Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
🙃
Комесарка Врховне раде Украјине за људска права Људмила Денисова рекла је да Руси имају специјалну дрогу "М", након чијег конзумирања украјински ратни заробљеници губе памћење.
Što reći o tome kako se jedna država odnosi prema ratnim zarobljenicima ako znamo da joj je na čelu osoba poznata pod nadimkom Trovač.

20220529_212504.jpg

Па добро, неки су проценили да не треба толико становника Украјини. Осим наци болесника, мало ће жртвовати војнике, мало цивиле, неки ће нужно страдати у сукобу, неки ће избећи и испразниће се Украјина, што очито неко жели, а Зеленски спроводи у дело. На крају и он може отићи - свакако има где, а има и с чиме.
Opet sramorno ponašanje Ukrajinaca, umjesto da su se hrabro predali i hrabro se odrekli teritorije, oni se kukavički brane. Malo će žrtvovati vojnike, malo civile, kao da se radi o elementarnoj nepogodi, a ne o ruskoj agresiji i pokušaju okupacije.
A šta kažeš o tome kako Rusi žrtvuju svoje dječake, kako ih nemilice pale u tenkovima u tuđoj državi? To ništa?

Srbi su u PSR izgubili preko milion ljudi, odnosno 25% ukupne populacije. Kad bude poginulo 10 miliona Ukrajinaca, onda možemo da kažemo da su gore prošli nego mi.
Ceo slobodan svet se u to vreme divio srpskoj hrabrosti, isto kao što se sad divi Ukrajinskoj hrabrosti.

Nas je prvo napala Austro-Ugarska koja je imala 50 miliona stanovnika a mi samo 3 miliona

I mi smo taj rat DOBILI, Cer + Kolubara i isterali smo ih iz Srbije

U drugoj fazi rata napada nas AU uz pomoć Nemaca i Bugara kada smo bili prinuđeni da se povučemo ali na kraju ipak pobeđujemo.

Dakle zaista nije za poređenje i bili smo u neuporedivo podređenijem položaju od Ukrajine sada.

🙃
Комесарка Врховне раде Украјине за људска права Људмила Денисова рекла је да Руси имају специјалну дрогу "М", након чијег конзумирања украјински ратни заробљеници губе памћење.
Koji je ruski benefit da ih drogiraju kako bi ovi sve zaboravili? I ta je s Ursulom išla u razred.
Pa valjda je cilj da zarobljenici budu svjesni kako bi ih se ispitalo.

Nikakvog divljenja nema. Msm pumpaju euforiju, ali ljudima je Ukrajine preko glave i boli ih briga za istu. Još jedna mantra iz istog studija, ekologija, gender ideologija, korona, Ukrajina, majmunske boginje, itd....
Ljudima je PSR bilo milion puta više preko glave pa se ipak srpska zastava vijorila nad Belom kućom u čast srpske hrabrosti. No, to su prošla vremena. Srbiju danas ne poštuju ni na istoku ni na zapadu, i to sa dobrim razlogom. Rat u Ukrajini je dobar lakmus papir i pokazao je da je srpsko društvo zauvek izgubljeno.

Nas je prvo napala Austro-Ugarska koja je imala 50 miliona stanovnika a mi samo 3 miliona

U drugoj fazi rata napada nas AU uz pomoć Nemaca i Bugara kada smo bili prinuđeni da se povučemo ali na kraju ipak pobeđujemo.

Dakle zaista nije za poređenje i bili smo u neuporedivo podređenijem položaju od Ukrajine sada.
Bili ste u neuporedivo podređenijem položaju od Ukrajine danas, ali bi svejedno da se Ukrajinci predaju i polože oružje? Di je logika, objasni. Žao ti je što nisu kukavice, ili kako?

Hoćeš reći da su Rusi napali jače od sebe?

Ljudima je PSR bilo milion puta više preko glave pa se ipak srpska zastava vijorila nad Belom kućom u čast srpske hrabrosti. No, to su prošla vremena. Srbiju danas ne poštuju ni na istoku ni na zapadu, i to sa dobrim razlogom. Rat u Ukrajini je dobar lakmus papir i pokazao je da je srpsko društvo zauvek izgubljeno.
Za utjehu vam, ne poštuju nikog, ali se boje Rusije i Kine, zato cijeli cirkus s Ukrajinom.
Čast i poštenje su izumrle kategorije već više od 30 godina, po mojoj slobodnoj procjeni.

Sta mislis da su Rusi podrzavali Talibane ili iracku gerilu ovako ko NATO/EU u Ukr.?
Ako ne padne globalni dogovor na slučaju Ukrajina, Iran će za početak gotovo je sigurno postati mega vojna sila do sada nevidjena u islamskom svijetu.Ljudi ne kontaju da su Rusi broj 2 u svijetu po izvozu oružja i da vrlo lako mogu napraviti bar još 5 Sirija tj. napraviti toliko problema zapadu pogotovo u Juznoj Americi, nažalost Balkanu i sjeveru Afrike, bliskom istoku da im svaka *ebena granata donirana Ukrajini izadje na nos.Ozbiljno se pitam da li neko misli o tome i potajno se nadam da crveni telefoni na relaciji SAD-Rusija i dalje rade jer zapad takodje ima svoje Ukrajine na granici odnosno rusko topovsko meso samo ih do sada niko nije dovoljno naoružao da predstavljaju realan problem.Tu spadaju i Srbi kojima ne manjka ludila i hrabrosti ukoliko bi ih neko svjesno naoružao kvalitetnim oružjem.Ako se ovo ne smiri do kraja ljeta opasno se brinem da će ovaj sukob trajati možda i nekoliko godina bez neke realne i objektivne prognoze jer je neizvjesno kako će završiti sva ova avantura.Jednačina sa previše nepoznatih...

Bili ste u neuporedivo podređenijem položaju od Ukrajine danas, ali bi svejedno da se Ukrajinci predaju i polože oružje? Di je logika, objasni. Žao ti je što nisu kukavice, ili kako?
ne zelimo bratoubilacki rat koji forsira treca strana,koja je mogla da u Decembru ponudi odgovor na Putinov predlog i tako spasi Ukrajinu katastrofe
Lako je tudjim ukrajincem gloginje tresti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back