Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj utisak u vezi propagandnog rata:

- Od 20 vesti iz ukrajinskih ili prozapadnih izvora 19 je notorna laz;

- Od 20 vesti sa ruskog informativnog neba 19 je tacno. S tim sto bi dodao kako Rusi imaju tendenciju, da neprijatna desavanja u pocetku ignorisu, kao da cekuju odobrenje da ih objave, ali ipak na kraju objave.

Tako da postoje dva potpuno razlicita rata, dva potpuno razlicita sukoba.

Iz iskustva, ravnozemljasi svoju mitomaniju grade na kudikamo relevantnijim informacijama, u odnosu na ove nesrecne Ukrajince.

Mislim, lagali smo i mi 1999. godine, krupno, zenski, ali ovi su i nama neki stvari objasnili.

Prijatelju, to je nonsens, ta izjava, taj post je bez veze. Te snage koje su potisle jedinice ruske armije kod Kijeva su koje snage??? (da pretpostavimo, jer mi možemo da baratamo samo pretpostavkama) i protiv kojih snaga? Ukr kažu osvojili Gostomel, Ru kažu povukli se bez borbenog kontakta iz Gostomela i naravno prema granici BLR.
Sve i da pođemo od pretpostavke da su te snage razjurile Ruje iz Kijeva a sa njima i "Kraken" Ruje iz Harkova (koji se uspešno krio među zgradama dok nije došlo pojačanje sa zapada Ukr), da li su one dovoljne da napadnu teritoriju Rusije s mora, iz vazduha i kopneno. Ja u to sumnjam i mislim da bi bili brzo dezintegrisani (u pravom smislu te reči).
Ako ovaj tvoj post ima za cilj reakciju i povećanje broja postova pošto se on prilično smanjio (gledano intervale prethodne nedelje i ove), mislim da ne vredi i da neće biti puno odgovora.
Želim ti da iskoristiš ovaj lep dan mnogo kvalitetnije od tvog posta a to priznaćeš i nije teško.
Eto pitanja za sve...hoce li ukrajinci napasti sa kopna Rusiju?
Ja mislim da nece, samo im fali da Rusija objavi mobilizaciju i prikaze napad kao vojno dejstvo a ne teroristicki akt kako je sada..

Moj utisak u vezi propagandnog rata:

- Od 20 vesti iz ukrajinskih ili prozapadnih izvora 19 je notorna laz;

- Od 20 vesti sa ruskog informativnog neba 19 je tacno. S tim sto bi dodao kako Rusi imaju tendenciju, da neprijatna desavanja u pocetku ignorisu, kao da cekuju odobrenje da ih objave, ali ipak na kraju objave.

Tako da postoje dva potpuno razlicita rata, dva potpuno razlicita sukoba.

Iz iskustva, ravnozemljasi svoju mitomaniju grade na kudikamo relevantnijim informacijama, u odnosu na ove nesrecne Ukrajince.

Mislim, lagali smo i mi 1999. godine, krupno, zenski, ali ovi su i nama neki stvari objasnili.
Nikad , bar u Srpskom slucaju , nije jedinstvena komanda..
Znaci vrhovna komanda je zelela jedno , otud jedan stil informisanja, a lokalna komanda je zelela drugo i otud drugi nacin informisanja..
Verovatno je tako i u Rusiji..

Zalosno je da su se lazi ukorenile..
A verovatno ce tako i kod Rusa i kod Ukrajinaca..
A i kod Amera je isto , a i u EU je isto..

Istim onim sa kojima su ih rasterali oko Kijeva i Harkova.
И даље имају више војске од Руса па се килаве око Харкова, у Донбасу су готови нема им мрдања, попуњавају редове старим резервистима.
Нису успели ни ону голу стену змијско острво да заузму а да им то успе са Кримом?
Објасни како. Ако из Харкова крену на Крим, узеће им Руси опет све то на североистоку.
А треба доћи до Крима. И све то под условом да Руси не изврше мобилизацију и буду спавали на Криму.
Та идеја је равна оној Хителеровој о контраофанзиви девете армије у пролеће 1945.
Безвезе.

Stara narodna izreka je :

1) Gde su ruske snage u okolini Kijeva?
2) Gde su ruske snage u okolini Harkova?

Ja ih ne vidim nigde na ovim mapama. U Harkovu se povlače.
A to šta ti vidiš u tom tvom svetu mašte i fantazije, tim nek se bavi neko drugi.
Meni na mapi delije kao da su 50 i visse kilometara od harkova. Znaci, kako se povlace iz necega kada nisu tamo?

И даље имају више војске од Руса па се килаве око Харкова, у Донбасу су готови нема им мрдања, попуњавају редове старим резервистима.
Нису успели ни ону голу стену змијско острво да заузму а да им то успе са Кримом?
Објасни како. Ако из Харкова крену на Крим, узеће им Руси опет све то на североистоку.
А треба доћи до Крима. И све то под условом да Руси не изврше мобилизацију и буду спавали на Криму.
Та идеја је равна оној Хителеровој о контраофанзиви девете армије у пролеће 1945.
Безвезе.
Zmijsko ostrvo je prazno. Zamisli da je bilo trupa tamo. I ovaku su izginuli. Pobili sami sebe.

Istim onim sa kojima su ih rasterali oko Kijeva i Harkova.
.
Па јуче је била вест:

US, Russian defense chiefs speak for 1st time since invasion

The call — initiated by Austin —- marked the highest level American contact with a Russian official since the war began in late February. Over the past several months, Pentagon officials have repeatedly said that Russian leaders declined to take calls from Austin and Army Gen. Mark Milley, chairman of the Joint Chiefs of Staff. This is the first conversation between Austin and Shoygu since Feb. 18, a week before the war started.

