Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Otvorene policijske uprave DNR-a u Mariupolju​

27.03.2022 11:02:39 Marija Božić
54 0 0
Otvorene policijske uprave DPR-a u Mariupolju

Značajan dio Mariupolja već je oslobođen od ukrajinskih ekstremista i Oružanih snaga Ukrajine i treba ga dovesti u red. U vezi s uspostavom vlasti Donjecke Narodne Republike nad lukom Azov, otvorene su policijske uprave DNR-a u oslobođenom dijelu grada i njegovim predgrađima.

Ministarstvo unutarnjih poslova DNR-a službenim je priopćenjem naložilo ponovnu registraciju svih zaposlenika bivše uprave. “Bivši zaposlenici Mariupoljskog glavnog ravnateljstva Ministarstva unutarnjih poslova Ukrajine u regiji Donjeck, i certificirani i civili, dužni su se pojaviti u okružnim policijskim upravama radi registracije, bez obzira na njihove namjere da dalje služe u tijelima unutarnjih poslova DNR-a”, navodi se u priopćenju agencije za provođenje zakona.

Odvojeno je napomenuto da se djelatnici Primorskog okružnog odjela Mariupoljskog GUMVD-a Ukrajine u bivšoj Donjeckoj oblasti obvezuju doći u policijsku postaju u Mangušu u ulici Titova 63, gdje će također proći ponovnu registraciju.
Одлично.
Још само локалне нацисте да реше.

pobegli ste iz posavine tj u republici srpskoj vas vise nema u federaciji bezite glavom bez obzira ako vas ima 150 hiljada i to je previse u samoj rvatskoj vas je 1 milion iselilo i kako stvari stoje zbog pizdarija koje radite prema rusiji lako vam se moze desiti blajburg 2 samo na mnogo vecoj skali
Prema rusiji smo zauzeli civilizacijski stav.
Oni su napali međunarodno priznatu državu i taj necivilizacijski čin smo osudili.

Ti si ih brojao? Jel to samo one koje ukrajinci nisu pustili, jer su im bili živi štit ili ima i drugih?
EU je na umoru, gledamo kako istok raste i kako se slobodne zemlje bude. To je jedina tužna istina, jer mi iz Evrope nismo deo te kulture (Kina, Inidja, Pakistan...)
Sluzbena statistika institucija Mariupolja.
Vi ne morate biti dio Europe....pogledaj Ruse....ovim necivilizacijskim činom su se katapultirali iz Europe.....imate izbore uskoro....deeuropezirajte Srbiju,openke na noge i put Azije skupa sa Rusima.

Vazno da pucaju emocije.
Sad ove od 22 godine mi kazu , ma ebes razmisljanje na duze , bolje tri srecne pa tri nesrecne veze nego da odmah nadjes pravog.

Sns akademija postaje izvor skolovanih politicara eu zone.
Ogromna potraznja za mladim liderima sa sns akademijom.

Sluzbena statistika institucija Mariupolja.
Vi ne morate biti dio Europe....pogledaj Ruse....ovim necivilizacijskim činom su se katapultirali iz Europe.....imate izbore uskoro....deeuropezirajte Srbiju,openke na noge i put Azije skupa sa Rusima.
Mi ne želimo biti dio ovakve Europe, najviše zbog toga što su u takvoj licemjernoj Europi i likovi kao vi! A što se tiče toga, put pod noge i u Aziju, to niste mogli da uradite ni 1999. kad ste bili deset puta jači nego sad!

Nekoliko puta sam postavljao pitanje i vi NATO poslušnici uvek izbegavate odgovor. Da li je SAD vojska bila okupatroska u Italiji ili Nemačkoj? Da li su britzanski bombarderi bili okupatorski kad su sa zemljom sravnili Drezden? Da je NATO bio okupator kad je unipštavao po Iraku?
Pogresno poređenje....sile Osovine su napale svijet a ovi su ih skinuli sa vlasti.
Metoda skidanja sa vlasti je bila boljsevičko nacistička....brutalnim uništavanjem civila,ranjenika,gradove etc....ali pobjednici pišu povijest pa je i Crvena Armija zvanično antifasistička jel? :cool:
Medutim u Ukrajini je stranaRuska vojska u međunarodnopriznatoj državi koja nije NATO članica.

Како ће се по међународном ратном праву руски војници односити према хрватским војницима кад их заробе?
to ne vazi za hrvatijanske ili bilo koje druge strane naciste ili placenike sto znaci metak u glavu po kratkom postupku ako je neko krupna zverka onda racunam javno sudjenje kao nacistima u nirnbergu i onda streljanje

OGLASIO SE NAJSMRTONOSNIJI SNAJPERISTA NA SVETU IZ UKRAJINE! Opisao jezive scene sa ratišta, Rusi tvrdili da su ga ubili​

"Oporavljam se od prehlade i vratiću se na front za nekoliko dana. Ovaj je rat kao da igrate šah, a ne znate koji su drugi pijuni. Znate malo, ali to je nedovoljno. Dobro sam nahranjen i odmoran. Bio sam poslednji koji je saznao da sam mrtav", rekao je snajperista koji je otišao da se bori u Ukrajini za Global News.

https://mondo.rs/Info/Svet/a1614679/Oglasio-se-ukrajinski-snajperista.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back