Rat u Ukrajini (5)

Kakav će biti rezultat pregovora Rusije i Ukrajine?

• Ukrajina će ispuniti sve ruske zahteve.

glasova: 46 42,2%
  • Ukrajina će ispuniti samo neke zahteve.

glasova: 39 35,8%
  • Ukrajina neće ispuniti nijedan zahtev.

glasova: 24 22,0%

• Ukupno glasova
    109
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А када смо код епизoдa 4 мора се признати да су "сусједи" баш активни на овој теми. :D

Ко је писао?Наравно неприкосновен, непоновљив Marilyn Manson велики воjни аналитичар који се прославио у првом фајту 2014 године :"Доњецк пада сутра или мало сутра!"
Испод њега цијела једна плејада чисте есенције памети - зборне хв гардијска бригада увјек спремна тј. "за дом спремна". :lol: уз помоћ пар бошњачких фанатика који нису сигурни, ипак Турска је релативно уз Русе па им се мозак подјелио на два дијела: ура мртви Руси и чврст војни и економски савез Русија-Турска.Опет боли босанска глава ком Царству да се приклоне?Фајт се наставља епизода 5. :kafa:

ко је писао.jpg

Poslednja izmena:

Hrvatski dobrovoljci u Ukrajini: Stižu iz Splita, Zadra, Osijeka…​

SVET Autor:Agencije27. feb. 202221:30
Podeli:

1645289009-Tan2022-2-19_173134221_0-750x500.jpg
Ukrajinski vojnik Foto: AP Photo/Oleksandr Ratushniak
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uputio je putem društvenih mreža poziv ljudima širom sveta da dođu i bore se rame uz rame sa Ukrajincima protiv ruske invazije. Formirana je posebna jedinica boraca za sve strance koji su se uključili u rat. U Ukrajinu stižu i hrvatski dobrovoljci iz raznih gradova, javljaju tamošnji mediji.

RTL-u se javio jedan od hrvatskih dobrovoljaca iz prve grupe koja je već otišla na ratište.

„Drugi hrvatski vojnici su već u Ukrajini, to je važna napomena. Juče je prvi transport vojnika otišao za Ukrajinu, danas dolaze još dve ekipe – jedna iz Splita, druga iz Zadra, treća čak iz Osijeka“, poručio je.

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljonu Azov, organizuje prikupljanje pomoći u Zvonimirovoj ulici 23 u Zagrebu. U izjavi za Večernji list je pozvao sve koji žele da ratuju u Ukrajini da se jave ambasadi Ukrajine.

"Pozivam gospodu veterane i vojnike s vojnim iskustvom u zbor! Svi koji su dosad kontaktirali ambasadu biće kontaktirani tokom dana i dobiće sve potrebne informacije. Idem na čelu grupe koja je spremna da ide u rat, a sve ostale molim da kupuju i doniraju svu moguću opremu koju mogu dati, od uniformi, pancirai, šlemova pa do prve pomoći", poručio je Šeler.

https://nova.rs/svet/hrvatski-dobrovoljci-u-ukrajini-stizu-iz-splita-zadra-osijeka/

Ko sto vidis krenuli ste na Ruse....
bring-it-baby.gif

Shvaćam ja dobro da je Ukrajina samo prvi korak, na sreću shvaćaju i drugi, pa se poduzima sve da ne dođe do drugog koraka, a i još više će se poduzimati kako će se drugi korak približavati :per:
А конто предузима, САД можда?
Па више времена и новца уложила је у Украјину а Украјина јој има далеко већи стратешки значај од вас и осталих брабоњак чланица.
Па ако није залегла за Украјином, ето, баш ће за вама?!
Трамп је наговестио праву политику САД а она је повратак себи. Војни јастребови су изгурали Бајдена за председника и шта су добили?
Добили су Русију којој је пукао филм и неће више трпети никог и ништа!
САД свесна да нема шансе у директном сукобу са Русијом неће ни улазити у такав сукоб али гураће друге.
Па шта мислиш, колико кинжала је потребно Русији да ту вашу кифлу искида на делиће? Ја мислим не више од пет комада и нема више кифле, само мрвице.
Мислиш ли да ће се због тога САД узбудити?
Ти ниси ни смешан ни наиван, ти си слеп и пиглу!

A bogami će i Zelensky dobiti spomenike po cijeloj Ukrajini...