In a statement, the Pentagon said that Austin “urged an immediate ceasefire in Ukraine and emphasized the importance of maintaining lines of communication.”
----------------------

Зашто би Американци звали Шојгуа и тражили од Русије хитан прекид ватре ако њихови момци разбијају Русе на све стране?

.

.
Па јуче је била вест:

US, Russian defense chiefs speak for 1st time since invasion

The call — initiated by Austin —- marked the highest level American contact with a Russian official since the war began in late February. Over the past several months, Pentagon officials have repeatedly said that Russian leaders declined to take calls from Austin and Army Gen. Mark Milley, chairman of the Joint Chiefs of Staff. This is the first conversation between Austin and Shoygu since Feb. 18, a week before the war started.

In a statement, the Pentagon said that Austin “urged an immediate ceasefire in Ukraine and emphasized the importance of maintaining lines of communication.”
----------------------

Зашто би Американци звали Шојгуа и тражили од Русије хитан прекид ватре ако њихови момци разбијају Русе на све стране?

.
Okej ako je ovako moguće je.

Samo kazem da to treba odvajati od regularne vojske...ne smes ih u istu jedinicu iako ti se cini da to dobro dodje i toj jedinici....dodje djoka moj dobro...
To je zastrasivanje brojem, tako da se to prebacuje u jedinice gde ce garantovano uvek biti velika brojnost....
Jok ura uradi sa cetom, malo q sto ce to dobro da zavrsi...
Ili ne mora ura, moze i budala na polozaju koja neprekidnom vatrom tacno otkriva svoj polozaj....bez promene.....ok, privuci ce paznju, ali ti treba vise ziv i potencijalna pretnja nego kao neko ko ce da neutralise 3,4 ,5 neprijateljskih vojnika....ima kad ti treba to...
Најбоље је кад има могућности за комбиновањем. Мали проценат таквих и већи проценат "нормалних". Био један пример и у украјини, кад се лик тенком довезао на 10-20 метара и одатле потпуно збрисао десетак украјинаца. Једина луђа варијанта би била да је изашао из тенка са секиром и кренуо да их удара. Могао је то исто са безбедније удаљености.

Lavrov: Svi će patiti zbog “potpunog hibridnog rata” Zapada protiv Rusije​

I.B.svi 15, 2022
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u subotu da je Zapad objavio “potpuni hibridni rat” protiv Rusije i da je teško predvidjeti koliko će on trajati.
U govoru na 80. dan ruske invazije na Ukrajinu, Lavrov se osvrnuo na zapadne sankcije Moskvi te je Rusiju predstavio kao žrtvu. “Kolektivni Zapad nam je objavio potpuni hibridni rat i teško je predvidjeti koliko će sve to trajati, ali je jasno da će posljedice osjetiti svi bez iznimke”, poručio je Lavrov.”Nisu nam strane sankcije, one su gotovo uvijek bile tu u jednom ili drugom obliku”, dodao je. Lavrov je izrazio iznenađenje kako je Zapad lako napustio temeljne vrijednosti, dopuštajući “svako neprijateljsko djelovanje” protiv Rusije, uključujući “izravnu pljačku”.

Lavrov je kritizirao pokušaje regrutacije ruskih diplomata u inozemstvu, kao i njihovo masovno protjerivanje, rekavši da takvih presedana nije bilo, čak ni tijekom Hladnog rata. Kazao je da nijedan diplomat nije iznevjerio zemlju, unatoč takvim pokušajima kako iz inozemstva, tako i unutar zemlje, kazao je. Napori Zapada da izolira Rusiju osuđeni su na propast, ustvrdio je Lavrov, ističući važnost odnosa Rusije s Kinom, Indijom, Alžirom i zaljevskim zemljama.
Ministar Lavrov je optužio SAD da stoji iza svih proturuskih akcija i usmjerava politiku Europske unije. EU gubi svoju neovisnost i postaje privjesak NATO-a, dodao je. Washington slabi Europu i oslobađa njezina tržišta za američku robu, tehnologije i vojno-tehničke proizvode, ustvrdio je. “Europska unija gubi znakove neovisnosti, žrtvujući kvalitetu života Europljana i temeljne interese u korist Sjedinjenih Država i unipolarnog svjetskog poretka koji promiče”, rekao je.

Svijet doživljava odlučujući trenutak koji će odrediti hoće li svjetski poredak postati pravedan, demokratski i policentričan ili će se sastojati od muških skupina zemalja koje pokušavaju nametnuti svoju volju međunarodnoj zajednici, istaknuo je ruski visoki diplomat. “Sada su sve zemlje sposobne provoditi neovisnu politiku na udaru Sjedinjenih Država. Oni koji se ne slažu bit će kažnjeni”, rekao je upozorivši: “Mi ćemo se boriti.”

Četiri rakete pogodile su rano jutros vojnu infrastrukturu u oblasti Javoriv na zapadu Ukrajine, blizu granice sa Poljskom, izjavio je guverner oblasti Lavov Maksim Kozicki.

“Objekat je potpuno uništen”, objavio je Kozicki na platformi Telegram, prenosi Rojters.

Ranije je regionalna vazdušna komanda Ukrajine saopštila da je rano jutros iz pravca Crnog mora ispaljeno nekoliko raketnih projektila na oblast Lavov

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back