Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
šveđani na vrhuncu moći u doba kada se njihova vojna moć i umijeće nije mogla mjeriti sa niti jednom državom u evropi i kad se njihov mač smatrao najboljim oružjem na svijetu doživjeli su poraz kod poltave i nestali sa svjetske pozornice pometeni od ruskog topa...francuzi su vladali evropom od atlantika do jadrana i baltika i njhove kosti su ostale u ruskoj zemlji ...njemce dan danas iskopavju ruski arheolozi amateri i prebiraju njihove kosti tražeći vojne relikvije...iposljesvega se pitam...zašto se afganistan u medijima kroz mas kulturu naziva grobnicom imperija...zašto se rusija takvom ne zove; a možda smo svjedoci smrti sadašnje američke imperije..

šveđani na vrhuncu moći u doba kada se njihova vojna moć i umijeće nije mogla mjeriti sa niti jednom državom u evropi i kad se njihov mač smatrao najboljim oružjem na svijetu doživjeli su poraz kod poltave i nestali sa svjetske pozornice pometeni od ruskog topa...francuzi su vladali evropom od atlantika do jadrana i baltika i njhove kosti su ostale u ruskoj zemlji ...njemce dan danas iskopavju ruski arheolozi amateri i prebiraju njihove kosti tražeći vojne relikvije...iposljesvega se pitam...zašto se afganistan u medijima kroz mas kulturu naziva grobnicom imperija...zašto se rusija takvom ne zove; a možda smo svjedoci smrti sadašnje američke imperije..
Tako će i Ruse iskopavati po Ukrajini...

Screenshot_20220509-065423.jpg

...

Ali najtragikomicniji su ujke bojovnici...kako se oni pokusavjau izvuci...:lol:
Vjekoslav PREBEG...na pitanje istrazitelja odkud on u rovu na istocnom frontu...kaze...zaljubio se...:dosadno:
Pa da srceparajuca prica bude jos upecatljivija...kaze zeni majka bolesna pa on morao doci u rov...
Samo da tetki donese lek...:patkica:

Umesto da kaze...citao sam Krstaricu i ubedili me @Mej bregami i @Mstislav da su -U-kropi u predgradju Moskve...i ja krenuo u juriš...

...

...

Vjekoslav PREBEG...na pitanje istrazitelja odkud on u rovu na istocnom frontu...kaze...zaljubio se...:dosadno:
Pa da srceparajuca prica bude jos upecatljivija...kaze zeni majka bolesna pa on morao doci u rov...

Umesto da kaze...citao sam Krstaricu i ubedili me @Mej bregami i @Mstislav da su -U-kropi u predgradju Moskve...i ja krenuo u juriš...

...

Амбасада Хрватске у Београду

Окрени-обрни, на крају свака птица скоро непогрешиво лети своме јату.

Владимир Зеленски Андреју Пленковићу: "Хрватска зна шта значи борити се за слободу, прошла је тај рат и зато говоримо истим језиком. Делимо исте вредности."

Иначе, ово за "исте вредности" је и у праву.

photo_2022-05-09_07-23-27.jpg

Још један изгубљени шмокљо умислио да је неки фактор

Pogledajte prilog 1150524
kršćani i židovi idu u jeruzalem a muslimani u meku a ovi iz svjetske hazarske vlade idu u kijev...

Амбасада Хрватске у Београду

Окрени-обрни, на крају свака птица скоро непогрешиво лети своме јату.

Владимир Зеленски Андреју Пленковићу: "Хрватска зна шта значи борити се за слободу, прошла је тај рат и зато говоримо истим језиком. Делимо исте вредности."

Иначе, ово за "исте вредности" је и у праву.

