Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 56 56,6%
  • Još malo

glasova: 14 14,1%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,3%

• Ukupno glasova
    99
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Колико то хохолија има војника да можете овим темпом да издржите још двадесет година? Можда си научио како да твоје покојнике зомбираш?
nema ukrajina vojsku još od 2023
sve je ili poginulo ili ranjeno ili zarobljeno
sad se samo žene deca i penzioneri goloruki bire protiv ruskih oklopnih armija

Uspjeli su, jer umiru kao leminzi. Rusi su svaki rat plaćali ogromnim ljudskim žrtvama, inače bi ih bilo više nego Kineza. Staljin je svakog vojnika počastio votkom i sodom. Da ga napije votkom i priredi mu sprovod gaziranim pićima...
ps Ono što Rusi govore o Ukrajini ne zanima nikoga tko ima imalo znanja, jer je Rusija carstvo kontrole informacija, tj. dezinformacija, carstvo licemjerja i laži...

Gledaj, mrziš Ruse i pristran si. Smiješan si. Ja nisam Srbin i pratim neovisne vojne analitičare Amerike i Europe jer znam kako treba sagledavati objektivne informacije.

Danas su otvorena vremena međunarodno povezanih informacija, danas novinari putuju u Rusiju, snimaju ulice, trgovine i ljude. Europa je carstvo dezinformacija o Rusiji i slatkih želja za zlom Rusijom. Pa su izmislili deset puta više "većih" smrti Rusa u Ukrajini, a poznato je da Rusi imaju deset puta više topništva, zrakoplovnih bombi, raketa i snažnih izviđačkih dronova na bojištu kako bi to oružje mogli pravilno kontrolirati i usmjeravati. Upravo zato Rusi provode teška bombardiranja, kako bi što manje Rusa poginulo... kako bi mogli proći ukrajinske rovove nakon jakog granatiranja. Zato su ukrajinski gradovi tako strašno uništeni granatama i zapaljivim zrakoplovnim bombama da Ukrajinci tamo žive i umiru kao miševi u zamci.

Ako je ljudska patnja velika, onda je na ukrajinskoj strani, kojoj se često ne dopušta primiti svoje pale vojnike jer se obitelji moraju obeštetiti. Poznate su brojke u razmjeni mrtvih i zarobljenih. Mnogi mrtvi Ukrajinci ne mogu se ni razmijeniti jer su spaljeni, a dijelovi njihovih tijela razasuti su silinom teškog bombardiranja. Ukrajinski gradovi i ukrajinski rovovi uglavnom su grobovi samih Ukrajinaca, koji neće biti ni dostojanstveno pokopani. Dobrovoljni rad na tome je kap u moru. Rusi će te rovove bez milosti zatrpati i neće skupljati kosti i glave razasute po njima.

Zato samo Ukrajina ima ogromne probleme s mobilizacijom. Ljudi vide što se događa; ogromna groblja diljem Ukrajine i masovni nestanci Ukrajinaca čiji se nestanci sviđaju ukrajinskoj vladi jer ne postoji obveza obeštećenja obitelji.

Ukrajina je mjesto ogromne korupcije, pronevjere novca i prodaje oružja koje dobiju.

Ukrajinsko vodstvo ne voli svoju zemlju, voli novac i čeka priliku da nestane iz Ukrajine.

Evo još malo informacija kako biste vi, kao ruski mrzitelj, mogli umrijeti od muka:

Predsjednik Ukrajine nije Ukrajinac. Glavni zapovjednik ukrajinske vojske nije Ukrajinac nego Rus, a brat i roditelji tog Sirskog žive u Rusiji i nisu u zatvoru. Zašto bi dirali obitelj Sirskog kada Sirski na ovaj ili onaj način radi za Rusiju. Rusima trebaju takvi "dobri" neprijateljski generali. Ukrajinski časnici Sirskog nazivaju "grobarom" jer ne preza od velikih žrtava u planiranju.

Glavni obavještajac Ukrajine nije Ukrajinac nego Turkmenistanac.

Poslednja izmena:
Oduljio se malo trodnevni SVO.

Ne znam zašto kad mobilizacija u Rusiji ide tako glatko.
Bored Art Gallery GIF by Doge Pound

Znaš šta je najsmešnije od svega... voli ga, a Rusi su ga zavrnuli za penziju najstrašnije. Trebao je da počne da prima pre dve godine, i još nije dobio ništa. Sad mora da ide ponovo tamo da bi sredio to sranye jer odavde posle dve godine ništa nije uspeo da reši.
Bajden, McKonel, Pelosi i Tramp su još stariji morali da rade. Demokratija bato!

