Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 44 53,7%
  • Još malo

glasova: 12 14,6%
  • Izgubiće

glasova: 26 31,7%

• Ukupno glasova
    82
Ми би их радо примили уколи се понашају као Руси, Индијци и Непалци, односно да преузму послове за којима постоји дефицит у Србији. На сваки знач политичке активности, експресно у постојбину древних Укра.

⚡️Kupjansk: pod kontrolom Kijeva ostali su samo Pereulok Rečnoj, ulica Verbickog i deo ulice Senkovskaja. Ostatak je pod ruskom kontrolom.

⚡️Krasnoarmejsk: oko 95% grada pod ruskom kontrolom.

⚡️Kupjansk: isto - 95% pod ruskom kontrolom.U Jampolu, kijevske snage drže samo šest ulica - Rusi snažno pritiskaju.

⚡️U Konstantinovku, ruske trupe su ušle takođe sa strane Aleksandro-Šultina, preuzevši kontrolu nad pet ulica. Borbe se nastavljaju.

⚡️U Dimitrovu, ruske snage napreduju sa severa, istoka i juga.Sever: ušlo se preko ulice Novatorskaja.Istok: ulice Družbi, Mira, Vostočnaja i 1. Maja su već pod ruskom kontrolom.Jug: ulice Suvorova i Ušakova pod ruskom kontrolom.

❗️Покровск и Мирноград: Опкољавање близу завршетка

🟥 Остало је само неколико километара пре него што руске снаге затворе прстен око украјинске групације у Покровску.

🟥 Према извештајима са терена, потпуно опкољавање могло би бити завршено у року од неколико сати. Када се то деси, контингент од хиљаду војника Оружаних снага Украјине — укључујући 25. ваздушно-десантну, 79. ваздушно-десантну и 82. ваздушно-десантну бригаду, заједно са придруженим јединицама — биће потпуно заробљен. Њихове опције ће се сузити на две: предаја или уништење.

🟥 У покушају да спасу опкољене трупе, Зеленски и командант Сирски су наводно наредили специјалним снагама ХУР-а да пробију и успоставе коридор за повлачење.

🟥 Руске јединице тврде да су њихови дронови већ открили групе ХУР-а и прате њихово кретање; украјински командоси наводно покушавају да избегну надзор дроновима.

🟥 Поред јуришних одреда, руски оператери дронова сада учвршћују контролу над северним предграђем Покровска — што је кључни фактор који омогућава напредовање јуришних трупа чишћењем непријатељских положаја унапред, према каналу „Frontline Bird“.
20251101_101037.jpg

Na Grobu ruske imperije ce pisati: "Osvojili su Pokrovsk ali su izgubili sve!"
Удахни дубоко и уми се хладном водом. Толико си се узрујао због губитка небитне варошице да изгледа као да ћеш се, у најбољем случају, шлогирати. Ја мислио да су пици и фртаљ најлуђи а ти их прееба у шеснаест.

Meni je najžalije ovih iz GUR -a . Pobiše ih ko zečeve na livadi. Budanov nije učestvovao u desantu, on utvrdjuje gradivo za izbore.
Ko zna ko je tamo odsečen..Verovatno nisu išli sa 10 ljudi da nrpave nekakav proboj ili drže linije a i dosta je udaljeno od položaja koji drže grad u okruženju ..Mislim da je u pitanju izvlačenje nekoga jako bitnog za njih ..U Pokrovsku su ih isekli na dosta mesta i verovatno ih ima dosta odsečenih na teritorijima pod ruskom kontrolom ..

„Ко ће спасити украјинске војнике у Покровску?“ — западна штампа почиње да схвата ситуацију.

The Spectator: „Шта је важније — земља или животи војника? Украјинска војна команда није увек успевала да одржи ову равнотежу, понекад дозвољавајући да њене трупе буду окружене и уништене уместо да изда наређење за повлачење. Данас се у Покровску прави исти избор између територије и живота. Главна рута повлачења, која иде под небом који контролишу руски дронови, смањила се са шест миља јуче на само две миље данас. Једини начин да се избегне масакр након наређења за повлачење јесте да се украјински војници провуку кроз пропусну линију фронта у малим групама, напуштајући сву тешку опрему.“
- СК
20251101_105606.jpg

Ko zna ko je tamo odsečen..Verovatno nisu išli sa 10 ljudi da nrpave nekakav proboj ili drže linije a i dosta je udaljeno od položaja koji drže grad u okruženju ..Mislim da je u pitanju izvlačenje nekoga jako bitnog za njih ..U Pokrovsku su ih isekli na dosta mesta i verovatno ih ima dosta odsečenih na teritorijima pod ruskom kontrolom ..
Украјинска војска наглашава да се не ради о контраофанзиви великих размера, већ о локалној тактичкој операцији усмереној на спречавање опкољавања града . Сама чињеница да је десант из ваздуха, а не копнена инвазија, сматра се индиректном потврдом да су копнени путеви до Покровска већ изгубљени или небезбедни .

Објављивање снимака операције изазвало је оштру реакцију у украјинској војсци. Неки војници тврде да су процуреле информације угрозиле животе војника специјалних снага и да би могле да искомпликују њихову евакуацију.

Руски извори тврде да је део групе уништен , а да су остали заробљени под нападом у индустријској зони. Ове информације није званично потврдила украјинска страна.

Генерално, догађаји се доживљавају као покушај да се задржи стратешки важна област , а не као офанзивна операција. На позадини погоршања ситуације у близини Покровска, акције Главне обавештајне управе (ГУР) изгледају као хитан одговор на претњу губитка контроле над градом .

Da se ja piutam je bih vam poklonio Pokrovsk pa se zakitite sa rusevinama tog gradica koje ste od njega napravili!
E moj ti ..Ne poklanjaju oni ništa već gube usled manjka ljudi s i pomoć je otanjila ..Vama neće biti jasno da je gotovo kao ni onome zelenom tupsonu ,.Zeleni da ima i malo pameti pokušavao bi naći kompromis da spase šta se spasiti može ,teorije i naroda ..Ukrajina demografski nestaje .Nzn samo čemu se nadaš da će Ukri moći pružiti otpor negde drugde ako nisu mogli na najutvdenijim linijama koje su imali

Back