Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko su poskupeli energent i hrana do sada i što bi žurili kada cena ide gore?
pogledaj moj danasnji ili jutarnji post
koliko , to jos je nako , lijepo sracunato i uvijeno da su amerikanci prikazali
koliko njihova industrija kao i konzumeri gasa , gube i da ce sve vise i vise da bude i nezadovoljstva sto se LNG salje za europu .
proizvodjaci gasa , ne jeeebu za domace trziste , jer , dobijaju sada dobru cenu ,

Није само КиМ у питању. Агресија на Либију иста ствар која се сад дешава у Украјини. Ако се ћутало за Либију, чему онда ова вика? Лицемерје?

Ја сам викао и за Либију и за Украјину и за Косово и Метохију, а за тебе знам да ћутиш на Украјину, а викао си за Либију.
Лицемерје?

Свастика на знаку ратног ваздухопловства Финске је знак који постоји пре него што га је Хитлер преузео и дао му најужаснију конотацију.

Зато нема потребе да финско ратно ваздухопловство повезујемо са национал-социјализмом.
Osim sto su bili u savezu sa nacistickom nemackom, nema potreba da ih mesamo

• Podržavam
Reactions: iig
Je li može neko ko i dalje smatra da rat ide Rusima i dalje dobro i uspešno, obrazloži mi na osnovu čega tačno to smatra?
Да, иде све према плану. Остварују се зацртани циљеви са минимум употребљене силе а контранапад запада у виду санкција се вратио као бумеранг о главу том истом западу!
Код мене kWh=4,3 руб. (0,064€) а гас 1куб=6,7руб. (0,0995€). Бензин 95 октана 51руб. (0,75€).
Средња плата у Русији је 56 280руб. (836€).
Цене хране су тек посебна прича. Мислим да су убедљиво најниже у Европи?
Курс евра на данашњи дан!

Није само КиМ у питању. Агресија на Либију иста ствар која се сад дешава у Украјини. Ако се ћутало за Либију, чему онда ова вика? Лицемерје?
Тачно сам знао да ће сви западни медији који су огромном већином у рукама твораца новог свјетског поретка сви почети хорски да пишу против Русије , и неколико пута прије овог лудила сам у постовима написао да ће се на западу чути кмечање до мјесеца ако Руси крену на Украјинце ! За ове НАТО војне експерте маде ин Бошњакистан (трокутић) и Павелићстан ( Кроасанс ланд) који призивају пораз Русије у овој кампањи денацификације да их свечано обавјестим да рат добија земља која има стратешке ресурсе да га води ( енергија, храна, и џебана ), а Руси тога имају у неограниченим количинама тако да будите спремни да примите моју сућут за упокојавање земље Украјине која ће на крају скончат !

Koliko su poskupeli energent i hrana do sada i što bi žurili kada cena ide gore?
Koliko je poskupilo u EU i SAD, u Rusiji je to najmanje duplo više poskupilo, ali benzin je u Rusiji i dalje 0.4e, dizel 0.5e, plin praktično badava.

Screenshot_20220516-090854_Chrome.jpg

Pa tko duže izdrži prije kolapsa.

Uz svo dužno poštovanje kolega ja mislim da malko potcjenjujete "zapad". Pratim godinama njemačke medije i primjetna je rusofobija još od kada im je Putin srušio čika Bjelića. Mislila je ta bagra da će pljačkati Rusiju zauvijek. Kada im je otvoreno rečeno da je sa tim gotovo i kada su Khodorkovski, Bill Browder, Anders Aslund i ostala bagra što zatvoreni što protjerani, tada Putin postaje neprijatelj i KGB-ovac. Sve se može propratiti tko ima imalo volje da sagleda pravo stanje stvari. Ljudi u Njemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji...itd. imaju samo jedan izvor informacija, a on im govori da su moralno u pravu, zli Rusi, azijatska plemena, otvoreno žena na njemačkoj televiziji kaže: "oni nisu kao mi, oni na smrt gledaju drugačije", to je nacistička priča ma kako netko gledao na to. Zajebana se igranka igra, a najebat ćemo svakako. LP.
sto se tice najebavanja
Ja sam odmah da me Ukrajinke , zarobe i da me sexualno iskoriscavaju i to minimum tri puta na dan.
ono da dam i Ja svoj prilog, ovim desavanjima.
ali morat cu i da obratim sada paznju jel su ukrajinke ili ne, jer bo sam bio i najeban od strane Moldavki , koje su se predstavile kao da su Ukrajinke.
uhhh, to bese veliko razocarenje...
mislim, a mozda i nije bilo... :think:

Ја сам викао и за Либију и за Украјину и за Косово и Метохију, а за тебе знам да ћутиш на Украјину, а викао си за Либију.
Лицемерје?
Да само симало побркао редосљед јер оно што није важило за КиМ, Ирак , Либију вјероватно не може да важи ни за Украјину, јер онда твој размишљање иде да си претходне године преспавао као међед негдје у пећини, и онда се у тренутку напада Русије на Украјину изненада пробудио, и почео да моралишеш нама на форуму!