Svabo se MNOGO uzivio da je on Evropa tako slicno je bilo I za vreme Hitlera. Kad I akobogda dozivim da je Rusija povoljno sredila stvari s Ukrainom bicu neizmjerno radostan skoro kao kao Srbija isto ucini sa KosMetom
EU vode potkapacitirane osobe.

„Kad čujem Kallasa kako govori, pitam se kako je moguće da je jedna od kolijevki svjetske civilizacije, Europa, koja je izumila modernu diplomaciju, koja je rođena na temelju nikad više svjetskih ratova među nama, mogla pasti u ruke takvog idiota.“

Promeni plocu, danas se svira neka druga muzika cak i u gnezdima komunjarizma, moras se prilagoditi novim vremenima i novim floskulama, zaboravi te komunjarske.
EUSSR je moja stvarnost.

Svakodnevnicu nam kroje dvije komesarske koje nikad nitko nije birao, von der Hitler i čivava Kalas, nego ih je na te pozicije imenovao Centralni komitet EU.

Šta se dešava u Rusiji glede izbegavanja mobilizacije vrlo dobro znam od rodbine i prijatelja iz Rusije. Ne treba mi za to ni internet ni TV.

A ne znam ko je "moj Dejan Berić" i ne znam šta on kaže. Verovatno me i ne interesuje.
Очито је број оних који не избегавају довољни велики да се непрекидно воде офанзивне операције. Ако, не дај Боже, ОТАН директно уђе, неће бити никаквог избегавања. Зато је ово СВО, а не рат у званичном смислу који би захтевао општу мобилизацију. Јасно је да РФ сада има довољно војника на фронту, а постојбина древних Укра нема, без обзира на "шинтерај".

Запад кроз историју није нападао Руску Федерацију директно већ кад су сукоби преко неког другог,стално индиректно и никако да схвате - на туђе права немају.
Kako nisu direktno. Zaboravio si Napoleona i Hitlera. No, Borodin i Staljingrad bili su im preveliki zalogaji.

Šta se dešava u Rusiji glede izbegavanja mobilizacije vrlo dobro znam od rodbine i prijatelja iz Rusije. Ne treba mi za to ni internet ni TV.

A ne znam ko je "moj Dejan Berić" i ne znam šta on kaže. Verovatno me i ne interesuje.
Да ли, уз много маште, можеш да замислиш мобилизацију у Еуропској унији? Колико тетака би добило огромне количине лекова?

Svako je ovde slobodan da veruje i da ne veruje drugima.

Ne volim da lažem kad ne moram, što je pogotovo izraženo na forumu. Ovde se ništa ne mora. Ko laže mora mnogo dobro da pamti šta je slagao, a mene to prilično smara jer poznajem mnogo ljudi odavde uživo i ovde sam skoro četvrt veka. Zamisli kolika bi mi glava bila da moram da pamtim toliko dugo neke laži.

Znaš kako bi bilo glupo da se upoznamo jednog dana, i ti me pitaš "je li Sizife, rekao si da imaš rodbinu u Rusiji, pa pričaj, ko je to..." a ja blenem kao tele. To bi bilo bez veze. Ili da me neki koji me znaju u RL pitaju "a što si lagao psssssta da imaš rodbinu u Rusiji"?

Priznaćeš da je bez veze.

Znači dokaze za ove stvari pružam samo uživo, uz neko pivo i grickalice.
Zar je očaj toliki da se moraš ovako javno nuditi?

" Према процени Федералне службе за статистику (Росстат), Русија је имала 146.028.325 становника 1. јануара 2025. године. "

"Prema najnovijim podacima, Worldometer procenjuje da Ukrajina ima oko 39,4 miliona stanovnika (novembar 2025.).
  • Ukupan broj (procena): Oko 39,4 miliona (novembar 2025.).
  • Stanovništvo na teritoriji pod kontrolom Kijeva: Procenjuje se na oko 32 miliona.
  • Stanovništvo u inostranstvu: 20 do 25 miliona.
  • Stanovništvo pre rata (2022.): Oko 41 milion."
Ово нема никакве логике,Руска Федерација је оружано и у људству вишебројна од Украјине.Зато треба што пре да се заврши и потпише мир.
Тридесет и два милиона под контролом Кијева + двадесет милиона у иностранству је педесет и два милиона. А пре рата је било четрдесет и један милион. Нешто се ту математика не уклапа. Или су и пре рата тих двадесет милиона били у иностранству?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back