Rat u Ukrajini (38)

Kako će se rat završiti za Ukrajinu?

• Podelom Ukrajine na dva dela (korejski scenario)

glasova: 21 23,6%
  • Po ugledu na Abhaziju i Osetiju (gruzijski scenario)

glasova: 3 3,4%
  • Proruska opcija dolazi na vlast (beloruski scenario)

glasova: 6 6,7%
  • Dugotrajni rat sa povremenim primirjem (izraelski scenario)

glasova: 8 9,0%
  • Povlačenjem Rusije iz Ukrajine (sirijski scenario)

glasova: 12 13,5%
  • Federalizacijom ili autonomijama u Ukrajini

glasova: 5 5,6%
  • Cela Ukrajina će biti pripojena Rusiji

glasova: 24 27,0%
  • Proširiće se rat van Ukrajine, sledi Treći svetski

glasova: 10 11,2%

• Ukupno glasova
    89
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prema svakodnevnim snimakama sa terena jasno je da su Ukri prebili Ruse.
Omjer mrtvih mora bit dvadeset do trideset puta veći na ruskoj strani da bi obektivno pratio akciju na snimkama
Dakle 80 000 poginulih Ukra i meleon i pol poginulih Rusa
Dokle ćeš da pokušavaš da isprovociraš nekog ovim glupostima?

Omjer mrtvih mora bit dvadeset do trideset puta veći na ruskoj strani da bi objektivno pratio akciju na snimkama
Au..... :tease:

Znači sad smo došli do objektivnog praćenja akcije na snimcima i procene gubitaka, stvarno vrhunska misao i analiza. :aha:

I, onda kada Rusi lansiraju nekoliko FAB 3000 i nekoliko Iskandera, i kada Ukrajinci lansiraju nekoliko dronova, onda je to ipak objektivno pračenje akcije snimaka i Rusi imaju 20,30 veće gubitke.

Majko moja, svaki put kad pomislim da ne možeš nešto blesavije :tease: da napišeš, i, ti to demantuješ. z:shock:

Шеф украјинског Министарства спољних послова, Андриј Сибиха, оштро је реаговао на позив Мађарске да престане да јој прети.

Одговорићу на мађарски начин. Не морате да говорите (Зеленском) шта да ради и каже и када... Енергетска безбедност Мађарске је у вашим рукама. Диверзификујте (снабдевање енергијом)... као остатак Европе.

Мађарски министар спољних послова Сијарто изјавио је у петак да су испоруке нафте преко нафтовода Дружба у Мађарску обустављене по трећи пут у последње време због украјинског напада.

Omjer mrtvih mora bit dvadeset do trideset puta veći na ruskoj strani da bi obektivno pratio akciju na snimkama

Tvoja matematika mi izgleda obrnuta...a tu obrnutost u korist Rusije pokazuju činjenice o broju mrtvih u razmjenama kao i broju zarobljenih u razmjenama.

Po tebi Rusi pogibaju kao muve a Ukrajinci nemaju problema sa brojem ljudstva pa im mobilizacija niti ne treba. ..barem im ne treba mobilizacija u vidu lova po ulicama u kojima prebijaju i ubijaju one koje uhvate da bi ih mobilizirali.

Javno je poznata činjenica da Rusi mnogostruko više proizvode rakete i topovske granate od Ukrajine i cijelog Zapada, a prednjače i u proizvodnji bespilotnih letjelica i brojem modernih aviona i bombardera.... isto tako u skladu sa time poznate su činjenice o mnogostruko većoj upotrebi avio bombi, raketnih bacača i topovske municije. Sve to oružje koje prati i njihova uvježbanost i preciznost mora da daju upravo one rezultate proporcijalnosti poginulih vojnika obrnuto od tvoje statistike.

Poznata je ratna taktika Rusa da koriste to obilno napadačko oružje po ukrajinskim položajima i drugim važnim objektima obrane i kad dadu sve od sebe sa tim oružjem tek onda uključuju pješadiju u napadima. To ukazuje da Rusi veoma dobro štite svoje ljudske resurse i bez obzira na napadačku taktiku ne izvode ljudstvo u napadima kao "topovsko meso".

