Rat u Ukrajini (38)

Kako će se rat završiti za Ukrajinu?

• Podelom Ukrajine na dva dela (korejski scenario)

glasova: 21 23,6%
  • Po ugledu na Abhaziju i Osetiju (gruzijski scenario)

glasova: 3 3,4%
  • Proruska opcija dolazi na vlast (beloruski scenario)

glasova: 6 6,7%
  • Dugotrajni rat sa povremenim primirjem (izraelski scenario)

glasova: 8 9,0%
  • Povlačenjem Rusije iz Ukrajine (sirijski scenario)

glasova: 12 13,5%
  • Federalizacijom ili autonomijama u Ukrajini

glasova: 5 5,6%
  • Cela Ukrajina će biti pripojena Rusiji

glasova: 24 27,0%
  • Proširiće se rat van Ukrajine, sledi Treći svetski

glasova: 10 11,2%

• Ukupno glasova
    89
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
сад би највише требао онај јунак што напола гол јаши на коњу са пушком

1754569060210.png

:eek:

još jedna anketica u kojoj Rusi kažu da im je dosta rata, da je sve skuplje, da ne veruju ni Putinu ni Trampu, nikome..

nisam znao da ima ovoliko nezadovoljnih Rusa naročito među mladima..

verovatno je ovo Soroš platio ili možda ovo uopšte i nisu Rusi nego autobusom transportovali Ukrajince da glume Ruse :D

RAT U UKRAJINI Novi korak ka okončanju rata u Ukrajini: Dogovoren sastanak Putina i Trampa, poznati datum i lokacija

Rat u Ukrajini traje 1.261 dan i bio je u znaku američko-ruskih razgovora koji bi mogli bitno da utiču na dalji tok mirovnih pregovora. U centru pažnje bio je sastanak američkog specijalnog izaslanika Stiva Vitkofa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi koji je veoma dobro ocenjen, iako je Bela kuća najavila novi paket sankcija Rusiji. Sastanak je vrlo uspešnim ocenio i predsednik SAD, Donald Tramp, koji je najavio mogućnost da se početkom naredne nedelje sretne sa ruskim predsednikom Putinom. Tramp se u toku dana telefonom čuo i sa ukrajinskim šefom države Zelenskim, za koga istraživanja kod kuće kažu da mu je rejting u biračkom telu u padu. Ruska vojska pogodila je rekreativni centar u Zaporoškoj oblasti sa najmanje četiri letelice, a jedna žena i jedan muškarac su preminuli na licu mesta od zadobijenih povreda.

Ključni događaji:

Bela kuća: Dobar sastanak Vitkofa i Putina, nove sankcije Rusiji od petka
Njujork tajms: Tramp planira da se sastane sa Putinom početkom sledeće nedelje
Zelenski telefonom razgovarao sa Trampom
Vazdušni napad na rekreativni centar u Zaporožju, poginule dve osobe

Rusi ne bi imali toliku drzavu i moc da je to tako,nit imaju nas mentalitet.

Rus ce radije da jede krompir i ratuje nego da nema suverenu zemlju.

Ti ljudi druge prioritete i razmisljanja imaju, zapad upire vekovima da ih razbije, i ne moze.

Nece novac i luksuz ako nemaju slobodu, plus zrtve od strane hitlera, zato svi kreteni sa zapada uvek nalete na zid tu

Rusi ne bi imali toliku drzavu i moc da je to tako,nit imaju nas mentalitet.

Rus ce radije da jede krompir i ratuje nego da nema suverenu zemlju.

Ti ljudi druge prioritete i razmisljanja imaju, zapad upire vekovima da ih razbije, i ne moze.

Nece novac i luksuz ako nemaju slobodu, plus zrtve od strane hitlera, zato svi kreteni sa zapada uvek nalete na zid tu
brt msm da mladi u Rusiji ne razmišljaju tako..
uticaj zapada i zapadne kulture je ogroman.. pogledaj Moskvu, Petersburg itd..
stavi se u poziciju Rusa od 19 godina. Imaš kući porodicu, tatu, mamu, brata.. možda i devojku, ženu, dete..neki normalan život.. i sad dođe ti poziv da ideš u neku pripizdinu Časov Jar gde se glava izgubi za 5 minuta.. je l stvarno misliš da oni tamo idu pevajući? :) da se ne za jbavamo brt, prošla su ta vremena.. zato je i ovoliko mladih nezadovoljno.. boli njega krac za Ukrajinske vuko jbine realno.. jedino stare prdonje kojima su guzice bezbedne su ok sa tim..litar votke i URA!

brt msm da mladi u Rusiji ne razmišljaju tako..
uticaj zapada i zapadne kulture je ogroman.. pogledaj Moskvu, Petersburg itd..
stavi se u poziciju Rusa od 19 godina. Imaš kući porodicu, tatu, mamu, brata.. možda i devojku, ženu, dete.. i sad dođe ti poziv da ideš u neku pripizdinu Časov Jar gde se glava izgubi za 5 minuta.. je l stvarno misliš da oni tamo idu pevajući? :) da se ne za jbavamo brt, prošla su ta vremena.. zato je i ovoliko mladih nezadovoljno.. boli njega krac za Ukrajinske vuko jbine realno.. jedino stare prdonje kojima su guzice bezbedne su ok sa tim..litar votke i URA!
A ko ide u rat pevajuci, osim mentalno poremecenih osoba?

