Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Loše Rusima ide oko Harkova. Ako nešto ne preduzmu, mogla bi biti ugrožena grupacija kod Izjuma.
Прати мало.
То стање је од 24.
Ништа се тамо није мењало.

Snap1.jpg

Milanovic je politicki nepismena prepotentna budala, nedaj boze kakve ozbiljne krize, naiebali smo s njim ko zuti, nema Hrvatska drzavnika poslije dr Franje Tuđmana, ja sam mislio da se poslije Kolinde ne moze nize pasti, ali eto, prevario sam se 🙄🙄🙄
Човек вас крсти а ви прдите. Тако сте пљували по Брозу а све вам
је дао и уштројио Србе.

🇺🇦⚡Команда Оружаних снага Украјине баца војнике на клање у Харковској области

У ствари, ово уопште није вест.

Међутим, сада се о томе већ изјашњавају војска из састава 95. моторизоване бригаде „Холодној јар“, која учествује у борбама на правцу Славјанска.

Кијевски војник је рекао да су их команданти довели на линију фронта и напустили.

Морали су сами да излазе из обруча, а са другим јединицама није било комуникације.

Иначе, раније је команда украјинске војске забранила војницима да користе Телеграм. Сада је јасно зашто.

Dobro, hajde sad, nije meni problem da u tim imenima zaokružujem na treću decimalu.
Namerno sam operaciju Mars, kao jednu od ofanziva na području Rževske klaonice pomenuo kao takvu radi jasne asocijacije sa operacijom Uran.

No, da još jednom podvučemo poentu, pošto ona izmiče u preciziranjima brojki (ne bavim se trenutno istraživanjem tih operacija, to sam čitao znatno ranije, pa govorim na osnovu prethodno usvojenog znanja, te su mi nebitne te manje korekcije koje ističeš):
- Sve dok je postojala Rževska izbočina sa jakim snagama nemačke Grupe Armija Centar, Rusi nisu mogli da angažuju dovoljno ofanzivnih snaga ni na jednom drugom području, jer se Ržev smatrao kao pretnja Moskvi, iako Nemci nisu imali nameru da odatle pokrenu novu ofanzivu (bar ne pre uspešnog okončanja operacija na Kavkazu)

Paralela sa ratom u Ukrajini je sledeća:
- Bilo kakva teritorija na području Kijeva, Černigova, Sumija i Konotopa kontrolisana od strane ruske vojske držala bi ukrajinsku vojsku u rebusu i naterala ih da tu stave na raspolaganje određene jedinice koje bi inače mogle biti bolje upotrebljene na drugim područjima
- Potpuno povlačenje tih trupa ne govori u prilog tezi da je na severu bila demonstracija, nego stvarni napad za koji se ispostavilo da nije bio održiv i pored teritorijalnih uspeha.

Nadam se da smo se sad razumeli.

Ja i ne mislim da je u pitanju bila demonstracija, samo sam se nadovezao na poruku o Rževu.
Jasno je kao dan da su Rusi pokušali da Ukrajinu udare "U glavu" i da na dža-bu osvoje Kijev i izazovu paniku i rasulo.

Osvajanje Krima je prošlo bezbolno, ali su ovaj put očigledno imali potpuno pogrešne procene.

Civila je do sada ubijeno skoro 3 hiljade.

To je Englez.

Руско министарство одбране објавило снимак заробљеног Британца (ВИДЕО)​

18:08 29.04.2022.
1

Министарство одбране Русије објавило је снимак заробљеног британског држављанина, који се борио на страни украјинских снага.​

У саопштењу се наводи да је Ендрју Хил је положио оружје и предао се руским војницима у области Николајева.
„Група плаћеника у којој су се Британци борили је поражена, а он је рањен“, саопштило је Министарство.

У снимљеном интервјуу, Хил је рекао руској војсци да је из Плимута, да је добровољно ушао у Украјину преко границе са Пољском, а да се затим борио у седмочланој групи.

Није могао да објасни ко им је издавао наређења, преноси Интерфакс.

Хилу је рекао и да није плаћен за учешће у сукобима, иако му је обећано.

Ne znam. Rusi bez mnogo otpora prepustaju ova sela oko Harkova. Vjerovatno nemaju dovoljno trupa za neku grčevitu borbu. Ali kako Ukri mnogu za svaku selendru noktima da kopaju? Baš sam razočaran ruskim borbenim duhom.
I ja tvojim ponasanjem kao moderatora.
Ni ova Krstarica nije ono sto je nekad bila...

Cak niti ne na teritoriju Ukrajine, da su se određene ruske jedinice zadržale na bjeloruskom teritoriju, uz sjevernu granicu Ukrajine, bilo bi dosta da se za njih vežu značajne ukrajinske snage, ali niti to...

Ja bi bogami bolje to isplanirao od ovog raspalog Sojgua 🤣🤣🤣
Белоруска армија ће задати последњи ударац и ући у Киев.

НАЈНОВИЈЕ: Дејан Берић из прве руке открива какво је заиста стање на фронту ВИДЕО​

07:40 29.04.2022.
1

Српски херој Дејан Берић објавио је најновији видео из Украјине и шаље последње извештаје са фронта, односно детаље друге фазе специјалне операције руске војске.​

Берић отркива велике губитке Украјине, али и да руска артиљерија дејствује без престанка, 24 сата по непријатељским положајима.

Наш снајпериста је демонтирао све лажне извештаје НАТО медија у Србији.
– Сви Срби који се боре у Украјини су добро – истиче Берић.
Више о овоме у видео прилогу.

Изгледа да је подземље резервисано само за нацисте.

Уз коментар једног Руса није приложена слика али каже да су нашли и мамину слику "у бикинију на штрафте":

"Бабу тоже нашли, есть фотка где она в форме с нашивкой "украинская добровольческая армия"."
Mirna neka ženica, ma familija.
Šta reče neko, postavlja se pitanje čije je ono dete.
FRiFhWgX0AcMVpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back