Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сложио бих се са свиме осим са брзином.
Припрема траје дуго, носиоци се "резбаре" годинама, ако не и деценијама.
То је та разлика између истока и запада.
Запад има линију по којој иде без обзира ко их води. Као да је урезано у генетски код.
Исток је више интуитиван, дуго трпи, плане па опрости.
Али само дело је врло кратко... цео мајдан је трајао једва четири месеца. То је та отвореност и арогантност америчка.

Podrzavas pedofila
Podrzavas drzave koje su krive za desetine milona nevinih zrtava po svetu
Podrzavas vojsku koja ima fasisticka obelezja i fasisticke ideje
Podrzavas vojsku koja koristi zene i decu kao zivi stit
Podrzavas vlast koja godinama vrsi genocid nad svojim narodom samo zato sto su Rusi
Podrzavas krsenje svih mogucih prava Rusa po svetu,zaplene imovine,zabrane bavljenja sportom.
Optuzujes Rusiju sto brani svoju nezavisnost i granice od Americke invazije
Optuzujes Rusiju sto stiti svoj narod
Optuzujes Rusiju sto stiti svoju ekonomiju,valutu
Optuzujes Rusiju sto nece da budu rob kakav si ti,kakva je politika tvoje drzave
Optuzujes Rusiju sto nece da kleci pred anglosaksonskim fasistima kao sto klecis ti

Zbog svega ovoga ti si sa njima a Srbi ne,zbog svega ovoga Srbija je jedina brana demokratije kao sto je uvek bila ali ne fasistoidne vase takozvane demokratije...nije ovo prvi put u istoriji....obrazovani i pametni znaju o cemu pisem.
Најгора стока, најгори болесници су људи који након агресивних провокација, убистава, нових закона, отвореног ликовања нацизму, итд. желе да кажу да се све мора сводити на дијалог. Дијалога са екстремистима не може бити.

Саветник руског председника открива шта чека свет наредних година

09.06.2022.

Свет у наредним годинама чека смањивање глобализма и „фрагментација“, а Русија у овим условима треба да постигне технолошки суверенитет, сматра специјални представник руског председника за дигитални развој Дмитриј Песков.

„Највероватнији сценарио у наредним годинама је ‘фрагментација’. Практично је загарантовано смањивање глобализма и крај глобалног система безбедности 20. века. Поновно покретање глобалних технолошких тржишта, национализација техничких стандарда, релокализација производње критичних добара“, написао је Песков у својој колумни за портал „РБК“.
Према његовим речима, у таквој ситуацији сви велики економски блокови ће желети да храну и лекове производе код куће.
„То је оно што се тренутно дешава“, додао је он.

Песков је такође приметио да Русија у наредних 10 година треба да створи „технолошки суверенитет“ у оквиру сценарија изградње сопственог „острва“, а исто чека Сједињене Америчке Државе и Кина.
Осим тога, према речима специјалног представника, Русија се сада суочава са неколико великих изазова, укључујући одговор на зелену агенду, стварање сопственог технолошко-економског блока, извозног пакета пољопривредне производње, нове генерације транспортно-логистичких коридора са азијским земљама, као и извоз глобалне безбедности и решавање проблема људског капитала.
Песков је додао да у данашњим реалностима нема смисла бавити се технологијом без решавања проблема когнитивног суверенитета који подразумева присуство сопствених аналитичких способности, „како би се раздвојило оно што је заиста потребно од онога други намећу“.
На тај начин технолошки суверенитет треба да помогне у осигуравању безбедности, добијању енергије, прехрамбене независности, доступности основних добара, саобраћајне повезаности, производње информација и приступа средствима за производњу, закључио је Песков.

Па добро у односу на Турску и њен геостратешки положај јесмо мали.За нашу регију смо довољно велики.
Међутим почиње ми сметати када поставимо ствари више него што јесу.
А то обично ураде људи који нигдје ван Балкана нису изашли, шта ван Балкана, цијели животу једном граду провели.
И онда он зна све...ту њушим турбо патриотизам који нам наноси више штете него користи.

Шта треба Србији?Умјерени али перфидно паметни људи који знају шта и за кога раде, кога представљају, за чији се интерес боре.То је све.
Не требају нам галамџије и ударање у прса.Та су времена прошла.Треба нам више памети и мудрости.

