Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 56,6%
  • Još malo

glasova: 9 11,8%
  • Izgubiće

glasova: 24 31,6%

• Ukupno glasova
    76
Kada se javi neko ko prodaje svoju robu ili usluge Kinezima rado ću i pažljivo saslušati njegova iskustva.

Do tada nemojte tupiti o stvarima koje ne razumete i ne poznajete.
Zašto misliš da je nešto teško prodati na tom tržištu. Kinezi kupuju kod nas sušeno lekovito bilje. Znam sigurno za firmu iz Borče koja im prodaje i nemaju problema s plaćanjem.

Pa sad sam ti postavio clanak u kojem je Njemackoj ove godine do kraja juna proizvedeno preko 2,5 milijuna automobila, sto je nesto manje od prije korone, ali posto su automobili tehnicki kompleksniji i mnogo skuplji nego prije set, sedam godina novostvorena vrijednost je cak i veca.

Nemačka je 2017. pravila 5,5M vozila i od tada pada u kontinuitetu

Ove godine ako dobace do 4,1M i ostanu na prošlogodišnjem nivou biće dobro.

Italija se prepolovila sa 1,2M na 0,6M
Francuska još gore sa 2,2M na 0,9M

U istom periodu Kina je sa 23M otišla na 31M

Ti živiš u nekom fantasylandu ili jednostavno kontriraš svima da bi ispao pametan. Mi možemo raditi sa celim svetom, kao što smo radili pre 90tih kada je taj nezapadni svet bio mnogo siromašniji nego danas.

Od Evrope nećemo videti ništa dobro i bićemo im obična kolonija ako se ne odupremo, ne misle nam ništa dobro.

Nemoj da se ljutiš ali ovo je klasično kako mali Perica zamišlja ekonomiju

Nije svet spavao 35 godina i čekao nas da vidimo šta ćemo i kako ćemo

Ne možemo raditi sa celim svetom, nemamo šta da ponudimo, konkurencija je ogromna a mi nismo konkurentni u bilo kom smislu, ni cenom, ni kvalitetom, ni količinama, ma koliko imali dobro mišljenje o sebi.

Nemačka je 2017. pravila 5,5M vozila i od tada pada u kontinuitetu

Ove godine ako dobace do 4,1M i ostanu na prošlogodišnjem nivou biće dobro.

Italija se prepolovila sa 1,2M na 0,6M
Francuska još gore sa 2,2M na 0,9M

U istom periodu Kina je sa 23M otišla na 31M
Globalno je proizvodnja pala od korone. Kinezi naravno proizvode vise jer im trziste raste i drzava ih subvencionira pa su pretjerali u proizvodnji jer ne uspjevaju da prodaju tolike kolicine.
https://xpert.digital/en/chinese-auto-industry/

Na nivou EU proizvodnja je opala sa maksimalnih 15 milijuna (2018) na nekih 13 milijuna u ovoj godini, sa time da su automobili koji se ove godine proizvode tehnicki mnogo kompleksniji i u odnosu na primanja mnogo skuplji.

Nemoj da se ljutiš ali ovo je klasično kako mali Perica zamišlja ekonomiju

Nije svet spavao 35 godina i čekao nas da vidimo šta ćemo i kako ćemo

Ne možemo raditi sa celim svetom, nemamo šta da ponudimo, konkurencija je ogromna a mi nismo konkurentni u bilo kom smislu, ni cenom, ni kvalitetom, ni količinama, ma koliko imali dobro mišljenje o sebi.
Nisu ni Japan, Koreja i Tajvan imali šta da ponude svetu pa su promenili to, kao što možemo i mi.

Evo ja sam u ITu skoro 20 godina profesionalno i mogu ti reći da smo ekstra, baš zato što smo radili na slobodnom tržištu i sami sebi stvorili ime i industriju. Glupi nismo, baš naprotiv, možda nemamo taj scale koji mogu da ponude Indija ili Kina ali pamet i profesionalnost imamo.

Nisu ni Japan, Koreja i Tajvan imali šta da ponude svetu pa su promenili to, kao što možemo i mi.

Evo ja sam u ITu skoro 20 godina profesionalno i mogu ti reći da smo ekstra, baš zato što smo radili na slobodnom tržištu i sami sebi stvorili ime i industriju. Glupi nismo, baš naprotiv, možda nemamo taj scale koji mogu da ponude Indija ili Kina ali pamet i profesionalnost imamo.
Je si li to uporedio Srbe sa Japancima?