Ma nema tu stajanja, opljackam irak i libiju, dzaram te na balkanu, onda u ukrajini, a sad i u finskoj, pa svedskoj...englezi su poceli rat jos 90tih....padom Berlinskog zida hladni rat se pretvorio u vruci, a 95. NSP je objavio svoje postojanje i ukidanje velikih sila. Zato ce engleska ici do poslednjeg ukrajinca, pa finca, pa svedu i nemacku belgiju holandiju i ameriku, jos niko nije opalio nuklearku, ali su zato postavili debila u americi da zaprete da je lako moguce da taj debil okine, odnosno onaj ko ga je postavio....englezi...

A šta je priča iza severne operacije i bitke za Kijev?
Ne otkrivaju Rusi mnogo oko toga. Neki kažu da je bio prevelik zalogaj krenuti na multimilionski grad, neki kaže da je plan bio da se razvuču ukrajinske trupe do početka druge faze, a neki kažu da se dogovorilo povlačenje (razgovori u Istanbulu) sa severnog fronta, ali da to ukri sada predstavljaju kao pobedu.

A vi znate koji je moj jezik, i odakle sam i ko su moji. Hvala što ste me upozorili.
odavno je on na ignor listi , kao i drugi.
ranije , pokusah i da ukazem , dam relevantne cinjenice , ukazem i njemu kao i drugim i
uvidoh da je to nemoguce.
s obzirom da vise i ne radim kao edukator i nisam placen da se bavim sa ne edukovanim i jos i sa mentalnim problemima
stavih ih na Ignor
sto i preporucujem i svima
jer im se oduzima njihov ego i normalno , nemaju ni za sendvich od njihovih gazdi.

TRENUTAK ISKRENOSTI
Raskol u Kremlju potvrđen na državnoj TV?! ‘Neki su spremni povući se, pa čak i pokajati‘
Ruski veleposlanik u SAD-u priznao je da se u Moskvi nešto čudno događa
Objavljeno: 16. svibanj 2022. 08:18
Jutrarnji list

Ruski veleposlanik u SAD-u senzacionalno je nagovijestio raskol u Kremlju zbog invazije na Ukrajinu uslijed jasnog neuspjeha ruske vojske da napravi novi značajan napredak u Donbasu.

Govoreći na ruskoj državnoj televiziji, izaslanik Anatolij Antonov (67) rekao je da Amerika potajno daje Kremlju uvjete pregovora za zaustavljanje brutalnih borbi.

Implicirao je da su neki unutar Kremlja spremni odustati od borbe, povući trupe, pa čak i 'pokajati se' - naglašavajući da on nije među onima koji su spremni kapitulirati.

'Amerikanci nas guraju u pregovore, ali uz određene uvjete', rekao je visoki diplomat - koji se smatra tvrdolinijašem.

'Naveo bih tri od njih', rekao je. 'Prvo, da zaustavimo vojnu akciju u sklopu specijalne vojne operacije. Drugo, da vratimo naše trupe tamo gdje su bile prije 24. veljače.' Treće je, rekao je, 'da se pokajemo za sve što smo učinili'.

Antonov je voditelju ruske državne televizije Vladimiru Solovjovu rekao: 'Naravno, govorimo čvrsto i jasno, i u to smo nedvosmisleno sigurni - barem ruski diplomati koji ovdje rade - neće biti takve kapitulacije. Nikada!

'Čvrsto smo uvjereni - a bilo bi teže raditi bez te sigurnosti - da će svi zadaci koje je postavio vrhovni zapovjednik biti u potpunosti izvršeni. Nikada se nećemo predati, i nikada se nećemo vratiti.'

Rekavši 'barem ruski diplomati koji ovdje rade', čini se da je nagovijestio da su drugi manje sigurni u 'nekapitulaciju'.

Anatonov je Vladimira Putina pritom nazvao 'vrhovnim zapovjednikom' i time jasno dao do znanja da vojna strategija - koja se smatra manjkavom čak i u ruskim sigurnosnim i vojnim redovima - dolazi iz samog vrha Kremlja.

Antonov je također ustvrdio da su ruski diplomati bili suočeni s prijetnjama fizičkim nasiljem i da američke obavještajne agencije nastoje uspostaviti privatni kontakt s izaslanicima.

Otkako je Rusija napala Ukrajinu, sastanci licem u lice s američkim dužnosnicima su završili, rekao je.

'To je poput opkoljene tvrđave. Uglavnom, naše veleposlanstvo djeluje u neprijateljskom okruženju... Zaposlenici veleposlanstva primaju prijetnje, uključujući prijetnje fizičkim nasiljem. Agenti iz američkih sigurnosnih službi motaju se ispred ruskog veleposlanstva i dijele brojeve telefona CIA-e i FBI-a, koje se mogu nazvati radi uspostavljanja kontakta', kazao je.

Ponovio je i da bi sukob sa Zapadom koji naoružava Ukrajinu mogao izazvati nuklearni rat.

'Današnja situacija je iznimno, iznimno opasna. SAD se sve dublje uvlači u sukob s najnepredvidivijim posljedicama za odnose između dviju nuklearnih sila.'

Ruski predsjednik stavio je moskovske nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti nedugo nakon početka invazije, izazivajući bojazan da bi mogao pritisnuti 'crveni gumb'.

I usred sve veće zapadne potpore Ukrajini, Putin je uputio tanko prikrivene prijetnje dajući naslutiti spremnost na raspoređivanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja, za koje ruska vojna doktrina smatra da se može iskoristiti za prisiljavanje protivnika na povlačenje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back