Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poenta je da sledi napad i na Krim koji Rusi možda neće moći da brane jer je izolovan od kopnenog dela Rusije.
Pazi šta ti kažem, ja mislim da će Ukrajinci napasti i Donbas i Krim.
2 velike bitke moraju da se dese. U Donbasu i u Krimu.
Jedino ako bude neki dogovor sa Zapadom da ne napadnu Krim i ako Rusi zaprete nuklearnim oružjem zbog Krima.
Okej onda je moguće.
Rusi su napali sa nesto vise od 100 000 vojnika, to je oko deset posto REDOVNE vojske i tehnike...samo u regionu Donbasa, Ukrajinci su vec IMALI blizu tog broja, ali najmanje 70 000....dakle, daleko smo od toga da su ruski kapaciteti istroseni, Rusi moraju da vode racuna o mogucem svjetskom ratu i vojsci koja bi ucestvovala u istom...

Jel su konačno zauzeli Rusi onu gvoždjaru ili se još muče ?
jesu odavno

po dvoristu gvozdjare su iskljucivo rusi...

a pacovi su u kanalizaciji

kanalizacija nije mesto koje interesuje ruse...

Rusi su napali sa nesto vise od 100 000 vojnika, to je oko deset posto REDOVNE vojske i tehnike...samo u regionu Donbasa, Ukrajinci su vec IMALI blizu tog broja, ali najmanje 70 000....dakle, daleko smo od toga da su ruski kapaciteti istroseni, Rusi moraju da vode racuna o mogucem svjetskom ratu i vojsci koja bi ucestvovala u istom...
tako je

sada ce rusi polak oda prelaze na raketno unistavanje kijeva i harkova

ne treba trositi snage ljudske na to, vec obezbediti cilj, kopnenu liniju donbas krim...

a iz vazduha sto vise tuci po kijevu...

unistavati svaku pomoc koja udje u ukrajinu...

na tome treba raditi

Drugim rečima, Rusija je izgubila rat.

Ja koliko vidim Rusija će da izgubi ovaj rat.
A ti brboči.

Neš, Rusija je druga svetska sila i važi pravilo da je posebno super-sposobna na kopnenom bojnom polju.
Izgubili ste. Očigledno je šta će biti na kraju. Rusija neće moći još dugo da ratuje i samo će se sve snage povući u Rusiju.
Pričali ste o osvajanju Kijeva za 5-10 dana, a sad moguće da će izgubiti i Krim i Donbas.
Ja lično sam mislio da će Rusi dobiti ovaj rat, ali izgleda da je to nemoguće.
Pazi svuda se povlače, na svakom mestu ili usporavajau, pa to se vidi šta će da bude...
Povlače se iz Harkova, pa ne mogu večno da se povlače.
Biće jedna velika bitka u Donbasu i Rusi će da izgube i Rusi na kraju da se povuku.
Biće jedna velika bitka i za Krim i Rusi ima samo da se povuku.
Eto tako će ti biti.
Ruski plan nikada nije bio osvajanje Ukrajine. Vec iskljucivo njena podela i obezbedjivanje sigurnosti zapadne granice.
Projekat zauzimanje cele Ukrajine bi bio isuvise veliki i skup projekat za bilo koga osim ako bi se upotrebio jako efikasan americki model ratovanja i zauzimanja sto nije opcija jer rusi su civilizovan narod.
Plan koji oni imaju je oduzimanje istocnih teritorija gde zivi 12 miliona rusa i pripajanje matici, kao i sprecavanje buduce pristupanje Ukrajine u NATO.
Posle rata, Ukrajina ce biti toliko unistena da ce joj trebati cak i sa ogromnom pomoci u vidu stotina milijardi dolara pomoci svake godine i investicija barem 30 godina da izgradi unisteno. A tu su i enormno veliki dugovi koji se jos vise gomilaju, da idu u bankrot. Od ovoga se danasnje generacije ukrajinaca nece oporaviti. A rusi dobijaju sta su hteli, i jos su enormno zaradili pare. Cak i da se sutra zavrse neprijateljstva , cena robe i minerala se nece stabilizovati jos barem 2 godine.
Ova intervencija je pokazala nesto drugo i mnogo vaznije od svega ostalog, resenost Rusije da brani svoje vitalne interese gde ih smatraju da ih imaju i tu se Ukri najmanje pitaju. Oni su samo usputna steta u svemu ovome.
Ovo je poligon za testiranje novog naoruzanja, i razvijanje novih taktika ratovanja u pravim ratnim uslovima a ne na poligonu, a da ne pricam o ratnom iskustvu koje ce poneti stotine hiljada vojnika ruske armije koji ce biti veterani sa ogromnim borbenim uslovima. Kao i ukrajina. Ali unistena.
Kada se sve zavrsi, ruski gas i nafta ce i dalje da teku naftovodom, severni tok radi punom parom,amerikanci kupuju rekordne kolicine ruske nafte, nekada cist profit od 90 milijardi ce ove godine preci 500. To ti sve govori. A tek americki profit koji tu istu naftu od rusa preprodaju