A Putin će vjerojatno dobiti neobilježeni grob :kafa:

A može biti i obrnuto...

Ne znam. Znam da je Ukrajina dokaz kako ljudi ništa nisu u stanju da nauče iz primera drugih. Imali su nas, gde su mogli da vide kako izgleda kada se pokolju bliski narodi. Jes da oni nemaju tako gadnu istoriju kao mi, ali su mogli da vide kako deluje strani faktor u takvim situacijama, i do koje mere stvari mogu da eskaliraju, kad se jednom pokrenu. Bila Rusija ovakva ili onakva, ona im je najbliža, ogromna je, sila je...ne možeš je čačkati, ne možeš je ucenjivati. U stvari, možeš da probaš, ali onda dođe do 2014-te i svega ostalog do ovoga danas...

Kad gledam to tamo, pomalo mi je drago što se kod nas najveći deo tog shranja završio 90-tih...kakvi smo, poklali bi se kad-tad. Onda bolje pre, nego posle.

Ликвидацијом Путина би Украјине дословно нестало с лица земље.
Али да такве идеје уопште пистоје је знак колика је фрустрираност свих који подржавају нацизам.
Подсећате на Гебелса и његов говор након пушинга у Стаљинграду.
Nisi shvatio, pa neće Ukrajinci likvidirati Putina nego će mu KGB pripremiti torbu ispod stola, zašto bi onda nestala Ukrajina?

Ne znam. Znam da je Ukrajina dokaz kako ljudi ništa nisu u stanju da nauče iz primera drugih. Imali su nas, gde su mogli da vide kako izgleda kada se pokolju bliski narodi. Jes da oni nemaju tako gadnu istoriju kao mi, ali su mogli da vide kako deluje strani faktor u takvim situacijama, i do koje mere stvari mogu da eskaliraju, kad se jednom pokrenu. Bila Rusija ovakva ili onakva, ona im je najbliža, ogromna je, sila je...ne možeš je čačkati, ne možeš je ucenjivati. U stvari, možeš da probaš, ali onda dođe do 2014-te i svega ostalog do ovoga danas...

Kad gledam to tamo, pomalo mi je drago što se kod nas najveći deo tog shranja završio 90-tih...kakvi smo, poklali bi se kad-tad. Onda bolje pre, nego posle.
A ko je čačkao Rusiju. Ukrajina? Lolčina.

А конто предузима, САД можда?
Па више времена и новца уложила је у Украјину а Украјина јој има далеко већи стратешки значај од вас и осталих брабоњак чланица.
Па ако није залегла за Украјином, ето, баш ће за вама?!
Трамп је наговестио праву политику САД а она је повратак себи. Војни јастребови су изгурали Бајдена за председника и шта су добили?
Добили су Русију којој је пукао филм и неће више трпети никог и ништа!
САД свесна да нема шансе у директном сукобу са Русијом неће ни улазити у такав сукоб али гураће друге.
Па шта мислиш, колико кинжала је потребно Русији да ту вашу кифлу искида на делиће? Ја мислим не више од пет комада и нема више кифле, само мрвице.
Мислиш ли да ће се због тога САД узбудити?
Ти ниси ни смешан ни наиван, ти си слеп и пиглу!

Polako kolega, polako, smanji doživljaj, koraci se poduzimaju, nisu svi glupi ko Putko da ulete s topovskim mesom u flajšmašinu, radi se radi, vidiš da ovo neće biti sprint već više nešto na srednje staze, a možda i maraton, ne vodi se rat samo vojnicima...

Šta smo ono nas dvojica divanili o plinu i rubljama, ha? Jesam ti rekao da pričekaš do prvog pa ćemo onda o tome hoće li Rus zavrnuti ventil?
Opet hint: neće :klap:

Možeš li ti razlikovati HV od avanturista željnih adrenalina? Ono, ja znam da si vjerojatno maloljetan, ali ono, ako želiš sudjelovati u raspravi onda bar moraš baratati osnovnim pojmovima...

A bogami će i Zelensky dobiti spomenike po cijeloj Ukrajini...

A Putin će vjerojatno dobiti neobilježeni grob :kafa:

A može biti i obrnuto...

Dzabe se foliras njih je tamo poslala hrvatska drzava.

