Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 55 56,1%
  • Još malo

glasova: 14 14,3%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,6%

• Ukupno glasova
    98
Мађарска намерава да тужи Европску унију због њеног плана да одустане од руског гаса.

🗣Премијер земље Виктор Орбан назвао је одлуку Брисела „незаконитом“ и „супротном европским вредностима“.

To su avioni koji su imali jos sati dopustenog leta pre rashoda i jesu stvarno smece jer je u njih ugradjen materijal koji je radio aktivan i ne moze da se potpuno i bezbedno reciklira, nakon sto su ih Ukrajinci odbili avioni su bukvano sahranjeni u duboke rupetine u nekoj nedodjiji.
Pa, bas lepo sa vase strane sto ste hteli da ih uvalite Ukrajincima. Ushicena sam vasom borbom za demokratska nacela medjunarodnog pravnog poretka!

Руске трупе су заузеле Даниловку у Дњепропетровској области, чиме су одсекле логистику украјинских оружаних снага ка Гуљајпољу са севера (Даниловка се налази на аутопуту од Покровског до Гуљајпоља).

Ово је озбиљно ограничило маневарске способности и способност одбрамбених снага да брзо распореде појачања.

Украјинско војно особље процењује да ће руске оружане снаге додатно притискати у правцу Остапивског и Отрадног.

I ti o pola miliona iracke dece? Sto se zombija tice siguran sam da ih nije manje u evropskim i ruskim gradovima i selima. Izbori su sigurno bolji nego kad diktator sam sabe postavi na vlast, zaboravio sam o kome se od velikh komunistickih budza radi koji je rekao: "Ako se izbori dobro organizuju glasanje nije ni potrebno" Priznao da se u SSSR samo izglasa vec doneta odluka a ni danas nije nesto bolje.
Нема бољих или лошијих избора, већ поштених и непоштених. У Француској знамо шта су урадили Ле Пеновој, у Немачкој сви против АФД, у Холандији Вилдерс добио али не може да формира Владу, у Румунији забрањују најјачем кандидату да се кандидује, у Молдавији у минут до 12 долази хрпа гласова из иностранства. Запад је постао озбиљна спрдачина, цео свет види да су олош и битанге. Неће више с њима нико, постали су небитни , прво су им де смејали сад их већ жале. Само не знам ако ти је то право име и презиме, како можеш да подржаваш убице и агресоре. Мора да си аутошовиниста.

Ne diraju nikoga samo sto su u svadji sa sedam osam zemalja Jugoistocne Azije. Sprudove u nicijim vodama proglasavaju svojim a onda 200 nautickih milja odatle su njihovo ekonomske zone u tudjim tertorijalnim vodama ili ako nema spruda onda ga naprave. Kinezi su u proslosti sirili komunizam cak i vise od Rusa zbog cega se ratovalo decenijama. Prestaces da podrzavas Kineze kada se raspodrkaju sa Rusima ne pre toga tako da je moje dokazivanje bespredmetno.
Видели од американаца за Гуам, Хаваје итфжд

IMG_20251114_165603.jpg

Pretila je Rusiji ratom a ne svetu. Ako ne vidis da su rakete od kojih u to vreme nije postojala odbrana vec bile na Kubi a da NATO ni pusku nije imao u Ukrajini trebao bi da razmislis o svojim logickim sposobnostima.
Zašto su pretili ako Kuba ima pravo da sama odlučuje sa kim žele da sarađuju ?..Masis poentu non stop ili se praviš lud ..

Ne mogu strane zemlje da izvedu puc ako u zemlji ne postoji kriticna masa, primer Erdogan, pomogli mu civili protiv vojske i pucista. Sumnjam da su puc inicirali i izveli stranci ne moze to bez domacih, jednostavno prekurcilo Ukrajincima da im Rusi sufliraju i odredjuju sta ce i kako ce.
Тајне слижбе других земаља то раде тајно да не би смо знали, најмање ти и ја. И зато памет у главу, па онда нешто пиши.

Руске трупе су стигле до отвореног маневарског простора близу Гуљајпола у Запорошкој области.

Протеклих неколико дана донело је много успеха на граници Дњепропетровске и Запорошке области ослобађањем насеља Рибное, Сладкое, Новое, Новоуспеновское и могуће Ровнопољ и Јаблоково.

Ова последња два насеља су међу најважнијим одбрамбеним чвориштима кијевских снага испред девет километара широког отвореног поља између Ровнопоља и Варваровке.

Главни задатак руске војске у Запорошкој области биће одбрамбена линија која се протеже од Нечајевке до Оленоконстантиновке.

Овде се кијевске снаге ослањају на реку Ганчур где се налази њихова линија ровова.

Прво што ће руске трупе највероватније урадити јесте напад према насељима Добропоље и Варваровка, а затим ће их користити као базу за пробијање линије кијевских снага и даље кретање.

Ако овде успеју, руска војска ће формирати северни опкол око Гуљајпола и ставити гарнизон кијевских снага под претњу опкољавања.

20251114_181829.jpg

Back