Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa u ocima Amerike jeste,jer bi eventualna konvencionalna invazija Amerike na Japan tada bila ravna katastrofi sa tada proracunatim milion zrtava.
S druge strane Rusija ako upotrebi nuklearno oruzje to je kraj civilizacije,u nuklearnom ratu nema pobednika.

U ocima svijeta je ondasnja upotreba nuklearnog oruzja protiv japanskog nacistickog rezima predstavljala prihvatljivu opciju, danasnja hipotetska ruska upotreba nuklearnog oruzja izazvala bi ogromnu negativnu reakciju svijeta, blago receno...

Ne prebacuju, pogledaj video čovjeka sa lica mjesta. Nemaju oni nikakvu mogućnost da veće grupe jedinica prebace na istočni dio jer ih avijacija ubi.
Како онда Укри надомјештају велике губитке? Видиш да и даље држе одбрану. Понегдје се повуку, али организовано. Тек данас им је пола бригаде упало у окружење код Оскола.

🇷🇺 Лавров за ТВ канал Ал Арабија:

✔️ Објављени су циљеви руске специјалне војне операције у Украјини. Они треба да заштите цивилно становништво на истоку Украјине и да обезбеде да са територије Украјине не буде претњи нашем становништву и Русији. То је све! Специјална операција ће бити завршена чим се њени циљеви реализују и остваре.

✔️ Да је украјинска страна поштен и савесни преговарач, могли бисмо постепено да направимо значајан напредак у преговарачком процесу, а Украјини би биле дате безбедносне гаранције бројних земаља – у почетку пет сталних чланица Савета безбедности УН плус Немачка, Турска, а можда би се укључио и неко други. Нисмо имали ништа против тога.

✔️ Разумете да не можемо дозволити да се те гаранције прошире на Крим и регионе источне Украјине, које смо признали као независне државе.

✔️ Ни најмање не сумњам да ће два народа живети у миру и добросуседским односима.

✔️ Да бисте веровали да талас санкција може да нас натера да вапимо за помоћ и тражимо опроштај, морате да будете лош планер и да не знате ништа о спољној политици Москве или о томе како да се носите са Русијом.

✔️ [Треба ли Молдавија нечега да се плаши?] Морају да брину за своју будућност, јер их увлаче у НАТО, а мислим да то неће помоћи безбедности Молдавије.

✔️ Западне земље испоручују оружје Украјини. Знамо путеве који се користе у ове сврхе. Чим то оружје стигне на територију Украјине, оно постаје мета наше специјалне операције.

✔️ Већина кључних руских партнера за куповину гаса већ је прешла на начин плаћања који сам описао. Желим још једном да нагласим – нема разлике у валути којом ће платити, али то ће бити преко банке, а не преко Гаспрома. Зато што је Гаспром заправо опљачкан.

✔️ Прехрамбена криза се није догодила ове године, нити пре 2 месеца. Почела је пре неколико година из више разлога, укључујући инфекцију корона вирусом као и погрешне процене западних земаља. Били су превише заокупљени окретањем ланаца снабдевања на своју страну. И, наравно, садашња ситуација је погоршала проблем. Али санкције које је увео Запад уништиле су све постојеће ланце снабдевања храном.

👉 Најновије вести — rs.sputniknews.com

Ne prebacuju, pogledaj video čovjeka sa lica mjesta. Nemaju oni nikakvu mogućnost da veće grupe jedinica prebace na istočni dio jer ih avijacija ubi.
Tek će prebacivati, trenutno mobilizirani prolaze brzu obuku na stranom oružju, iz Amerike svaki dan 20 aviona prebacuje oružje u Poljsku.
Rusi su prošli zenit svoje ofenzive, uskoro slijedi protuudar Ukrajinaca

Dobro, hajde sad, nije meni problem da u tim imenima zaokružujem na treću decimalu.
Namerno sam operaciju Mars, kao jednu od ofanziva na području Rževske klaonice pomenuo kao takvu radi jasne asocijacije sa operacijom Uran.

No, da još jednom podvučemo poentu, pošto ona izmiče u preciziranjima brojki (ne bavim se trenutno istraživanjem tih operacija, to sam čitao znatno ranije, pa govorim na osnovu prethodno usvojenog znanja, te su mi nebitne te manje korekcije koje ističeš):
- Sve dok je postojala Rževska izbočina sa jakim snagama nemačke Grupe Armija Centar, Rusi nisu mogli da angažuju dovoljno ofanzivnih snaga ni na jednom drugom području, jer se Ržev smatrao kao pretnja Moskvi, iako Nemci nisu imali nameru da odatle pokrenu novu ofanzivu (bar ne pre uspešnog okončanja operacija na Kavkazu)

Paralela sa ratom u Ukrajini je sledeća:
- Bilo kakva teritorija na području Kijeva, Černigova, Sumija i Konotopa kontrolisana od strane ruske vojske držala bi ukrajinsku vojsku u rebusu i naterala ih da tu stave na raspolaganje određene jedinice koje bi inače mogle biti bolje upotrebljene na drugim područjima
- Potpuno povlačenje tih trupa ne govori u prilog tezi da je na severu bila demonstracija, nego stvarni napad za koji se ispostavilo da nije bio održiv i pored teritorijalnih uspeha.

Nadam se da smo se sad razumeli.

Cak niti ne na teritoriju Ukrajine, da su se određene ruske jedinice zadržale na bjeloruskom teritoriju, uz sjevernu granicu Ukrajine, bilo bi dosta da se za njih vežu značajne ukrajinske snage, ali niti to...

Ja bi bogami bolje to isplanirao od ovog raspalog Sojgua 🤣🤣🤣

"Снајперка Украјине" - жена која је са породицом напустила фабрику Азовстал, можда није обична "мајка", већ украјински снајпериста
Чини се да у породици која је напустила Азовстал *****************а није само отац.
На интернету су пронађени занимљиви снимци: жена са пушком и војном униформом, изгледом јако подсећа на нашу хероину, а име је потпуно исто - Елена. Случајност?
Наводна жена се такође лако прогугла са „Снајпер Украјина“ – њена фотографија је прва у претрази.
https://t.me/readovkanews/32404

FRiHBI0X0AU-ttf

Да, општепознато је да обука на хаубицама траје пет минута.
Za obučene topnike to ne traje dugo, više se pažnje treba posvetiti mobiliziranima koji trebaju obnoviti vojnička znanja od kada su služili vojsku, upoznati se sa pristiglim oružjem.

A jbg, meni opet zao covjeka, mozda ima obitelk, djecu, a zagnojio bzvz zbog nekog kepeca s alchajmerom ?
Pa je, ali rat je, nije zvučao da isto misli o drugoj strani.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back