Rat u Ukrajini (38)

Kako će se rat završiti za Ukrajinu?

• Podelom Ukrajine na dva dela (korejski scenario)

glasova: 21 23,6%
  • Po ugledu na Abhaziju i Osetiju (gruzijski scenario)

glasova: 3 3,4%
  • Proruska opcija dolazi na vlast (beloruski scenario)

glasova: 6 6,7%
  • Dugotrajni rat sa povremenim primirjem (izraelski scenario)

glasova: 8 9,0%
  • Povlačenjem Rusije iz Ukrajine (sirijski scenario)

glasova: 12 13,5%
  • Federalizacijom ili autonomijama u Ukrajini

glasova: 5 5,6%
  • Cela Ukrajina će biti pripojena Rusiji

glasova: 24 27,0%
  • Proširiće se rat van Ukrajine, sledi Treći svetski

glasova: 10 11,2%

• Ukupno glasova
    89
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
🤡
Пољско Министарство спољних послова позвало је представника Амбасаде Русије због напада на пољску фабрику у Виници.
"Речено је да је напад на фабрику која се бави искључиво цивилном производњом кршење међународног права." Пре СМО, фабрика се бавила производњом дронова, пардон, паркета....

jesu li iskopali i austrougarska groblja...nisu...pa što bi to katolici radili katolicima.
• Храм Светог великомученика Димитрија – Спомен костурница ратника изгинулих у Колубарској битки 1914. године;

У панорами Лазаревца лепотом и складом истиче се црква Светог великомученика Димитрија , подигнута на узвишењу изнад самог градског центра. Ова црква јединствена је грађевина и ван граница наше земље. У њеној крипти, на 37 м2, похрањене су кости настрадалих у Колубарској бици, највећој и најзначајнијој бици између српске и аустроугарске војске у Првом светском рату, вођеној крајем 1914. године. Са изградњом цркве почело се 28. септембра 1938. године, а довршена је 1949. године. У њеној крипти се налазе кости 20.000 српских јунака, заједно са костима 30.000 аустроугарских војника, што је јединствен случај у свету. Спомен костурница је редак пример хуманости једног народа који са својим погинулим војницима сахрањује и непријатељске.

„Војници, ви не полазите ни на Италијански, ни на Руски, ни на Француски фронт. Ви полазите у борбу против једног новог непријатеља, опасног, жилавог и оштрог.
Ви полазите на Српски фронт и на Србију, а Срби су народ који изнад свега воли слободу и који се бори и жртвује до последњег. Пазите да вам овај мали непријатељ не помрачи славу и не компромитује досадашње успехе славне немачке армије.”
Тако је у саопштењу пруским ратницима који су 1915. године пребачени са Источног фронта да се боре у Србији на положајима око Аде Циганлије поручио Аугуст фон Макензен, немачки генерал који је у Великом рату командовао немачким армијама на источном и српском фронту. Овај немачки војсковођа је на Митровдан, 8. новембра, 1945. године умро у 96. години.
Фон Макензен предводио је у време Великог рата војску састављену од немачких, аустроугарских и бугарских јединица. Имао је 65 година када је учествовао у нападу на Србију. Борио се против српског народа, али изузетно га је поштовао. Наредио је да се у част погинулих српских бранилаца Београда подигне споменик. Обележје се налази на некадашњем војничком гробљу, на Бановом брду у Улици кнеза Вишеслава.
– После жестоких борби које су октобра 1915. између српских бранилаца и надмоћних немачких јединица трајале данима фелдмаршал Макензен је заузео Београд. Одлучио је да вечну кућу за своје изгинуле војнике направи на једном узвишењу на Бановом брду. Њима у част подигао је и два већа споменика. Али, ово немачко гробље разликовало се од других.
Задивљен невероватном храброшћу Срба, Макензен је, на изненађење својих официра, наредио да се погинули српски војници покопају у централном делу гробља. По његовом наређењу, 36 солдата из 7. пешадијског пука, и по један британски и један француски војник сахрањени су међу 2.600 немачких војника. Изнад сваког појединачног гроба налазио се крст са подацима из докумената погинулих.
По његовим наређењима, подигнут је споменик у виду једноставног каменог блока. На њему је на српском и немачком језику уклесано „Овде почивају српски јунаци 1915” – прича Милан Тлачинац, историчар.
Недуго затим, 1916. године, у Београд је стигао и немачки цар Вилхелм Други. Обишао је Калемегдан, Земун, Двор краља Петра на Дедињу, Аду Циганлију. Боравио је и на војном гробљу на Бановом брду, где је била урађена посебна камена клупа, одакле је могао да посматра освојени Београд.
Можда је баш на том месту изрекао реченицу којом је и он исказао поштовање према српској војсци: „Штета је што тај мали српски народ није био мој савезник”.