Мени смета када поставимо свари ниже него што јесу.
Да, наспрам Америке смо мали, наспрам Русије још мањи, територијално. И једни и други могу да нас одувају за тили час. Међутим, и тако мали, у нашој славној прошлости борили смо се против великих империја, величина нас није спречила. Много пута смо се уписали у 'књигу славних'.
Зато ме увек изведе из такта реченица: "Србија је мала (и беспомоћна)", јер, не само да из ње врца дефетизам и кукавичлук, него је и (историјски) нетачна. А беспомоћан си онолико колико сам дозволиш.
Смета ми кад моји рођени сународници, својим дефетистичким ставом, себи дозвољавају (а мени натурају!) ту беспомоћност. Шта онда очекивати од непријатеља?

П.С. Треба чешће да слушаш патриотске песме, можда и ти постанеш 'турбо-патриота који није мрднуо из свог села' као ја. :mrgreen: :lol:

Мени смета када поставимо свари ниже него што јесу.
Да, наспрам Америке смо мали, наспрам Русије још мањи, територијално. И једни и други могу да нас одувају за тили час. Међутим, и тако мали, у нашој славној прошлости борили смо се против великих империја, величина нас није спречила. Много пута смо се уписали у 'књигу славних'.
Зато ме увек изведе из такта реченица: "Србија је мала (и беспомоћна)", јер, не само да из ње врца дефетизам и кукавичлук, него је и (историјски) нетачна. А беспомоћан си онолико колико сам дозволиш.
Смета ми кад моји рођени сународници, својим дефетистичким ставом, себи дозвољавају (а мени натурају!) ту беспомоћност. Шта онда очекивати од непријатеља?

П.С. Треба чешће да слушаш патриотске песме, можда и ти постанеш 'турбо-патриота који није мрднуо из свог села' као ја. :mrgreen: :lol:
FB4D9596-10EE-42FF-A932-E8DDBD1577DF_cx0_cy7_cw0_w408_r1_s.jpg

Саветник руског председника открива шта чека свет наредних година

09.06.2022.

Свет у наредним годинама чека смањивање глобализма и „фрагментација“, а Русија у овим условима треба да постигне технолошки суверенитет, сматра специјални представник руског председника за дигитални развој Дмитриј Песков.

„Највероватнији сценарио у наредним годинама је ‘фрагментација’. Практично је загарантовано смањивање глобализма и крај глобалног система безбедности 20. века. Поновно покретање глобалних технолошких тржишта, национализација техничких стандарда, релокализација производње критичних добара“, написао је Песков у својој колумни за портал „РБК“.
Према његовим речима, у таквој ситуацији сви велики економски блокови ће желети да храну и лекове производе код куће.
„То је оно што се тренутно дешава“, додао је он.

Песков је такође приметио да Русија у наредних 10 година треба да створи „технолошки суверенитет“ у оквиру сценарија изградње сопственог „острва“, а исто чека Сједињене Америчке Државе и Кина.
Осим тога, према речима специјалног представника, Русија се сада суочава са неколико великих изазова, укључујући одговор на зелену агенду, стварање сопственог технолошко-економског блока, извозног пакета пољопривредне производње, нове генерације транспортно-логистичких коридора са азијским земљама, као и извоз глобалне безбедности и решавање проблема људског капитала.
Песков је додао да у данашњим реалностима нема смисла бавити се технологијом без решавања проблема когнитивног суверенитета који подразумева присуство сопствених аналитичких способности, „како би се раздвојило оно што је заиста потребно од онога други намећу“.
На тај начин технолошки суверенитет треба да помогне у осигуравању безбедности, добијању енергије, прехрамбене независности, доступности основних добара, саобраћајне повезаности, производње информација и приступа средствима за производњу, закључио је Песков.

Dogoditi će se to da će Rusija postati velika Sjeverna Koreja, a ostatak modernog svijeta će nastaviti sa suradnjom, trgovinom, poslovanjem, razmjenom ideja i tehnologije, napredovati u svakom smislu, za razliku od izolirane Rusije...

Ja ne znam otkud se stalno javljaju takvi kreteni koji zagovaraju kretenizme tipa 'izgradnje sopstvenog ostrva' :roll:

Dogoditi će se to da će Rusija postati velika Sjeverna Koreja, a ostatak modernog svijeta će nastaviti sa suradnjom, trgovinom, poslovanjem, razmjenom ideja i tehnologije, napredovati u svakom smislu, za razliku od izolirane Rusije...

