Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 54,4%
  • Još malo

glasova: 11 13,9%
  • Izgubiće

glasova: 25 31,6%

• Ukupno glasova
    79
Vladimir Putin says Russia's response to any long range strikes with newly provided weapons to Ukraine will be-

"Very serious, overwhelming even, let them think about that"

Mislim da bi Putin trebao zaprijetiti nesagledivim posljedicama svima koji se drznu pomoći Ukrajini.

Oh well... Being there, done that.

🤡

Predsjednik ruske Državne dume Volodin:

„Prava prednost Rusije nije nafta, plin ili rijetki minerali ... to je predsjednik Putin.

Dok Zapad tone u kaos, Putin sam usmjerava Rusiju prema stabilnosti usred izazova i sankcija.“

Ahahahahahaha, jbt, ovaj kao da piše na Krsti :ok:

Ako rat sada stane sledi nam novi rat za koju godinu, bolje je da se ovo sada raščisti zauvek.

Ili ti navijaš za pauzu i novi, gori rat?

To kako ti zamišljaš da će se rasčistiti se jednostavno neće desiti.

Neki kompromis je jedini ishod, ne može i neće jedna strana dobiti sve a druga ništa.

Rat će se zaustaviti tu gde jeste, na liniji fronta, par desetina kilometara zapadno ili istočno, ne menja previše

У правцу Покровска, руске снаге су наставиле напредовање у граду Покровску, остварујући нови напредак првенствено јужно од железничке пруге.

На западу, након инфилтрација преко железничке пруге, руске снаге су успеле да се консолидују на око 40% северозападне индустријске зоне и започну нападе даље на север/северозапад. Такође су прешле пруге на новој тачки, заузимајући нове положаје у источним зградама индустријске зоне.

На југоистоку, руске снаге су се додатно консолидовале у округу Первомајка и обезбедиле положаје у центру града преко улица Прокофјева и Зализнична. Одавде делују на железничкој станици и околним подручјима.

У јужном делу Покровска, руске снаге су коначно очистиле шуме на ободу града, заједно са парком Јувилејни, и заузеле остатак Трговачког округа и југоисточни део округа Первомајка.

У југоисточном делу Покровска, Руси су напредовали даље на север кроз округ Собачивка, стигавши до центра града преко Самарске улице. Такође су успели да значајно прошире своју зону контроле у остатку округа и приближавају се источној периферији града.

Ка југоистоку, руске снаге су наставиле напредовање у Новопавливки. Обезбедили су центар села и сада напредују кроз куће на североистоку.

+ ~4,23 km² у корист Русије.
20251023_212720.jpg

Хаубица М84 од 152 мм је пала од мене ајд да кажем 250-300 метара док сам био у аутомобилу.
Ја сам имао осјећај да је пала мања нуклеарна бомба.Срећа у несрећи је што смо у тренутку ескплозије били заклоњени кућом.
Аутомобил се зауставио па смо се склонили у први подрум јер је пало још пар комада.Људи нису свјесни колика су ово разарања за војника на терену.
Kad tromblon padne blizu, gadno je. Kad sam ranjen kod mosta na Crnoj rijeci, zolja je projetela ispod cevi tenka i udarila stenu iza mene. Oprljilo me, probilo desnu bubnu opnu, i zasule me kamenice. Svetlo, bljesak i mrak neko vreme. Isprva ne osećaš bol, a posle...

Poslednja izmena:
Разговори о могућности снабдевања ракетама Tomahawk Кијева – је покушај ескалације — Путин

"У случају да Украјина нападне далекометним оружјем на Русију, у том случају ће одговор бити веома озбиљан и запањујући"

Зеленски пажљиво слуша да ће Украјинци, још најмање 2 године, погинути за Европу:

"Данас ћемо донети одлуку о подршци финансијским потребама Украјине у наредне две године...А то значи да имају могућности да наставе борбу"

To kako ti zamišljaš da će se rasčistiti se jednostavno neće desiti.

Neki kompromis je jedini ishod, ne može i neće jedna strana dobiti sve a druga ništa.

Rat će se zaustaviti tu gde jeste, na liniji fronta, par desetina kilometara zapadno ili istočno, ne menja previše
A jel menja ako se zaustave par stotina km zapadno?

Jel menja ako država koja je već bila u demografskom kolapsu izgubi pola stanovništva i veliki procenat muškaraca od 25-45?

Back