Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najveca pobeda.:maramica:

0288d522cd066cc7389e39791973631a.jpg

Potpuno nebitno,
sve to oko Harkova su pozicije koje će Rusi napustiti, pre ili kasnije

Rat se rešava u Donbasu, presudni su Slavjansk i Krematorsk čime Rusi izlaze na granice LNR i DNR

Нисам је израчунао.
Мени је свеједно верујеш ли ти у то.
Чињеница је да ће цела прича о санкцијама да пуно више погоди запад него Русе.
Западне санкције осим тога Русе хомогенизују, кад си доживео преко милион Руса на улицама Москве који дају подршку свом председнику?

Pogledajte prilog 1150979
Западњаци неће дуго хтети да трпе поскупљења и пад стандарда ради Украјине.

ja sam dao izvor, ti si lupio broj i sada mi diskutujemo nešto

I ti si istoriju prespavao izgleda.
Koje vekovne teritorije, Vukovar, Osijek, Zadar, Dubrovnik, Knin...?
Otprilike, mrzi me da izvlačim mapu, ali tu si negde svakako.

Jel znaš ti kada je Beograd ušao u sastav srpske države?
Znam nepismeni, 1284 g. i šta sa tim?
Srbi su naselili Balkan 650 godina ranije, imamo državu otada, postoje pisani dokazi o tome.

Hteo si da uporediš sa vašom slavnom istorijom i državom, starom celih 30 godina?
A kao dokaz da navedeš "Bašćansku ploču"?

Pogledaj šta stoji na grbu Dušanovog carstva u levom donjem uglu, pa idi ponovo u ćošak.

Ne možemo kriviti Putina za odluke Borisa inače tada američke pudlice niti Borisa za odluke Staljina recimo koje nisu bile baš blagonaklone prema Titovoj Jugoslaviji.Dakle neki moj stav je da treba gledati kako se trenutno Rusija ponaša prema Srbiji i Srbima uopšte i na osnovu toga definisati našu vanjsku politiku prema Rusiji.
Ja iskreno ne vidim ni jedan smislen ili logičan razlog da se previše petljamo u ovaj sukob pogotovo sa nekom pričom oko sankcija prema Rusiji jer EU nema alternativu i ta neka priča.A ja sam neko ko smatra da Balkan komplet treba da bude u EU jer je to neko prirodno stanje.Da je Srbija član EU onda imaš mehanizme kao Madjarska ili prati EU ili izadji iz te unije ili traži izuzeće.Teba ipak malo šire gledati ovu priču a ne slijepo pratiti vanjsku politiku EU koja praktično suštinski i ne postoji i diktira se iz legla anglosaksonskog interesa koje se često ne podudara sa našim interesima.

Odlično, onda ni Rusi ne mogu kriviti nas za odluke Vučića i nema problema

ja sam dao izvor, ti si lupio broj i sada mi diskutujemo nešto
Не лупам на памет.
Твој је проблем верујеш ли или не.
Ко год да је у праву не мења ништа.
Запад ће да пати под овим санкцијама а не Руси.
Ко бар мало познаје оба менталитета зна о чему причам. Ти ниси један од њих.

Nemoj molim te da si navijac, postoje naravno Ruski gubici i oni nisu toliki kao sto objavljuje Kijev, to je smesno, ali su gubici Ukrajinske vojske katastrofalni narocito posle fronta u Donbasu, toliko strasnih snimaka unistene Ukrajinske tehnike i skladista i slicno, toliko ubijenih vojnika, toliko zarobljenih, nazalost kao topovsko meso i kao na strelistu ostavljeni da se bore protiv realno mnogostruko jace Ruske vojske.

Кинези увезли рекордне количине (57% више у односу на прошлу годину) енергената и сировина из Русије:

Импорт Китая из России достиг рекордных показателей, - Bloomberg​

Понедельник 09 мая 2022 20:22

В апреле компании Китая приобрели у России товаров на 8,9 миллиарда долларов, что почти на 57% больше, чем за тот же месяц прошлого года.
Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на Bloomberg.

Столь значительный рост произошел даже несмотря на то, что общий объем китайского импорта со всего мира остался прежним. Большую часть импорта Китая из России составляют энергоносители и сырьевые товары.
https://www.rbc.ua/rus/news/import-kitaya-rossii-dostig-rekordnyh-pokazateley-1652116923.html
---

Јадни Руси, присиљени су да своју робу продају купцима који уредно плаћају.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back