Ja ne znam otkud se stalno javljaju takvi kreteni koji zagovaraju kretenizme tipa 'izgradnje sopstvenog ostrva' :roll:
Čitaj malo tekst, sve je lepo napisao. Zavisnost od Zapada mora se svesti na nulu, to ne važi samo za Rusiju nego za sve van tog bloka.

Videli smo kako se Zapad ponaša kad nastupi kriza, čuvaju sve za sebe, pa se čak otimaju i među sobom.

Za siromašne naravno ne ostane ništa, oni su dobijali sa Istoka (barem oni kojima je bilo dozvoljeno da uzmu sa Istoka).

Sad vidimo kako se ponašaju prema onom ko odbije poslušnost i zadre u njihove interese, ful blokada i bespravno otimanje svega što mogu. Svaka zemlja van tog bloka će se truditi da se zaštiti od tog rizika, globalizacija ćao.

Čitaj malo tekst, sve je lepo napisao. Zavisnost od Zapada mora se svesti na nulu, to ne važi samo za Rusiju nego za sve van tog bloka.

Videli smo kako se Zapad ponaša kad nastupi kriza, čuvaju sve za sebe, pa se čak otimaju i među sobom.

Za siromašne naravno ne ostane ništa, oni su dobijali sa Istoka (barem oni kojima je bilo dozvoljeno da uzmu sa Istoka).

Sretno im bilo na 'svom izoliranom ostrvu', već su bili u takvom stanju, vidjeli smo kako je to završilo, potopom 'ostrva'...

Tko ne vidi da bez međunarodne suradnje i otvorenog društva nema napretka, taj je ili glup ili zlonamjeran, a možda i oboje...

No, na sreću, takve ideje su jednostavno osuđene na propast, otvorena društva koja surađuju idu naprijed, zatvorena društva koja se izoliraju odumiru, evolucija, jbg, uspješni preživljavaju neuspješni odumiru :kafa:

Ja ne znam odakle se stalno javljaju kreteni koji misle da ce Amerika sa anglosaksonskim i germanskim fasistima moci nekaznjeno da pljackaju svet i zive na racun tudjeg rada i prirodnih blaga.Nema vise,kraj,the end .....

РАСКОЛ У УКРАЈИНСКОЈ ВОЈСЦИ? Зеленски криви Запад за све, позиција за преговоре све лошија​

09-06-2022 10:49
У украјинској армији дошло је до раскола на оне који су морално сломљени и друге, који су спремни да се боре до краја.Време парола је прошло и можемо дуго да чекамо стабилизацију на фронту и контранапад.Не знамо којим ће темпом стизати војна помоћ са Запада, изјавио је саветник председника Украјине Алексеј Арестович.

Да је и украјинском председнику Владимиру Зеленском пао ратни оптимизам види се из интервјуа које је давао ових дана западним медијима. Чим он постане спреман да седне за преговарачки сто са Владимиром Путином, јасно је да украјинска војска на фронту доживљава поразе. У разговору за "Фајненшел тајмс", признао је да Руси имају предност, јер су војнотехнички боље опремљени, па је поново молио Запад да му пошаље помоћ.
"Слабији смо у техници, па не можемо у контранапад", каже Зеленски. Иако је свестан великих губитака, понавља да "победа мора бити достигнута на бојном пољу". Додуше, свестан је да ће једном морати да преговара, а сада му је позиција за то знатно лошија.
Посебно му смета што на Западу све чешће говоре да треба разговарати са Путином без обзира на став Кијева.

Немачки обавештајци су навели тачно време пораза Оружаних снага Украјине у Донбасу​

09-06-2022 09:13
Немачко издање Дер Спиегел, позивајући се на податке немачких обавештајних служби, назначило је време потпуног пораза трупа Оружаних снага Украјине у Донбасу.

