Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ситуација на фронту, Мариупољ-2 и непријатељски план
1. Наши напредују, у самом Угледару су борбе.
2. У Марљинки су борбе.
3. Наши са свим силама иду на Авдијевку. На страни непријатеља препознато је и напредовање Руса у Авдијевки...

...Заузимање Авдијевке омогућиће Доњецку да коначно одахне. Ово је веома тешка прича. Инжењерске структуре овде и у Краматорску су озбиљне - 8 година су закопане веома озбиљно.
4. Али ... Код нас, као и увек, доста „стручњака“ не по делу говори, на пример, да су већ исцрпљени

...залупи поклопац „донбаског котла“, али се он и даље не затвара. Наравно, вриштање је једно, али туча је друго.
****** су, као одговор на то што су наши ура патриоти викали да смо „залупили поклопац котла“, зауставили повлачење трупа и додали 3.000 људи у Донбас...

...Територијална одбрана са тешким наоружањем. Одлазе у словенско-краматорску агломерацију. Ево следећег циклуса тешке борбе. Они неће отићи.
5. Они ће се највероватније извући из Лисичанска и Северодоњецка, односно можемо да одсечемо ову ивицу, али у Краматорску и...

...Славјанску, се спремају за борбу опкољени.
6. Ове две тврђаве - Лисичанск / Северодоњецк и Славјанск / Краматорск - су следећа етапа. Хоће да их претворе у Мариупољ број 2. Овде ће бити великих борби.
Најбрже ћемо узети Авдијевку...

...7. Задатак непријатеља је да се наше јуришне колоне разбију на ова два утврђења, након чега ће уследити покушај контранапада. За покушај коначног контранапада биће спремни почетком/средином јуна.

Ю.Котенок
...https://twitter.com/Mastersepar/status/1525602148448358405

Vapaji se nižu

FSy6GvQXEAACElV

Poenta je da sledi napad i na Krim koji Rusi možda neće moći da brane jer je izolovan od kopnenog dela Rusije.
Pazi šta ti kažem, ja mislim da će Ukrajinci napasti i Donbas i Krim.
2 velike bitke moraju da se dese. U Donbasu i u Krimu.
Jedino ako bude neki dogovor sa Zapadom da ne napadnu Krim i ako Rusi zaprete nuklearnim oružjem zbog Krima.
Okej onda je moguće.
A ko će to i sa kojim snagama da napadne Krim?

Tako je. Trebali su da postave ultimatum kao što su uradili Amerikanci 1962. godine Kubancima. Recimo da im kažu: "Imate nedelju dana da ispunite naše uslove - proglasite neutralnost, udaljite trupe iz Luganska i Donjecka na 50 km, a tu da dođu plavi šljemovi, da se obavežete da na vašoj teritoriji neće biti raketa dugog dometa itd." Rat bi vjerovatno i tako počeo, ali bi Rusi ipak ispali kako-tako normalniji u toj priči. Ovako su ispali teške bitange.
Битанге су у очима запада шта год направили, а с обзиром на количину и начин међусобне комуникације очигледно је да их баш брига што су у нечијим очима битанге.
Нема ништа лоше у томе кад си шупак према шупку.
Украјина је имала више него довољно времена да спречи све ово.

Види се да је Комшија одрастао на Титовим стазама револуције. Партизани развалили Вермахт и есес уз благу асистенцију Американаца у Нормандији и Совјета код Курска.

Kada projektil pogodi tenk, ništa ne ostaje od tri člana posade.
Ruski tenkovi imaju konstrukcijsku grešku jer pri pogotku aktivira se municija koja je u kupoli, zato kupole lete okolo desetke metara i dalje.
Kada je kupola probijena i bez municije u kupoli posada strada, primeri Abrams i Leopard koji municiju skladiste van kupole i u kupolu stize samo po jedna granata.

Hrabrost je mnogo toga, samo ne ovo tvoje isprazno filozofiranje...
Pa i to je dobar primer, znaci budalama na ratistu je pametno sve osim necega sto stvarno moze da bude dobro odradjeno ali nije u skladu sa njihovim mentalitetom...
Uvek postoje ljudi koji su za tu varijantu , ma puklo mi i onda sam postao hrabro lud i onda napravismo haos neprijatelju..
Fora je da ih razdvojis od ovih sto su mnogo efikasniji kad ne jurisaju i vicu ura....
Ura brigade treba da postoje, i da se stalno popunjavaju, jer kod ura uvek imas gubitaka, cini se malo vise nego kod obicnog prilaza..

Лудаци или берсеркерс нису мит, легенде јесу. Боре се као фурије у трансу.
Samo kazem da to treba odvajati od regularne vojske...ne smes ih u istu jedinicu iako ti se cini da to dobro dodje i toj jedinici....dodje djoka moj dobro...
To je zastrasivanje brojem, tako da se to prebacuje u jedinice gde ce garantovano uvek biti velika brojnost....
Jok ura uradi sa cetom, malo q sto ce to dobro da zavrsi...
Ili ne mora ura, moze i budala na polozaju koja neprekidnom vatrom tacno otkriva svoj polozaj....bez promene.....ok, privuci ce paznju, ali ti treba vise ziv i potencijalna pretnja nego kao neko ko ce da neutralise 3,4 ,5 neprijateljskih vojnika....ima kad ti treba to...

Istim onim sa kojima su ih rasterali oko Kijeva i Harkova.
Prijatelju, to je nonsens, ta izjava, taj post je bez veze. Te snage koje su potisle jedinice ruske armije kod Kijeva su koje snage??? (da pretpostavimo, jer mi možemo da baratamo samo pretpostavkama) i protiv kojih snaga? Ukr kažu osvojili Gostomel, Ru kažu povukli se bez borbenog kontakta iz Gostomela i naravno prema granici BLR.
Sve i da pođemo od pretpostavke da su te snage razjurile Ruje iz Kijeva a sa njima i "Kraken" Ruje iz Harkova (koji se uspešno krio među zgradama dok nije došlo pojačanje sa zapada Ukr), da li su one dovoljne da napadnu teritoriju Rusije s mora, iz vazduha i kopneno. Ja u to sumnjam i mislim da bi bili brzo dezintegrisani (u pravom smislu te reči).
Ako ovaj tvoj post ima za cilj reakciju i povećanje broja postova pošto se on prilično smanjio (gledano intervale prethodne nedelje i ove), mislim da ne vredi i da neće biti puno odgovora.
Želim ti da iskoristiš ovaj lep dan mnogo kvalitetnije od tvog posta a to priznaćeš i nije teško.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back