To nešto više je otprilike 150.000 vojnika..

Rusi su napali sa onim najboljim profesionalnim šta imaju i kako vidimo gube na bojnom polju..

Rusi ne vode računa o ničemu, bitno im je bilo samo preživiti sankcije, o dugom ratu u Ukrajini nitko nije niti pomišljao.

Napali su Kijev prvog dana sa ciljem da ga zauzmu. Izgubili su, dobili po dupetu i vratili se kući.
To ti je realnost.
Ja licno nisam siguran u ovo...cilj napada na Kijev je bio obezglavljivanje ukrajinskog vodstva, tj hvatanje Zelenskog...nakon toga, bi se vidjeli efekti, i nadalo se zauzimanju Kijeva bez stvarnih borbi...u tome se nije uspjelo, na zalost svih normalnih ljudi, jer bi bilo puno manje prolivene krvi...

Napali su Kijev prvog dana sa ciljem da ga zauzmu. Izgubili su, dobili po dupetu i vratili se kući.
To ti je realnost.
Podsećaš me neodoljivo na jednog mog drugara iz osnovne škole, njemu su nastavnici svaki dan ponavljali isto, ali
jadničak jednostavno nije bio u stanju da shvati osnovne stvari. Moguće da je lik još uvek u osnovnoj školi.

Ne razumem kako uspevaš da u svakoj, ali baš svakoj poruci napišeš toliku količinu gluposti,
a ipak si tako nepogrešivo izabrao nick?

Ukrajina: Pogledajte nevjerovatne snimke borbi u rovovima /VIDEO/

Screenshot-2022-05-15-at-11.58.05-Large.jpeg

https://saff.ba/

To ti je realnost.
Realnost je da je severno od Kijeva bila kolona borbenih vozila duga 65 kilometara. I koja je nedeljama bila parkirana i nije se mrdnula nigde. Kada su otisli da je snime, nisu nasli nikoga. Samo ta parkirana tehnika. Pored puta u kanalu su nasli jednog pijanog ludaka koji je tvrdio da je tu cuvar i cuva tehniku. Niko nije danima prisao od ukrajinaca da vidi sta rade oni tu. Isto je bilo na aerodromu, na pocetku intervencije kada su zavrsili posao sa biolaboratorijama i otisli. Posle nekoliko dana ukri su bombardovali aerodrom i usli sa specijalcima da bi saznali da nema nikoga. Idioti. Ruski specijalci su upali severno od kijeva helikopterima malo pucali na sve strane i povukli se posle nekoliko dana. Zar mislis da sa 100 vojnika mozes da zauzmes milionski grad? Ako to mislis ti stvarno nisi normalan. Posle su ukri naklapali po medijima danima kako su ruse potisli nazad, a nigde tela. Ne da nemas pojma vec si odlutao u nekom pravcu neke realnosti gde ne znas gde udaras. I oznaci ceo tekst na koji odgovaras da ne bi iz tvog izvlacio slova i tvoji tekstovi dobiju drugu konotaciju.

