Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na stranu šta se i kako dešava u Ukrajini, da li Rusija oslobadja ili izvodi specijalnu operaciju. Osvrnuo bih se na ponasanje obe strane prema zarobljenim vojnicima, nažalost i prema civilima, kako Ukrajinci vrlo često svoje gradjane tretiraju kao neprijatelje, samo zato što su ruske nacionalnosti ili imaju simpatije prema Rusima.
To su dva sasvim dva različita sveta.
Bukvalno Gondor i Mordor. Mordor su naravno Ukrajinci, bez obzira što Kijev namece upravo suprotan narativ.

Ukrajinci:

Do sada sam video snimke klanja ruskog vojnika, pucanja u kolena zarobljenim, vadjenja očiju, vezivanja civila za bandere i njihovog prebijanja, prebijanja na mrtvo ruske devojke, gađanja raketom izbegličke kolone Rusa u Kramatorsku itd.

Rusi:

Praktično ništa što odstupa od običaja ratovanja i ženevske konvencije. Istina, nemilosrdno desetkuju ukrajinske formacije, razaraju naselja u kojima žive Rusi, ali tek nakon što im nakon nekoliko dana pripreme najave dejstvo artiljerijom i daju vremena da napuste naselja ili se sklone podrumu. Zato i ide ovako sporo.

Najveci plus za Ruse je neočekivano human tretman nacista iz Azov formacije i generalno zarobljenika iz Mariopolja. I tu se vidi razlika izmedju nas i Rusa. Mi nismo mogli odoleti iskusenju i "svoje smo naciste" likvidirali i tako bacili senku na svoje veličanstvene pobede. Veliki narod, ozbiljna država. Rusi.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ukrajinci vratili deo teritorije?​

Ukrajinske snage su povratile oko 20 odsto Severodonjecka tokom borbi sa Rusijom, izjavio je večeras šef istočnog regiona Luganska Serhij Gajdaj.

"Dok je situacija ranije bila teška, a ruske snage su držale 70 odsto teritorije grada, sada smo ih odbili nazad za 20 odsto", kazao je Gajdaj za državnu televiziju, preneo je Rojters.

Gajdaj je dodao da su Rusi granatirali ukrajinske pozicije satima i onda su napredovali samo da bi bili vraćeni nazad uz pomoć ukrajinskih boraca koji nisu povređeni.

"Ali ovog puta naši vojnici napreduju korak po korak, jer sa artiljerijom, avionima, minobacačima, prosto uništavaju sve pred sobom", istakao je Gajdaj.

Poslednja izmena:
Na stranu šta se i kako dešava u Ukrajini, da li Rusija oslobadja ili izvodi specijalnu operaciju. Osvrnuo bih se na ponasanje obe strane prema zarobljenim vojnicima, nažalost i prema civilima, kako Ukrajinci vrlo često svoje gradjane tretiraju kao neprijatelje, samo zato što su ruske nacionalnosti ili imaju simpatije prema Rusima.
To su dva sasvim dva različita sveta.
Bukvalno Gondor i Mordor. Mordor su naravno Ukrajinci, bez obzira što Kijev namece upravo suprotan narativ.

Ukrajinci:

Do sada sam video snimke klanja ruskog vojnika, pucanja u kolena zarobljenim, vadjenja očiju, vezivanja civila za bandere i njihovog prebijanja, prebijanja na mrtvo ruske devojke, gađanja raketom izbegličke kolone Rusa u Kramatorsku itd.

Rusi:

Praktično ništa što odstupa od običaja ratovanja i ženevske konvencije. Istina, nemilosrdno desetkuju ukrajinske formacije, razaraju naselja u kojima žive Rusi, ali tek nakon što im nakon nekoliko dana pripreme najave dejstvo artiljerijom i daju vremena da napuste naselja ili se sklone podrumu. Zato i ide ovako sporo.

Najveci plus za Ruse je neočekivano human tretman nacista iz Azov formacije i generalno zarobljenika iz Mariopolja. I tu se vidi razlika izmedju nas i Rusa. Mi nismo mogli odoleti iskusenju i "svoje smo naciste" likvidirali i tako bacili senku na svoje veličanstvene pobede. Veliki narod, ozbiljna država. Rusi.
Imperijalna nacija, a takvi imaj kodeks časti.