Руске трупе ће у наредних неколико недеља коначно сломити отпор Оружаних снага Украјине у Донбасу. Ово преноси немачко издање Дер Спиегел позивајући се на податке немачких обавештајних служби.Локални успеси јединица савезничких снага Русије и република Донбаса, сматрају аналитичари немачке Спољнообавештајне агенције, одиграће одлучујућу улогу у поразу Оружаних снага Украјине у Донбасу.„Украјински отпор може чак бити сломљен у наредних четири до пет недеља. У низу тајних брифинга последњих дана, аналитичари БНД-а су приметили да су Руси у стању да свакодневно освајају мале територије“, наводи се у публикацији.

Немачки обавештајци предвиђају да ће Руси до августа потпуно очистити територију Донбаса од украјинских милитаната.

„Немачка савезна обавештајна служба сматра могућим да ће до августа моћи да преузму контролу над целим Донбасом“, наводи се у чланку.Подсетимо, 31. маја је пензионисани бригадни генерал Бундесвера Клаус Витман у интервјуу за Велт рекао да је Немачка одговорна за неуспехе украјинске војске.
https://www.pravda.rs/2022/6/9/nema...eme-poraza-oruzanih-snaga-ukrajine-u-donbasu/

Poslednja izmena od moderatora:
❗Kao rezultat mljevenja militanata kijevskog režima u pravcu Slavjanska, oni nastavljaju da zauzimaju civilnu infrastrukturu u gradu, koristeći stanovništvo kao "ljudi štit". Neki od ratnih zločinaca pokušavaju pobjeći iz regije, upuštajući se u lokalne obračune sa svojim kolegama.

Pozivamo stanovništvo da ne ulazi u sukob sa militantima kijevskog režima i unaprijed se pobrine da sklonište bude dostupno u slučaju vatrenih provokacija

Зеленски је слагао о губицима војске: Американци објавили праве податке - ово је катастрофа​

09-06-2022 09:51
Украјински председник Владимир Зеленски изјавио је да његова војска сваки дан има 40-100 погинулих и око 500 рањених.
Истовремено су амерички извори „блиски Пентагону“ објавили да украјинска армија има (у просеку) до 300 погинулих и око 1.000 рањених.

Ово би значило да је Украјина током првих 100 дана војних операција имала 27-30 хиљада погинулих.

Није ни чудо.

Само за протекла 24 сата су руски ПВО системи оборили два украјинска авиона МиГ-29, хеликоптер Ми-8 и 11 украјинских беспилотних летелица.

- Глуп
- Глупљи
- Хрват

Ко овде изгледа изолован?
Како стоје Долар и Евро?
Коме фали сировина, нафте и гаса?
Кога дрмају инфлација, поскупљења
и несташице?
Ко кмечи без престанка?
Ко губи рат у Украјини?
Лузери нацистички.
Хрвати опет изабрали губитничку страну.

4dc4c0a3-6b74-481f-87f0-37c38076f644.png

Ha, ha ...dementni starac na celu Amerike, drogirani glumac koji ratuje protiv Rusije i matori trandza koji uvodi reset su moderni a ostatak sveta ne valja.

Sad vidimo kako se ponašaju prema onom ko odbije poslušnost i zadre u njihove interese, ful blokada i bespravno otimanje svega što mogu. Svaka zemlja van tog bloka će se truditi da se zaštiti od tog rizika, globalizacija ćao.

Koliko je to realno, čak i za Rusiju a da ne pričamo o manjim zemljama.
Pogledaj oko sebe, izbaci proizvode poreklom iz zemalja koje su uvele sancije Rusiji pa mi kaži šta je ostalo i koliko vremena treba da se sve to osvoji.

Hrana svakako, ali sve ostalo, jako, jako teško, ne može se nadoknaditi tek tako to što ništa nije razvijano u prethodnom periodu.

Poslednja izmena:
- Глуп
- Глупљи
- Хрват

Ко овде изгледа изолован?
Како стоје Долар и Евро?
Коме фали сировина, нафте и гаса?
Кога дрмају инфлација, поскупљења
и несташице?
Ко кмечи без престанка?
Ко губи рат у Украјини?
Лузери нацистички.
Хрвати опет изабрали губитничку страну.

Pogledajte prilog 1168140

Šta si zapenio,

Koliko ti koristiš proizvoda poreklom iz Afrike, Južne Amerike, Bliskog istoka, itd., odnosno svega označenog SEM Kine

Nije to tako jednostavno kako se čini, uostalom izbaci proizvode iz zelenih zemalja pa nam javi kako ti ide ... ako budeš imao čime da se javiš

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back