Te pripizdine su bile nacisticki brlozi koji su ubijali Ruse na toj zemlji, nije se islo nikom ni u Staljingrad ali ovo su shvatili kao mogucu reprizu istog. Njihova istorija i sentiment je veoma slozen cak i za nas, mi smo prcija od zemlje koja i dalje vodi rat komunisti i cetnici, kod njih ima 190 raznih naroda i funkcionisu, e to je sustina.

A ko ide u rat pevajuci, osim mentalno poremecenih osoba?

Te pripizdine su bile nacisticki brlozi koji su ubijali Ruse na toj zemlji, nije se islo nikom ni u Staljingrad ali ovo su shvatili kao mogucu reprizu istog. Njihova istorija i sentiment je veoma slozen cak i za nas, mi smo prcija od zemlje koja i dalje vodi rat komunisti i cetnici, kod njih ima 190 raznih naroda i funkcionisu, e to je sustina.
išlo se nekad kad je bila čast boriti se za otadžbinu.. sad je sve u krcu.. u ovakvim ratovima nema pobednika... gubitnici su i Ukrajinci i Rusi..
ne sporim da su najveći krivci za rat Zelenski, USA i Nato fašisti ali pobednika u ovom ratu nema a ovde se stvara narativ kako Rusija jbt pobeđuje..šta? ubija više? uzima teritoriju? a to što ginu kog boli krac...

išlo se nekad kad je bila čast boriti se za otadžbinu.. sad je sve u krcu.. u ovakvim ratovima nema pobednika... gubitnici su i Ukrajinci i Rusi..
ne sporim da su najveći krivci za rat Zelenski, USA i Nato fašisti ali pobednika u ovom ratu nema a ovde se stvara narativ kako Rusija jbt pobeđuje..šta? ubija više? uzima teritoriju? a to što ginu kog boli krac...
Bolece zelenskog jer mu je uzalud izginulo toliko ljudi, Rusija pobedom opravdava zrtvu i to sto osvoje nece nikad otici odatle.

Tebi ako je zao sta da ti radim.

Bolece zelenskog jer mu je uzalud izginulo toliko ljudi, Rusija pobedom opravdava zrtvu i to sto osvoje nece nikad otici odatle.

Tebi ako je zao sta da ti radim.
pitao bih te da ti je sin ubijen na frontu da l bi isto govorio..

to je kao ti i ja da se pobijemo.. ti meni polomiš ruku i nogu ja tebi glavu i ja dižem onu zdravu ruku i slavim pobedu.. a u bolnici ležimo i ti i ja..

Rusija je možda mogla da dobije rat u onom prvom naletu al očigledno nije računala da će ovi da pruže toliki otpor.. sad je sve u krcu, gube i jedni i drugi a ko zna kad će kraj..

pitao bih te da ti je sin ubijen na frontu da l bi isto govorio..

to je kao ti i ja da se pobijemo.. ti meni polomiš ruku i nogu ja tebi glavu i ja dižem onu zdravu ruku i slavim pobedu.. a u bolnici ležimo i ti i ja..

Rusija je možda mogla da dobije rat u onom prvom naletu al očigledno nije računala da će ovi da pruže toliki otpor.. sad je sve u krcu, gube i jedni i drugi a ko zna kad će kraj..
Mani me patetike i ovih primera razbijenih glava u odnosu na ozbiljan vojni sukob.

Ja verujem u rusiju od kad znam za sebe l, ti ne znas ni sam jos gde si a ja tu stvarno ne mogu da ti pomognem niti da slusam ovo.

Си-Ен-Ен пише да Украјина страхује од повратка Трампа проруском мировном плану који ће задовољити захтеве Москве.

Зеленски је и сам у паници. Најавио је гомилу разговора са Европљанима и већ је изнео своје захтеве за мировне преговоре.

„Данас је дан многих позива и контаката за стварни напредак на путу ка миру и гарантовању независности Украјине под било којим околностима. Неколико мојих разговора је планирано, већ су на распореду – разговор са Мерцом. Остаћемо у контакту са колегама из Француске и Италије. Такође ће бити комуникације на нивоу саветника за националну безбедност – наложио сам да се данас одржи овај посебан формат. Важно је разговарати о кључним детаљима. Приоритети су апсолутно јасни. Прво – заустављање убистава, а Русија мора да се залаже за прекид ватре. Друго – формат за лидере како би састанак могао да ради на истински трајном миру.“

CURE DETALJI BUDUĆEG SPORAZUMA O UKRAJINI: "Veliki ustupak Trampa Putinu"​

Poljski "Onet" je objavio neke detalje ovog sporazuma, navodeći da ukoliko on zaista bude usvojen, predstavlja veliki ustupak Donalda Trampa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Danas je pao dogovor Putina i Trampa o sastanku koji će biti održan sledeće nedelje.

"Onet" je objavio svoje saznanje o detaljima američkog predloga za Rusiju, koji je Trampov izaslanik Stiv Vitkof navodno juče predstavio Putinu: Prekid vatre u Ukrajini, a ne mir, defakto priznanje ruskih teritorijalnih dobitaka u Ukrajini tako što će razgovor o ovom pitanju biti odložen za 49 ili 99 godina i povlačenje većine sankcija nametnutih Rusiji i povratak energetskoj saradnji, odnosno uvozu ruskog gasa i nafte.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...orazuma-ukrajini-veliki-ustupak-trampa-putinu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back