Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Прва фаза је била грубо речено припрема, размештање. Сада ће вероватно бити ефектније чишћење наци отпада са ротацијом војника и још технике.

Stigla ti ustasama iz Azova u posetu "RUSKA CRNA SMRT"

⚡️ Према информацијама једна од бТГ руске армије (морнаричка пешадија 💀"Црна смрт") која учествује у борбама за ослобођење 🔺Мариупоља ушла у базу добровољачког пука Азов који је био стациониран у овом граду.

death-hood-skull.jpg

Krstarece se uglavnom obaraju pvo sistemima koji su namenjeni za takve ciljeve.
Npr. Rusi imaju pancir,tor,strele,tunguske,buk znaci iz nekih jeftinijih sistema se puca na krstarece rakete,nije ekonomski isplativo pucati iz s 300 ili s400 na tomahavka koji kosta 300-500k dolara.
Jašta bre, u Srbiji kojoj je avijacija blokirana, U modernom ratut Krstareće se obaraju najobičnijim zrak, zrak raketama s termalnim ili bilo kakvim navođenjem, čak i s MIG-om 19.
Banana države to moraju radit sa zemlje jer im je nebo zaključano.
Evo da i ja tebe s mojim neznanjem nečemu naučim.
PS, krstareće rakete nisu balističke ili quasi balističke rakete. Kolibri i Iskanderi su 2 potpuno različite stvari.

Jašta bre, u Srbiji kojoj je avijacija blokirana, U modernom ratut Krstareće se obaraju najobičnijim zrak, zrak raketama s termalnim ili bilo kakvim navođenjem, čak i s MIG-om 19.
PS, krstareće rakete nisu balističke ili quasi balističke rakete. Kolibri i Iskanderi su 2 potpuno različite stvari.
Nemoj da se sramotis,samo cuti

Ma ne lupetaj, stvarno nemaš pojma.

https://www.rebellionresearch.com/russian-special-forces-tank-raid

Jel to moooožda tenk?

During the assault Russian SF used 8 BTR-80s and 3 T-72 tanks from the Russian military base in Tskhinvali (South Ossetia).

Naravno da s teroristima ne treba pregovarati a još manje treba tenkom na 500 djece.
Odgovori na pitanje ubijane civila je ubijanje civila,ko to radi zlocinac je da li se slazes?jedan civil je mnogo da li se slazes?Kazes Rusija zlocinacka da li je NATO zlocinacki?Koji je ne samo u Srbiji nego sirom zemaljske kugle ubio milione civila?

Stigla ustasama iz Azova u posetu "RUSKA CRNA SMRT"

⚡️ Према информацијама једна од бТГ руске армије (морнаричка пешадија 💀"Црна смрт") која учествује у борбама за ослобођење 🔺Мариупоља ушла у базу добровољачког пука Азов који је био стациониран у овом граду.
Боље бели фосфор да им пошаљу.

Znači po tebi su u dometu i ovi nato putevi što se rade od Albanije do Bugarske preko Kosova i drugi od CG do M.
Зашто по мени када је домет тих ракета доступан. Једино што сам напоменуо да је према споразуму, који још важи, забрањено копнени базирање ракета које премашују 500 километара. Зато су Искандери до 500 километара и налазе се на копну.
Да ли ће и шта ће Русија гађати на Балкану, то не знамо.
Косово и федерални део БиХ нису у НАТО и лако могу бити циљ.
Косово посебно јер Русија не признаје Косово тако да Србија може званично затражити од Русије да је брани, као Сирија.
Србија треба сада да тражи повратак дела својих снага на КиМ према резолуцији УН1244 која је још увек важећа.
Русија би тек тада имала разлог више за деловање, заштита резолуције 1244.

Ne, ovo u Ukrajini nije dovoljno, trebaju im dan moderan PZO i moderne zrakoplove. Vijetnamci i Korejci su dobili i pilote uz rakete i zrakoplove.
Kako ti to zamišljaš baš bih voleo da znam...

Dakle treba dati Ukrajini jedno 100 modernih zapadnih aviona sa sve naouružanjem (to bi promenilo odnos snaga), bar po dva pilota po avionu i još najmanje 500 osoba stručnih za njihovo održavanje.

Sve to treba prebaciti u Ukrajinu, ne znam samo na koji aerodrom i onda će ti stranci u stranim avionima da tuku Ruse.
Dodatno treba prebaciti više desetina baterija Patriota i prateće radarske sisteme i rasporediti ih po strateškim tačkama Ukrajine.

Za svo to vreme Rusi će da gledaju i da se čude šta se dešava i sve to svakako neće dovesti do direktnog konflikta NATO - Rusija

Odbijam da poverujem da postoji neko ko je toliko naivan i toliko veruje u bajke

Stigla ustasama iz Azova u posetu "RUSKA CRNA SMRT"

Gdje su bili do sada?Pustili da Azov pobije vagone Ruskih vojnika pa onda stigli....bolje bi im pristajao naziv crne pickice.

Vise je zabelezenih slucajeva da su obarane sa zemlje nego sto je to cinjeno iz aviona,jednostavnije je i jeftinije,sporo lete i laki su ciljevi.I ludost je da rizikujes zivot pilota avion u ratnom stanju da bi obarao raketu koja vredi 500 k dolara.
A avioni koje traze Ukri sigurno ne bi sluzili za obaranje krstarecih raketa,s 300 bi ih ponovo poskidao kao vrapce.
Mada je i pitanje koliko im je preostalo pilota i funkcionalih pista,hangara...

Gdje su bili do sada?Pustili da Azov pobije vagone Ruskih vojnika pa onda stigli....bolje bi im pristajao naziv crne pickice.

Ne treba ni sada da dejstvuju, zašto da rizikuju kada su preostali pripadnici Azov-a izolovani okruženi i bez teorijske šanse da se izvuju. Artiljerija to završava posao ne Rambo akcije iz filmova.

Najviše poginulih iz LNR i DNR je bilo uproavo na početku akcije u Mariupolju kada su hteli na Uraaaa da osvoje grad.
To se ne radi, zna se kako se radi. Sve akcije van taktike su osuđene na propast i izginuće, nije ovo film

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back