfere uticaja.

Mislim da od toga nema nista, a da sama prica se forsira iz vana, jer Ruska prijetnja po region je ono sto vuce vodu na Nato mlin
mi smo mali i beznačajni u svemu tome , pitanj je samo dokle možemo da se pravimo mrtvi !
Srbiji je bilo dosta ratovanja , ali se treba spremati uvek za odbranu .
hebi ga kad smo kuća na vetrometini

Увођењем санкција Русији га подржавамо!
Украјинци су опасно наљутили Русе јер су им радили
онако братски о глави. Руси су одлучили да их за ту
непромишљеност и злобу казне.
pa to su i crnogorci uradili - znači treba zbrisati i crnu goru s mape?

aha
a sto ti pobeze sa zapada ...
kada je sve zuto , zlato
Zato što je bolje imati američku platu u Beogradu, među svojim prijateljima i rodbinom, nego u Americi. To ako si Srbin, rođen u Srbiji, što ja jesam.

Bio bi i ti ovde da neko hoće da ti da zapadnu platu... al' neće niko.

Bio bi verovatno i u Rusiji, al' tek tamo ne bi imao ništa, što ti odlično znaš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back