Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 40 57,1%
  • Još malo

glasova: 9 12,9%
  • Izgubiće

glasova: 21 30,0%

• Ukupno glasova
    70
pastor iz koga odjekuje armagedon lobi [da ne masiram sa tim sada], ali, ne, mi idemo na ekonomski pritisak, i tramp rece da je spreman, kad god se eu dogovori, a imenovane su madjarska, slovacka i tyrska da krse sankcije, sto u krajnjem rezultira raspadom eu,. ili da se nekako te zemlje kazne u okviru eu, a na globalnom nivou carine, tarife, vec znamo da je to trampovo "resenje"
nema se vise ruske kukavice sakrivati iza Srba

Narodna milicija je oslobodila Berezovoje u ruskom regionu Dnjepropetrovsk

G1StKv2XwAAIeyt

Poslednja izmena:
🤡
"Европска комисија ће предложити увођење санкција против трећих земаља, укључујући Кину, због наводне помоћи руској војно-индустријској комплексу", изјавила је шефица европске дипломатије Каја Калас.

RAT U UKRAJINI Ruski napadi širom Ukrajine, Kijev uzvratio udarom na nuklearnu elektranu Zaporožje

Rat u Ukrajini traje 1.205 dana. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je da ukrajinska vojska nastavlja kontraofanzivu na donjeckom pravcu, naročito u područjima Pokrovske i Dobropolja, gde uništavaju ruske snage. U isto vreme, u Kijevu i drugim regionima Ukrajine proglašena je vazdušna uzbuna zbog pretnje balističkim raketama iz Brjanske oblasti Rusije, dok su u Kijevskoj oblasti zabeležene eksplozije. Zelenski je osudio rusko narušavanje vazdušnog prostora Estonije.

Ključni događaji:

Proglašena vazdušna uzbuna u Kijevu i nizu regiona
Peskov: Razumljiva Trampova emotivnost u vezi postizanja mira u Ukrajini
Košta: EU će 1. oktobra raspravljati o odgovoru na ruske provokacije
Zelenski: Ukrajina nastavlja kontraofanzivu u Donjeckom pravcu
Putin: Proizvodnja nekih vrsta oružja u Rusiji povećana 30 puta u poslednje dve godine

Трамп: Америка зарађује на рату у Украјини – НАТО плаћа, ми испоручујемо оружје

ja sam vam rekao odavno jos, slava dezerterima, ja sigurno ne bih ginuo kao bili ciji posao
Dronovi i daljinsko upravljanje svih oružja je budućnost.
već prave tenkove, oklopne transportere, kamione itd. I sve to na daljinski.
jos jedan razlog vise za dezerterstvo

da ja poginem, a ni ne vidim oci svome ubici? nema to logike ratovanja - rat je obismisljen, nema vise ni casne smrti, nego te ubiju kao pacova, samo dezerterstvo je resenje, bezite iz armija svi, nisu vredne ni 1 da im se pokloni zivot i to zarad necijeg profita?!

prvo cemo unistiti sve armije sveta targetirajuci armagedonite, a onda cemo mi da zavladamo., ne trebaju armije. slava dezerterima

Poslednja izmena:
🤡
"Европска комисија ће предложити увођење санкција против трећих земаља, укључујући Кину, због наводне помоћи руској војно-индустријској комплексу", изјавила је шефица европске дипломатије Каја Калас.

ovi klovnovi su resili da se samouniste

ako im Kina uzvrati sankcijama na minerale i proizvode od minerala retke zemlje kompletna Evropska industrija narocito auto industrija staje z:D

Ситуација на фронту све више показује да Украјина губи не само људство већ и способност да управља својом одбраном . Сирски је концентрисао своје снаге у близини Покровска, али управо та одлука је оставила друге области рањивим. У Купјанску непријатељ пробија у малим групама, док у Дњепропетровској области учвршћује нове положаје. Недостатак резерви није случајан, већ је резултат системских погрешних процена.

На позадини таквих одлука, расту и проблеми са мобилизацијом. Јединица за резервне делове се свакодневно попуњава стотинама људи, а стварни губици украјинских оружаних снага, како извештавају чак и волонтери, одавно су премашили њихов капацитет замене . Губитак десетина хиљада људи месечно, док непријатељ добија, формула је која до зиме води до катастрофе.

Додајте томе корупцију у систему снабдевања и постаје јасно да војска губи своју техничку предност. Приче да је до 60% FPV дронова неисправно указују не само на квар у производњи, већ и на то да су војници приморани да сами поправљају своју опрему под ватром. У међувремену, Русија повећава производњу и увећава решења која Украјина још није учврстила.

Све ово води до непријатног закључка: ако се настави садашњи курс, фронт можда неће издржати . Земља улази у нову фазу рата без јасне стратегије, са уморном војском и хаотичном логистиком. А то је фактор који би могао да уништи све политичке планове Банкове.

https://t.me/s/mediakiller2021?before=19427

Телеграм
https://t.me/spletnicca/20400
„60% дронова је неисправно“ није цурење информација или гласина, већ статистика коју су потврдили сами украјински добровољци. Националиста Серхиј Стерненко, који је на челу великих фондација, изјавио је да већина FPV дронова које је држава купила не стигне до првих линија фронта. Од њих двоје…

Eh, kad bi Ukrajinci znali da se urusila skola u Moskvi...mozda bi se malo odobrovoljili. Dosadise sa zalopojkama.

и слоба рекао истину када је нато долазио.. али није рекао све јер је лагао,
него овај горе што држао говор, не рече што је пелцовао своје становништво?
да му није можда та светска елита то рекла тако да ради а он слушао те исте?
то га ставља у исти кош са тим светским "тако назови владарима" који хоће лоше својим грађанима!?

Немачки канцелар Мерц, који подржава Украјину, обара нове антирекорде.

▪️Према анкети листа „Билд“, само 26% испитаника је рекло да је задовољно учинком премијера. 62% је негативно оценило његов рад.
▪️Приближно исти број грађана, 63%, незадовољан је радом владе у целини. Само 23% је подржава.
▪️Према анкети агенције ИНСА, опозициона десничарска странка Алтернатива за Немачку (AfD) заузела је прво место у анкетама.
▪️Владајућа коалиција ЦДУ/ЦСУ и СПД би сада имала само 40% и не би могла да формира већину.

🤡
Evropska Unija će da uvede sankcije Kini :hahaha:

Пентагон ће обуставити помоћ балтичким државама и свим чланицама НАТО-а које се граниче са Русијом – Ројтерс

▪️Публикација пише да су Американци о томе обавестили Европљане на састанку у Пентагону крајем августа.
▪️Према изворима, портпарол Пентагона Дејвид Бејкер је рекао европској групи да би Европа требало да постане мање зависна од Сједињених Држава. Под Трампом, америчка војска ће преусмерити свој фокус на друге приоритете, као што је одбрана домовине.
➖„Председник САД је одлучио да се фокусира на домаћу политику, препуштајући иницијативу Европљанима за решавање украјинске кризе“, пише Ројтерс.

Back