Управо сам слушао излагање Јакова Кедмија по питању данашње изјаве Бајдена о томе да се мора наћи мирно решење за Украјину.
То само говори да су САД схватиле да је Украјина практично војно поражена. Елитна армија је страдала. Како он наводи, у мају су Украјинци имали губитке преко 10.000 погинулих. На ратиште сада отправљају војнике "треће класе".
У таквој позицији, преговорима желе да извуку максимум који могу јер у супротном све губе.
Како је објаснио, променом тактике, Руси полако и сигурно приводе крају тоталну демилитаризацију Украјине и врло брзо градови ће прогласити отвореност јер неће имати ко да их брани.
Како је рекао, свима је постало јасно да нико више не може изменити ситуацију у корист Украјине сем преговора. Само је питање да ли ће Русија исте прихватити и да ким да разговарају?
Путин је више пута поновио, Русија иде до краја, значи пуна демилитаризација и денацификација.
У целој причи сад је страх шта после? Руска бојна машина се загрејала, профункционисала потпуно и питање је да ли ће се зауставити или прихватити разговор? Разговор може али не само о Украјини. Остаје услов из децембра, повратак НАТО пакта на 1997!
НАТО није спреман за војни сукоб да Русијом, Русија јесте за сукоб са НАТО.
Значи, или рат или компромис.

Oni su vrlo specifična imperija. Često se poredi način na koje su se stvarale mnoge druge imperije i na taj način objašnjava stvaranje ruske. Što je potpuno pogrešno. Rusija se većini azijskih naroda nije nametnula ognjem i mačem, kako su to činile ostale imperije, već donošenjem progresa, znanja, kulture i civilizacije. Upravo zato su mnogi danas neverovatno lojalni građani Ruske Federacije.
Pa imamo samo primer ovih Čečena, koji su zlata vredni Rusima.
Preslatki su.

Da, podlo.

Glavna namena nuklearnog oružja je detterence, da spreči napad.

Ti priželjkuješ da se nuklearno oružje isporuči režimu koji je u očajničkom položaju, koji ubedljivo gubi rat. Šta će njima, da odu uz prasak i povedu što više ljudi u smrt? Grozno i podlo. Srećom pa u Pentagonu ne sede debili pa mudro obuzdavaju besna pseta koja su nastanila Belu kuću.
Šta je loše, nemoralno, podlo i jadno u ovome:
Povucite vojsku iz naše države, izvan međunarodno priznatih granica, ili vam raketa leti u Moskvu.
Slušam.

Hahaha, Rusi i kodeks časti. Možda, da, ako taj kodeks glasi ubij, siluj, opljačkaj.
Pamte ih komšije vrlo dobro krajem WW2 šta su radili po Srbiji.

Lukašenko: Imam informacije da kreće sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske.

Mene zanima kojim procesom ovakav pajac postane šef države? Okej, nužan uvjet je da budeš Putinov rektalni alpinista, ali takvih ima mnogo. Koju još kvalitetu moraš posjedovati?

Lukašenko: Imam informacije da kreće sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske.

Mene zanima kojim procesom ovakav pajac postane šef države? Okej, nužan uvjet je da budeš Putinov rektalni alpinista, ali takvih ima mnogo. Koju još kvalitetu moraš posjedovati?
1654286687133.png

Има добар разлог да верује.

a koliko ukrajinaca po tvojoj proceni treba zalud da pogine da bi hebali nanu mudracima u vladi oko Zelenskog?

Isprint nekog petolokonaša
Да. АЗОВ од 2014е надаље говори како жели пуч. Једино нису јер их контролише Ица Коломојски. Иначе Лукашенко може да говори шта хоће, није он потрчко Руске Федерације већ председник неке квазидиктатуре.

Šta je loše, nemoralno, podlo i jadno u ovome:
Povucite vojsku iz naše države, izvan međunarodno priznatih granica, ili vam raketa leti u Moskvu.
Slušam.

Hahaha, Rusi i kodeks časti. Možda, da, ako taj kodeks glasi ubij, siluj, opljačkaj.
Pamte ih komšije vrlo dobro krajem WW2 šta su radili po Srbiji.
Ti Rusiju nisi vidio ni na televiziji.

Да. АЗОВ од 2014е надаље говори како жели пуч. Једино нису јер их контролише Ица Коломојски. Иначе Лукашенко може да говори шта хоће, није он потрчко Руске Федерације већ председник неке квазидиктатуре.
Htio je i Putin puč pa se zaebao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back