Beli Gibson
Elita
- Poruka
- 23.395
Повеља УН, Међународни пакт о економским, социјалним и културним правима.I šta kaže zakon, da se Jozo, Hrvoje i Mate iz Zemuna mogu samopredijeliti i proglasiti svoju državu
Аташирао сам на пост.
Закон каже да имамо два права:
1) право државе на територијални интегритет (гарантован УСТАВОМ те државе)
2) право народа на самоопредељење.
Дакле, једно право иде преко другог, а то је ово прво. Међутим, када се покрши устав земље и смени власт силом, то означава легални колапс система, а онда право на самоопредељење народа има првенство.
Јанукович је био свргнут силом, а није био према уставу опозван. Покушај да се уради импичмент што се кае је пропао у Ради тј. њиховом парламенту, није добио већину. Што значи, да се устав покршио и да је извршен пуч.
Легално, а и правилно према мени пошто ја волим да говорим према тачном осећају кој се може створити... то се зове легални вакум.
Заправо, ако погледаш како се ДНР и ЛНР отцепио од тзв. Украјине, све је било како је прописано. Народ је гласао да се створи комитет и изабрао посланике овог комитета, комитет је одржао референдум, на коме је гласало 87% становништва, а резултат је био да је 85% било за отцепљење, итд.