A zašto ne Putina i njegove kleptomane? Oslobodili bi i Ukrajinu i Rusiju u jednom potezu
Ослободили би Украјину да настави са нацизмом а то би дало крила и усташама код вас. Оно, можда овог пута успехе?
Не, овог пута Руси неће дозволити таквом накоту било какву шансу.
После Мариупоља биће Блајбург 2!

Ослободили би Украјину да настави са нацизмом а то би дало крила и усташама код вас. Оно, можда овог пута успехе?
Не, овог пута Руси неће дозволити таквом накоту било какву шансу.
После Мариупоља биће Блајбург 2!

Ti si skroz odlepio :hahaha:

Ma pusti priču, vidiš da se i kod vas zaziva Bleiburg 2, ima kandidata koji bi još malo klali po Balkanu :per:

Polako kolega, polako, smanji doživljaj, koraci se poduzimaju, nisu svi glupi ko Putko da ulete s topovskim mesom u flajšmašinu, radi se radi, vidiš da ovo neće biti sprint već više nešto na srednje staze, a možda i maraton, ne vodi se rat samo vojnicima...

Šta smo ono nas dvojica divanili o plinu i rubljama, ha? Jesam ti rekao da pričekaš do prvog pa ćemo onda o tome hoće li Rus zavrnuti ventil?
Opet hint: neće :klap:
Па неће,твоје газде прихватиле ₽!
Вентил би заврнули да су одбили да плаћају ₽. Као што видиш, легли на руду!
Сад ће курс ₽ још скочити абтонзнсчи више € за ₽.
Математика је проста, узми или остави!

Ма којих 100.000, милион!
Има нешто Украјинаца и многи ће рећи да су Руси јер знају везу Срба и Руса и то би да искористе.
Што се тиче самих Руса, немају ни један добар разлог за прелазак у Србију с обзиром да је у Русији бољи стандард живота.
То не значи да Руса нема али не у броју о ком ти пишеш. И пре овога доста Руса је дошло у Србију привучени јефтиним некретнинама, природом, односом Срба ка Русима.
Apsolutno netačno! Doduše broj nije sigurno 100.000 to stoji, realnije je da ih je u poslednjih mesec-dva ovde došlo oko 10.000 i to sve zajedno Rusi i Ukrajinaci kad se skupe. Po Beogradu imaš gomilu ljudi iz Moskve koji su baš nedavno "pobegli" ovde. Nije sve do standarda, mada je njima van velikih gradova tamo gora situacija nego kod nas, uostalom kao što ni ovde nije sve do standarda. Imaš ljudi u BG-u zarađuju plate 1500-2000e ali se ipak odluče za odlazak u inostranstvo zbog cele atmosfere, konkretno znam par takvih primera. Neće da žive u državi gde se njihovo mišljenje marginalizuje pogotovo mlađi i kada im na TV-u javno kažeš da se za "iljadarku" može kupiti svaki mlad čovek. Hteli mi to da priznamo ili ne Putin bukvalno radi to isto što i naš veliki vođa samo na mnogo višem i mnogo organizovanijem nivou, to je činjenica koju će ti reći 90% Rusa u Srbiji i zato su šokirani našim izlivima ljubavi prema dotičnom. Naravno sada možemo da uđemo dublje u temu pa da vidimo šta bi ostalo od Rusije da Putin nije zaveo takav režim jer bi imali likove gore i od Jeljcina ali sve te zemlje Centralne, Južne i Istočne Evrope imaju glave koje rade po tom principu samo su metode sprovođenja drugačije.

Могу увек попити неки лек против болова.
Немци могу да се куробецају али дефинитивно немају куд?!
Нико не може надоместити руски гас ни по цени ни по обиму. Знају то и они као и то да ако пређу на скупљи гас из САД, да би задржали курентну цену робе морали би да режу плате запосленим абто би довело до немира јер са мањим платама нема шансе да плаћају скупе енергенте.
Мораће да се привикавају на нове околности и они у ЕУ и њихов ментор.
Руси ће сигурно изазвати домино ефекат и САД без долара пада као кула од карата. Неће више моћи да живе као паразити.
čitao sam neku analizu u danasu da će ovo nemačkoj da obori bdp oko 3,4%, ali da to nije nenadoknadiv gubitak...trpelo bi se nekih dve godine dok se ne naprave gasovodi iz alternativnih izvora
sve u svemu deluje kao ruski autogol
evo već su prolongirali naplatu u rubljama, kao šatro tehnički razlozi
nema ništa od propasti zapada, bar za sada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back