Nema sumnje, ceka vas svijetla buducnost u BRICS-u?

Globalno je proizvodnja pala od korone. Kinezi naravno proizvode vise jer im trziste raste i drzava ih subvencionira pa su pretjerali u proizvodnji jer ne uspjevaju da prodaju tolike kolicine.
https://xpert.digital/en/chinese-auto-industry/

Na nivou EU proizvodnja je opala sa maksimalnih 15 milijuna (2018) na nekih 13 milijuna u ovoj godini, sa time da su automobili koji se ove godine proizvode tehnicki mnogo kompleksniji i u odnosu na primanja mnogo skuplji.

Ovo ti je dobra fora za opravdavanje inflacije i poskupljenja

Nije hleb (kruh) poskupeo nego je tehničko-tehnološki znatno kompleksniji pa otuda i mnogo skuplji

Ako nemaš nekog preterano pametnog posla da te predložimo u kabinet kod našeg ministra Siniše Malog, on bi te lepo platio da mu pišeš ovakva nebulozna opravdanja za sluđeni narod

I to je bila jedna od retkih svetlih tačaka u srpskoj ekonomiji ali i sam znaš u kakvom je stanju IT i kakve su perspektive

Dodatno, 95% srpskog IT-ja su bili outsourcing projekti, svoje proizvode nismo ni razvijali ni nudili, uz simbolične časne izuzetke.

Ovo ti je dobra fora za opravdavanje inflacije i poskupljenja

Nije hleb (kruh) poskupeo nego je tehničko-tehnološki znatno kompleksniji pa otuda i mnogo skuplji

Ako nemaš nekog preterano pametnog posla da te predložimo u kabinet kod našeg ministra Siniše Malog, on bi te lepo platio da mu pišeš ovakva nebulozna opravdanja za sluđeni narod
Ne moze se uporediti. EU autoomobili postaju sve veci, sa vecim udjelom jacih i skupljih automobila i kroz razvoj software-a, koji vec zauzima ogroman dio troskova u proizvodnji, postaju i vise od klasicnog automobila koji je proizveden 2017.

Dakle ja bi bio malo opreziji kad bi samo gledao na broj proizvedenih automobila. U sumi su vjerovatni i skuplji kumulativno od onih 30 milijuna kineskih.

Raditi za kinesku firmu u Kini nije ekonomska razmena sa Kinom.
Ma jok. Gde idu pare? Ova ekipa softverasa je ovde. A kolega aviokonstruktur je otisao tamo jer radi na njohovim avionima. Da je institut u zarkovu ziv verovatno bi dali posao svima ovde. Izvesni jevrejin Geci je pokupio vrhunski kadar iz Zarkova prebacio u evropu. Kad su zavrsili sa erbasom snasli se dalje sami.

Poslednja izmena od moderatora:
I to je bila jedna od retkih svetlih tačaka u srpskoj ekonomiji ali i sam znaš u kakvom je stanju IT i kakve su perspektive
Kad sam rešio da otkačim fince trebalo mi je oko 10 dana da dobijem dve bolje ponude. Toliko o toj krizi.

Dodatno, 95% srpskog IT-ja su bili outsourcing projekti, svoje proizvode nismo ni razvijali ni nudili, uz simbolične časne izuzetke.
Zašto pišeš u prošlom vremenu, sve to i dalje radi, bila je kriza ali je u Srbiji već prošlost.

Украјина је била приоритетна тема за Чарлија Кирка.

- Ревизија Украјине
- Зеленскијева корупција
- Цензура и слобода говора
- Украјина НЕЋЕ ући у НАТО
- Вероватноћа нуклеарног рата
- Одбијање финансирања рата
- Крим је Русија

Не смемо заборавити!

У чему је погрешио?
20250917_215203.jpg

Baš čudno, kao da su u pravom ratu a ne u specijalnoj vojnoj operaciji kako to Rusi zovu.
Stvar "perspektive". Za Ukrajince je rat, a za Ruse specijalna vojna operacija, za tebe prilika da smislis nove nacine transporta haubica, a za mene mogucnost da se tome slatko ismejem. Znas kako narod kaze...nekome rat, nekome brat
I to ne bilo kako, ubaci se u zrakomlat! :deda2:

Back