Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 55,8%
  • Još malo

glasova: 9 11,7%
  • Izgubiće

glasova: 25 32,5%

• Ukupno glasova
    77
Eto zauzeli su sravnjeni Bahmut, posle Prigozin krenuo na Moskvu. Rus pobedijo. :rotf:

Hvala što priznaš čiji je Bahmut
:ok:

Kako ide dvodnevna ofanziva na Krim 2023?

Luzer :D

200w (2).gif

China is a Key Factor in Ukraine’s Surging Drone Industry — Beijing’s New Export Controls May Ground It​

According to the report, Ukraine remains highly reliant on Chinese-produced components for its domestic UAS industry, with nearly 97 percent of producers identifying China as a primary resource for imports.​

Znam
Odgovor je ne.
Jer je relano iskustvo u ratnim uvjetima nemjerljivo s ičime drugim, nema tih simulacija.
I zato je S-300 na papiru fantastičan, a u realnim uvjetima potpuna katastrofa. Ali na poligonu su skidali maketu bespilotne jedrilice bez problema.
Mogu se saglasiti da je iskustvo u ratnim uslovima nemerljivo, ali tvrditi da super-sila, kao sto je Kina, ne radi na razvijanju (po svim pitanjima) tehnologije dronova, možeš samo ti...- sam dokuči kako bi trebalo da glasi drugi dio ove rečenice...

Mogu se saglasiti da je iskustvo u ratnim uslovima nemerljivo, ali tvrditi da super-sila, kao sto je Kina, ne radi na razvijanju (po svim pitanjima) tehnologije dronova, možeš samo ti...- sam dokuči kako bi trebalo da glasi drugi dio ove rečenice...
Okej, da li misliš da prva armija svijeta USA, razvija svoje dronove?
Apsolutno da.
I tek sada vidiš koliko bi bili neprimjereni i loši u Ukrajini.

Back