Ja licno nisam siguran u ovo...cilj napada na Kijev je bio obezglavljivanje ukrajinskog vodstva, tj hvatanje Zelenskog...nakon toga, bi se vidjeli efekti, i nadalo se zauzimanju Kijeva bez stvarnih borbi...u tome se nije uspjelo, na zalost svih normalnih ljudi, jer bi bilo puno manje prolivene krvi...
Zelenski nije ukrajinski vodja. Njegova fukcija je nepoznata, osim da Na da svira klavir i frulicu

Poslednja izmena:
Realnost je da je severno od Kijeva bila kolona borbenih vozila duga 65 kilometara. I koja je nedeljama bila parkirana i nije se mrdnula nigde. Kada su otisli da je snime, nisu nasli nikoga. Samo ta parkirana tehnika. Pored puta u kanalu su nasli jednog pijanog ludaka koji je tvrdio da je tu cuvar i cuva tehniku. Niko nije danima prisao od ukrajinaca da. Idi sta rade oni tu. Isto je nilo na aerodromu, na pocetku intervencije kada su zavrsili posao sa biolaboratorijama i ostisli. Posle nekoliko dana ukri su bombardovali aerodrom i usli sa specijalcima da bi saznali da nema nikoga. Idioti. Ruski specijalci su upali severno od kijeva helikopterima malo pucali na sve strane i povukli se posle nekoliko dana. Zar mislis da sa 1000. Ojnika mozes da zauzmes milionski grad? Ako to mislis ti stvarno nisi normalan. Posle su ukri naklapali po medijima danima kako su ruse potisli nazad, a nigde tela. Ne da nemas pojma vec si odlutao u nekom pravcu neke realnosti gde ne znas gde udaras. I oznaci ceo tekst na koji odgovaras da ne bi iz tvog izvlacio slova i tvoji tekstovi dobiju drugu konotaciju.

Zelenski nije ukrajinski vodja. Njegova fukcija je nepoznata, osim da Na da svira klavir i frulicu
Kao da ja to ne znam...ali on je legalno izabrani predsjednik Ukrajine, bar po zapadnim standardima...

Stara narodna izreka je :

1) Gde su ruske snage u okolini Kijeva?
2) Gde su ruske snage u okolini Harkova?

Ja ih ne vidim nigde na ovim mapama. U Harkovu se povlače.
A to šta ti vidiš u tom tvom svetu mašte i fantazije, tim nek se bavi neko drugi.
Povlače se ali ne gube borbe. Nemaš nigde među dokumentovanim obračunima velike ruske gubitke, samo tenk ovde ili onde.
Ukri gube neverovatno puno ljudstva i to će ih ubrzo stići.
A ti gledaj mapu.

Kao da ja to ne znam...ali on je legalno izabrani predsjednik Ukrajine, bar po zapadnim standardima...
Ukrajinski izbori su nelegalni od nasilnog puča, i dolaska nacista na vlast. Po svetskim standardima to ti je to. A po zapadnim… njihovi standardi su davno nestali i nemaju bise nikakav smisao od kada su se kompromitovali

za beel bubrege sam dobio prijavu (ali ne od sizifa da odmah bude jasno)
Ма то знам! Мој "анђео чувар" оличен сребреном тастатуром будно ме прати! Не могу без ње ни у тоалет, па ти види како је мени и зашто умем да будем јачи у изражавању (као то тумачи мој "анђео чувар").

Povlače se ali ne gube borbe. Nemaš nigde među dokumentovanim obračunima velike ruske gubitke, samo tenk ovde ili onde.
Ukri gube neverovatno puno ljudstva i to će ih ubrzo stići.
A ti gledaj mapu.
Zašto se povlače??
Tenk, ovdje i ondje puno puta, posada x tri vojnika pa racunaj.

Ukrajinci imaju pune vagone hladnjace mrtvih ruskih vojnika. Nitko ih ne želi..

Ukrajinci imaju velike gubitke i nije im teško ih nadomjestiti, Rusi ima taj problem sa novim vojnicima..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back