Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 55,8%
  • Još malo

glasova: 9 11,7%
  • Izgubiće

glasova: 25 32,5%

• Ukupno glasova
    77
Ako neko pita gde je Taurus

Бик се налази између сазвежђа Овна на западу и Близанаца на истоку, северно од Ориона и јужно од Ауриге. Лако га је пронаћи, јер су Алдебаран и Плејаде истакнуте знаменитости. У јесен и зиму, Бик је истакнут на вечерњем небу.
20251018_172752.jpg

Ne, nego ćemo da pokazujemo empatiju zbog paranoidnih starkelja koji se plaše da ih neko ne hapsi jer su odgovorni za smrt stotina hiljada ljudi.

U neka davna i slavna vremena vođe su jahale na čelu kolone i bili su sa svojom vojskom u svim bojevima, neki su i ginuli, mnogi su ranjavani ali tako su sticali slavu i poštovanje.

Ovaj danas ne sme na pregovore o miru da ode ko čovek nego zorta od vojnih sila kakve su Rumunija i Bugarska pa bira manje zlo, malenu Crnu Goru koja nema avion a i preleće se za 5 minuta
Pretpostavljam da imas poverljiv izvor informacija u drzavnom vrhu Rusije, u suprotnom, moze neko da pomisli da ti insistiranje na putanji preleta koja nije zvanicna, sluzi samo kao odskocna daska za naglabanje o "paranoidnom starkelji" i "zortu". Optuzujes druge da podlezu propagandi, ali si informaciju koja ti se uklapa u "narativ", prihvatio kao aksiom.

Za mene licno Najveca misterija ruske SVO je ta da nisu od prvo dana unistili sve linije dotoka ratnog materijala na zapadu Ukraine. Ruska vojska je to mogla I moze kad pozele a nista nisu ucinili. Jedini za mene odgovor je da nisu I nece namjerno jer zele I cijelu EU I NATO da iscrpe finansijski I vojno.
cilj je uništenje ukrajine. ukrajinske vojne sile za ruse. a za zapad ekonomsko.

Istraživačko novinarstvo. Okej.
Definiraj rusku pobjedu, konkretno.
Ruski vojnik u Lavovu?
To je vise pitanje za vojne stratege i onoga ko vodi ratne operacije, ali ajde da pokusam iz svog ugla, za Ruse pobeda moze da znaci od zadrzavanja Krima i Donbasa do potpunog sloma Ukrajine, sta su tacni ciljevi Kremlja- ne znamo ni ja ni ti, doduse ja ni ne nagadjam, za Kijev bi pobeda bila vracanje na granice iz 1991.(imas izjave Zelenskog) Pobedu svako definise na svoj nacin, a ona ce gotovo sigurno zavisiti od ishoda na frontu.

To je vise pitanje za vojne stratege i onoga ko vodi ratne operacije, ali ajde da pokusam iz svog ugla, za Ruse pobeda moze da znaci od zadrzavanja Krima i Donbasa do potpunog sloma Ukrajine, sta su tacni ciljevi Kremlja- ne znamo ni ja ni ti, doduse ja ni ne nagadjam, za Kijev bi pobeda bila vracanje na granice iz 1991.(imas izjave Zelenskog) Pobedu svako definise na svoj nacin, a ona ce gotovo sigurno zavisiti od ishoda na frontu.
Znači Putin ratuje, a ne zna svoje vojne ciljeve?
Pa to je fantastično, nema veće motivacije za vojnika kada ne znaš zašto i do kada se boriš.

Istraživački novinaru, da li je
Tomahawk Wunderwaffe, ili smeće koje skida sovjetski PVO, potvrdila SRJ '99.
Ili malo jedno malo drugo, ovisno o tome da li ih Ukri imaju ili ne.
Tomahawk je raketa koja moze lako da se modifikuje za nuklearnu bojevu glavu, i to je problem ovolike buke oko toga, osim toga u konvencionalnoj varijanti ukrajina ispod 2000 komada nema rezon da ista promeni, i to da se lansiraju u rojevima. A za to treba mnogo vremena i novca

cilj je uništenje ukrajine. ukrajinske vojne sile za ruse. a za zapad ekonomsko.
Do nedavno je Zapad bio kriv sto Ukrajina hoce u EU i NATO, sto je pucem svrgnuo antievropsku vlast, sad Zapad odjednom hoce da ekonomski unisti Ukrajinu? Zapad voli da ekonomski unistava bivse sovjetske vazalne drzave; unistio je Poljsku, Češku, Slovačku, Madjarsku... Jelda?

Do nedavno je Zapad bio kriv sto Ukrajina hoce u EU i NATO, sto je pucem svrgnuo antievropsku vlast, sad Zapad odjednom hoce da ekonomski unisti Ukrajinu? Zapad voli da ekonomski unistava bivse sovjetske vazalne drzave; unistio je Poljsku, Češku, Slovačku, Madjarsku... Jelda?
Stojis mirno kad pises eu i nato velikim slovima
Koja si ti paljevina :D

Znači Putin ratuje, a ne zna svoje vojne ciljeve?
Pa to je fantastično, nema veće motivacije za vojnika kada ne znaš zašto i do kada se boriš.
Karikiras mi izjavu, procitaj ponovo sta sam napisao, nigde ne pise da Putin ne zna ciljeve, vec ni ti ni ja, ako vec hoces da ti odgovorim normalnim tonom nemoj da mi izvrces recenice i pravis strawman diskusiju.

Cilj rata je bio okupacija cele Ukrajine, svrgavanje demokratske vlasti, dovodjenje marionetske vlasti, i rusifikacija Ukrajine!
To je jasno kao dan, a sad se svi srpski putinofili prave Toše!

Cilj rata je bio okupacija cele Ukrajine, svrgavanje demokratske vlasti, dovodjenje marionetske vlasti, i rusifikacija Ukrajine!
To je jasno kao dan, a sad se svi srpski putinofili prave Toše!
Ne postoji javni niti bilo kakav zvanicni dokument Kremlja da je cilj rata bio okupacija cele Ukrajine, necu da se bavim pretpostavkama kao motivom, ako imas dokument daj da vidimo, nemoj da etiketiras druge, niko u ratu ne pada na emocije.

A jok, Rusi su izgubili rat jer nisu zauzeli Ukrajinu za tri dana i jer drže samo 25%

Po tvojoj logici Hitler je dobio ww2

:D
Omašio si ceo fudbal...
Čovek oće da ti objasni da nije bitno jesu li Rusi formalno izgubili ili pobedili...
Bitno je da su Rusi dobili takve batine da sada Putin mora na riskantna putovanja da bi ishodio mir, jer će ga narod u Rusiji svrgnut ako nastavi slat Ruse u mleveonicu ruskog mesa u Ukrajini...

Back