🤡
Иххх, шта сам ја све планирао и ....

Командант Америчке војске у Европи и Африци и командант копнених снага НАТО-а, Кристофер Донахју, тврди да је алијанса планирала оперативно сузбијање одбрамбеног потенцијала Руских снага у Калињинградској области.

А да ли дотични дркош зна шта све има тамо?

Evo ga opet??? Ničim izazvan se glupira.

Ti imaš blago poremećene kognitivne sposobnosti, u prvom redu logičko zaključivanje i rasuđivanje, brzinu obrade informacija ti nije baš najbolja.

Dakle, avion Rusi dobro oštetili u agresiji 2022., Ukrajinci ga nakon godina popravka osposobili pa je odletio u Njemačku.
Па да, Немцима је потребнији.

Holandski vijnik „Henk“ (28) iz Lerdama je poginuo na frontu u Ukrajini. Borio se u Pokrovsku, Donjecku.
Ranije je medijima rekao da je spreman da umre za slobodnu Ukrajinu.
I ostvarila mu se želja. Umro je.

1752758148714.png

Još jedan španski plaćenik, Migel Karmona Menendez iz Avilesa, Španija, istrebljen je od strane ruskih snaga.
Kratak boravak: Španskog vojnika ubili su Rusi 3 meseca nakon dolaska u Ukrajinu!
Kratka priča: Ukrajinski vojnici su telo 42-godišnjeg Migela Karmonija ostavili krepanog u rovu.
-El Pais

yosoyevaalvarez's profile picture
yosoyevaalvarez
2w
Hello. I'm Miguel's wife. Please, if you have some information about him and our dog, Josy, write me. Thanks.

Yoso, vrisnuo je kao Damjanov Zelenko

106526778-kpeE--1200x840@El%20Comercio.jpg
Gv7MbMnXIAMRCHU

Poslednja izmena:
Dakle, avion Rusi dobro oštetili u agresiji 2022., Ukrajinci ga nakon godina popravka osposobili pa je odletio u Njemačku
Pa to sam i rekao... Tako i pise... A Febo je rekao da se vratio
Car neba se vratio
A ti na tu nebuloznu laz cestitas?!
Ne znam ko ovde ima:
Ti imaš blago poremećene kognitivne sposobnosti, u prvom redu logičko zaključivanje i rasuđivanje, brzinu obrade informacija ti nije baš najbolja.
Tacnije, tvoje nisu blago poremecene.
Ti si pre ovoga uguravao haubice u zrakomlate, prepravljao bojlere u rakete, leteo jasuci bojler iznad bojnog polja vizuelno potvrdjujuci sve...
To nikako ne moze biti blago...

oštetili u agresiji 2022.
Nije agresija.
Oslobadjaju ih Nacistickih struktura.

Poslednja izmena:
Pa to sam i rekao... Tako i pise... A Febo je rekao da se vratio

A ti mu na tu nebuloznu laz cestitas

Ne znam ko ovde ima:

Tacnije, tvoje nisu blago poremecene.
Ti si pre ovoga uguravao haubice u zrakomlate, prepravljao bojlere u rakete, leteo jasuci bojler iznad bojnog polja vizuelno potvrdjujuci sve...
To nikako ne moze biti blago...

Nije agresija.
Oslobadjaju ih Nacistickih struktura.

Tebe su tukli po glavi kada si bio mali?

Holandski vijnik „Henk“ (28) iz Lerdama je poginuo na frontu u Ukrajini. Borio se u Pokrovsku, Donjecku.
Ranije je medijima rekao da je spreman da umre za slobodnu Ukrajinu.
I ostvarila mu se želja. Umro je.

