Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Bugarskoj trenutno 91000 izbeglica iz Ukrajine. Većinom su smešteni u hotelima. Država plaća hotelima 20 eura dnevno po jednoj osobi. Neki su smešteni i u kućama kod nekih koji su imali mogućnost da ih prihvate.
Први пут чујем да има толико избеглица у Бугарској, то је доста, а нико није извештавао.

Ja volim i postujem ljude, a medju Srbima ih ima puno kao i medju ostalim narodima...A ne mrzim ni neljude, zao mi ih je...
Све нас овде који имамо супротно мишљење
од твога називаш глупацима потпалим под пропаганду која на
српским телевизијама не постоји.
Константо схереш о медијима који шире мржњу, проруској пеопаганди,
школском шовинистичком програму у Срба...
Све то о чему ти баљезгаш не постоји, значи лажеш а правиш се фин.
Е ко вас не зна...

Poslednja izmena od moderatora:
Znam. Bio je i proukrajinski skup. Bugarsko društvo je podeljeno po ovom pitanju mada je po mom viđenju veći deo povodom ovog sukoba na Ukrajinskoj strani.
Не знам есам ли у праву; мој утисак је да је око 2/3 Бугара суштински про-руски оријентисано, а око 1/3 про-западно. Углавном сигуран сам да су Бугари ки народ укупно гледајући након Срба највећи русофили на Балкану па и шире. Ти си про-западно оријентисан, а @хан Ацо про-руски.
Код Срба је око 90% народа про-руски оријентисано. Чак и код неких про-западних индивидуа зна избити про-руски сентимент у неком моменту. Ки нпр. код глумца Тихомира Станића који је прича да је био скрози про-западно оријентисан, а ундак је едном крочио на руско тло (Москва или Петровград) и почео је плакати из чиста мира... Едан мој рођак који је рођен крајем 19-ог в. (ћић/стриц од моје прабабе) који је био сељак је ћио из Далмације на коњу ићи у Русију, поша је и стига до босанске Посавине али се мора вратити из неких разлога. Он је Русију вазда зва "мајка Русија", а нпр. за Србију то није никеда река.

Poslednja izmena:
Ukri su se pokazali kao prilično tvrd orah (očekivano, jer su nabiflani demonskom mržnjom i misle da im je Nato koji je orobio Evropu veliki prijatelj i da šire 'demokratiju'). Mada mislim da će Putin uzeti Marijupolj, ceo Donbas, i dobiti nešto u pregovorima. I to je sasvim dovoljno. Politika i rat su umetnost mogućeg. Putin to zna jer je nemačka škola KGB pragmatizma, a ko ne zna, taj završi drugačije.

Mislim da će Nato vremenom svima dojaditi. Ne sad ali kroz 50 godina, prekookeanski žbirovi kapitalizma koji bi da zaposednu Evropu koja im ne pripada, uvedu mešanje rasa i vera na silu i menjaju joj suštinu. Od Nemačke i Francuske da naprave marokanski Diznilend. Da otmu Sibir. Kao što su pomogli Bliskom istoku i drugde, gde srušiše surove režime pa sad više nema ni režima ni države, samo pustoš i raspad i jad. Tako da Rusija i Kina ne gube ništa, samo polako. A ove pacove nacističke u Azovstalu bih voleo da zatrpaju, wolfsangel - vučja udica znak i pokret, Denis Prokopenko nije hteo da salutira Zelenskom tokom dodele najvećeg ordena Ukrajine jer je ovaj Jevrejin.

Ne sme se dozvoliti da Amerika uzme Evropu nikad, je je već ima (većinski) i vidimo šta je to. Evropa ipak nije poligon za islam, eksperimente i stvaranje ogromne Amerike za jeftinu radnu snagu gde će se prebrisati slavna istorija našeg kontinenta. Rusija je poslednja brana Evrope i Azije.

-te-
Misliš da je ovde više ljudi na ukrajinskoj strani? Meni deluje kao da se takvi mere promilima...

U real life?

Još nisam sreo nikoga ko misli da su Rusi u pravu u ovoj priči. U smislu što su napali Ukrajinu tako kako su napali. Znam da ih ima, ali ih još nisam sreo.

Forum nije merodavan. U real life nemam ni približno toliko ostrašćenih pro-ovih, ili pro-onih pavijana u okruženju, niti je realno da ih toliko ima, ipak forumi služe za određene svrhe i na njih dolaze određeni profili učesnika.

Nema ni emocija mržnje prema Rusima, ni na to nisam još naišao, niti sad neke posebne ljubavi prema Ukraincima, jednostavno ljudi misle da Rusi nisu u pravu i da ovo ne valja. Za Ukrajince nikako ne valja, a ne valja ni za Ruse.

U real life?

Još nisam sreo nikoga ko misli da su Rusi u pravu u ovoj priči. U smislu što su napali Ukrajinu tako kako su napali. Znam da ih ima, ali ih još nisam sreo.

Forum nije merodavan. U real life nemam ni približno toliko ostrašćenih pro-ovih, ili pro-onih pavijana u okruženju, niti je realno da ih toliko ima, ipak forumi služe za određene svrhe i na njih dolaze određeni profili učesnika.

Nema ni emocija mržnje prema Rusima, ni na to nisam još naišao, niti sad neke posebne ljubavi prema Ukraincima, jednostavno ljudi misle da Rusi nisu u pravu i da ovo ne valja. Za Ukrajince nikako ne valja, a ne valja ni za Ruse.

U stvarnom životu, ono što sam sretao da je najpribližnije saosećanju sa Ukrajincima je da ljude zabole ili ih ne zanima šta se dešava. Oni koje zanima uglavnom su ravnodušni jer su se ratova do sada nagledali i ovo im nije ništa novo, a ostali podržavaju Ruse.

U real life?

Kod mene je baš obrnuto, ne znam puno ljudi koji podržavaju zločine ukrajinaca.

Nisu jos zauzeli. Kontrolisu manje od 50 posto grada.
To će za godinu dana, kad počne druga faza. :mrgreen:

Слика може припадати 3 особе и текст

Beobrad,nezapamceni protesti............:hahaha::hahaha::hahaha:

Vidite te face,ko na njih moze da se naljuti......:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ovaj pored Stase Zajovic pederke mora da je dlugomir.

Ne, nisam. Ali ko brani nekom poput tebe da se loži na pogrešne stvari?
To je svakako zastava koja je pobedila nacizam, možda je zato sada nose, kao pokazatelj da se opet bore protiv nacizma.
To što se pojedini ili grupice lože na Nacizam ne znači da u Ukrajini vlada isti. Zelenski je Jevrej nacista šta? Denacifikacija Ukrajine je izgovor za Teletabise.

Igor Strelkov ne vjeruje da će Faza 2 biti uspješna. Smatra da ruski Generalštab nije izvukao nikakve pouke iz propale prve faze. Tvrdi da Rusi nemaju dovoljno trupa da Ukrajince stave u kotao u Donbasu, te da će morati žestoko da krvare za dobro utvrdjene ukropske položaje. Strelkov takodje navodi da je Ukrima sada cilj da izdrže 2-3 mjeseca, dok ne mobilišu dovoljno trupa da izvrše kontraudar na bokove ruskog klina. Ocjenjuje da prevlast ruskih snaga u tehnici nije toliko izražena jer Ukrima stižu ogromne pošiljke oružja sa Zapada. Imaju, kaže, dovoljno Manpadsa i PO raketa da ograniče dejstvo ruske avijacije i oklopnih jedinica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back