Pogledajte prilog 1150527
koje su plenkovićeve vrijednosti...dozvola uzvika:..za dom spremni...?

i nas je kostalo dobrano, trebalo je da pustimo da nam sve ljude pobiju na Kosovu?
isto tako su i Rusi trebali da puste da sve Ruse u Ukrajini pobiju, to je jeftino?

ili Ukrajinci i siptari imaju ljudska prava i pravo na zivot a Rusi i Srbi ne?
E pa vidiš, upravo se o tome i radi, kao što smo mi imali pravo da branimo svoju zemlju tako imaju i Ukrajinci. Oni su napadnuti sa sličnim obrazloženjima kao i mi. Jedina je razlika u tome što su mnogo veći i jači od nas pa mogu bolje da se brane. S druge strane nama bar niko nije negirao postojanje uopšte kao što Rusi negiraju Ukrajincima.

У Загребу се слави дан ослобођења од нацизма, у еуропској унији некакав "Дан Европе", а нигде да се помену жртве које су поднели Руси за ослобођење те Европе. И онда нацизам поражен? Остаје нам само једна мисао:

:mrgreen:
FSSyX6dXwAEF5-z

...

...
Ma laže, zapravo je vidio da Ukrajinci imaju lijepe konje za vuču topova, a da bi ih mogao timariti i s njima razgovarati morao je, logično, biti pripadnik ukrajinske vojske.
Tko bi se nadao da će zaratiti.

A možda smo i sadašnje ruske.

Ruski ambasador: Brutalno zavrtanje ruku Srbiji​

Beograd -- Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da su pritisci na Srbiju "neverovatni".
IZVOR: BETA, POLITIKA PONEDELJAK, 9.05.2022. | 08:00

Podeli
Screenshot/TV Prva

Screenshot/TV Prva​
Radi se o, kako je rekao, "brutalnim pritiscima, konkretno zavrtanju ruku i pokušajima gušenja zemlje i njene volje, potpunom ignorisanju njenih interesa".

"Mi odlično razumemo taj neverovatan pritisak Zapada na Beograd i težak položaj u kome se Srbija nalazi. I, naravno, visoko cenimo principijelnu liniju koju čuva u nepriznavanju i neprihvatanju antiruskih sankcija", rekao je Harčenko za današnju Politiku.

On je naveo i da "nema i ne može biti nikakve promene pozicije Ruske Federacije prema kosovskom pitanju".

"Mi Kosovo ne priznajemo i najaktivnije podržavamo Beograd u međunarodnim forumima, pre svega u Savetu bezbednosti UN. Sve što se tiče navodne promene ruskog stava izmišljeno je s ciljem da pokvare odnosi Moskve i Beograda i da bi se Srbija priklonila antiruskim merama", rekao je Harčenko na pitanje o izjavi ruskog predsednika Vladimira Putina u kojoj je citirao presudu Muđunarodnog suda pravde o Kosovu.

Govoreći o energetici, ambasador Rusije je rekao da Moskva očekuje početak pregovora o gasu sa Srbijom i "zato ne možemo da trčimo pred rudu, ali sam uveren da će se oni voditi na najprihvatljivi način, s obzirom na realno stanje na tržištutu i to da je Srbija nama prijateljska zemlja".

"Kad saberemo ova dva aspekta, mislim da će biti pronađena zlatna sredina koja će odgovarati interesima i Rusije i Srbije", rekao je Harčenko.

Na pitanje da li može gas da se plaća u dinarima, on je odgovorio - "kako će biti dalje, videćemo".

"To će biti rezultat pregovora i dogovora dve vlade, i 'Gasproma' i 'Srbijagasa'. Ja bih ovo postavio još šire i rekao da mi u celini, a ne samo u pojedinim sektorima, vidimo perspektivu u prelasku na aktivnija plaćanje u nacionalnim valutama", rekao je Harčenko.

Ipak su jos ponesto sacuvali od tehnike :D

Palo ti skoro 60.000 NATO nacista u okruzenje u Slavjansku i okolini. 93 brigada elitna ukropske vojske je pred unistenjem.

SA njihovim sahranjivanjem ce Rusi proslaviti pobedu u Donbasu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back