Pogledajte prilog 1757426
ide kući na odmor
...
Rusija je predala tijela 1000 poginulih ukrajinskih vojnika u zamjenu za posmrtne ostatke 19 vlastitih boraca.

Nadajmo se da će obitelji konačno dobiti obećanu odštetu, a ne samo medalju poslanu putem Nove Pošte.

Nuklearni štit se kreće! ☢️🔥

Rusko Ministarstvo obrane najavljuje raspoređivanje strateških nuklearnih raketnih sustava "Jar" iz svojih baza u Republici Mari El u sklopu velikih borbenih vježbi.

– Kreću se preko 100 km dnevno
– Kamuflaža, osiguranje i suzbijanje diverzantskih jedinica
– U nultom satu ne može se otkriti ili presresti!

— Kada i zašto ste se zainteresirali za 🇷🇺🇺🇦rusko-ukrajinski sukob?

— 2014. Moj brat je imao ukrajinskog prijatelja po imenu Sergej, koji je otišao boriti se protiv novih republika u Donbasu.
Tada sam se prvi put zainteresirao za ovaj sukob.

Oduvijek su me fascinirali povijest i ratovanje, a ovaj događaj me potaknuo da pobliže pogledam što se događalo u Donbasu u to vrijeme. Osim toga, ova tema je opširno obrađena u vijestima. Izvještavanje je, kao i obično, bilo antirusko i opterećeno propagandom, ali nisam netko tko vjeruje britanskim medijima na riječ. Proveo sam vlastito istraživanje i zaključio da je ono što se događa u Ukrajini nepravedno i da je ustanak protiv novog režima "Maidana" bio opravdan.

1752764710832.png

— Od početka SMO-a, sve više ljudi sa Zapada ide se boriti u redovima ukrajinskih snaga. Jeste li među njima upoznali neke od svojih sunarodnjaka? Što mislite o tome?

— Nisam se još s njima susreo, barem koliko znam. Već smo prije radili protiv Francuza, kada smo bili u Kurskoj regiji, ali ne protiv Britanaca...

Kad bih ih susreo ili ako bi se britanska vojska više uključila u sukob, ne bi mi bio problem boriti se protiv njih. Možda su moji sunarodnjaci, ali mi je jasno da smo drugačiji s duhovnog gledišta. Šteta je što mnogi ljudi daju se prevariti propagandom i odlaze u Ukrajinu ne razumjevši pravu prirodu sukoba.

Trenutak kada niz operativnih kriznih sektora polako kulminira strateškim porazom:

🇺🇦🏴‍☠️ "Laži će nas sve uništiti!" - DS je alarm, lažna izvješća ukrajinskih oružanih snaga provode se novim porazima Ukrajine

▪️ Ukrajinski analitički resurs Deep State navodi da lokalni zapovjednici iskrivljuju informacije o stvarnoj situaciji na području Dnjepropetrovske regije i susjednih dijelova fronte, gdje ruska vojska aktivno napreduje.
➖ "Značajna komponenta uspjeha ruskih trupa ostaje s mjesta u izvješćima o stvarnom stanju stvari, što sprječava adekvatno procjenjivanje rizika i reagiranje na promjene na najvišoj razini. A to je ogroman problem koji nosi katastrofalne posljedice."

Što se događa na terenu:
- Cijela fronta od Aleksejevke do Novopolja je pod stalnim pritiskom ruskih snaga.
- Aktivni sukobi se nastavljaju u području ljetne kućice - Oružane snage Ruske Federacije pokušavaju se učvrstiti, Oružane snage Ukrajine provode obrambene akcije. - Napeta situacija u području Jalte, na administrativnoj granici gdje ruske snage pokušavaju probiti.
- „Kaotična situacija“ zabilježena je na Novohatskom - Poddubnom - Mirnoje - Obadovu - Komaru - Fedorovki - Uskrsnuću.
▪️ Duboka država naglašava da su netočne informacije terenskih zapovjednika ključni faktor koji potkopava obranu i reakciju na taktičke prijetnje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back