Ako je tako (a mislim da nije, jer su u duboke prodore poslate elitne snage, VDV, Kantemirovska divizija, mislim da se tu radi o prostoj lošoj organizaciji, i nedovoljno ozbiljno shvaćenoj situaciji) onda Rusi, kao što sam već negde jednom rekao, treba ozbiljno da se zabrinu, i ozbiljno preispitaju način na koji ratuju.
Pri tome neću da umanjim zasluge Ukrajinaca za ruske propuste, očigledno su Ukrajinci dobro pripremljeni, motivisani, dobro koordinisani, i umesto da u početnoj fazi rata Rusi njima dubokim prodorima izazovu haos, oni su svojom reakcijom Rusima izazvali haos.
Dosadašnji tok rata je već pokazao NATO-u da je ruska konvencionalna ofanzivna sposobnost daleko ispod očekivane. Bojim se da ne pomisle da im je konvencionalna odbrambena sposobnost u ravni sa ofanzivnom, pa da svašta počne da im pada na pamet...onda eto nas na pragu nuklearnog rata.
Super su ti Kalibri i Kindžali, S-400 i Suhoji, ali kao što je 99-ta pokazala kod nas, ako prašinari nisu u stanju da probiju Košare i Paštrik, od ovoga ispred slabe vajde.