Kažeš nešto o snimkama sa terena. One nisu nikakav dokaz odnosa poginulih, zarobljenih, razmjenjenih.mobiliziranih... Snimke su samo reprezetativni uzorak manjeg ili većeg broja uspješnih akcija i kao takve su samo sredstvo propagande.

Reci mi kakav je to rat kojeg država Ukrajina ne može voditi svojim financijskim sredstvima već se oslanja na vojnu i humanitarnu pomoć Zapada, a taj Zapad je podjeljen i pun trzavica oko glasanja i isporučivanja sredstava i pun unutarnjih svađanja ?

Da li u prilog stvarne sitoacije idu i ankete stanovništa u Ukrajini. Kažu da je početkom rata u Ukrajini anketirano stanovništvo u 80% slučajeva tražilo rat protiv Rusa a sad se ta podrška u korist u održavanja rata prepolovila? U skladu sa time je i javna činjenica o velikom smanjenju popularnosti Vladimira Zelenskog na Zapadu, od početka kada se ga tretiralo kao junakom i božanstvom na televizijama a sada teretom i dosadnjakvićem koji je svima već došao "na vrh glave" i samo ga velika mržnja Zapada prema Rusiji održava na političkom životu. Ja na televizijama Putina vidim kao smirenog i nasmijanog vođu a Zelenskog kao namrgođenog i nenaspavanog vođu kojeg samo bijes i droga održavaju u normali.

Poslednja izmena:
ovaj sada novi idiot nastavlja istim putem kao i predhodni pedercic.
2 milijarde dolara je obecao ukrajini a vec su dobili 3.1 milijardu

"Canada does not rule out sending troops to Ukraine" — Prime Minister

➖"We are working on security guarantee conditions on land, in the air, and at sea. And I would not rule out the presence of Canadian troops in Ukraine," Karni said during his visit to Kiev today.

▪️However, according to him, the main guarantee remains the Armed Forces of Ukraine, which must be well equipped.

Dodatak;

Vidim da pišeš ekavicom i da si vjerovatno Srbin...rekao bih otuđeni Srbin i rusofob, evropljanin propadajuće evropske unije. Ja sam Hrvat, hrvatski branitelj protiv velike Srbije i protiv te evropske unije i Rusija mi ništa ne znači sem činjenice da mi se sviđa do pobjedi jer ako počne gubiti (jedino usred velikog angažiranja zapadnog vojnog ljudstva) onda je moja sigurnost ugrožena i u Hrvatskoj jer će ruske nuklearne rakete doći i do Zagreba a i da ne dođu doći će mnoga radioaktvna prašina. Putin je jasno rekao da ne može zamisliti svijet bez Rusije i ja znam što to znači.

Sijećam se kao zagrebački student sitoacije sa Černobilom kada niko na zagrebačkim tržnicama nije kupovao vrtnu salatu zbog toga. Ujednom sam i kršćanin poznavalac biblije i znam da je mržnja na Izrael Božji narod veliko zlo pa mogu reći da i Rusija, koja je protiv Izraela ulazi u prokletstvo te je Putin neće uvesti u blagostanje koliko god dosad uspješno vodi rat protiv zapadnog proksi rata protiv nje jer taj djelomično mudri Putin vodi jednu idiotsku politiku povezivanja sa islamom i arapima koji su neprijatelji Izraela. Dakle objektivni sam amaterski vojni analitičar a Putin je za mene na nuli s obzirom na njegov odnos prema Izraelu. A tko si bre ti tugo srpska i izdajico Rusije koji si se smrznuo u strahu jer te je Zapad opkolio i oteo ti Kosovo. Da je mene Zapad bombardirao kao tebe ja bi rađe umro od gladi na Balkanu i podržavao Rusiju svim srcem koji mudro uništava taj isti Zapad.

Vidiš Zapad se sa vremena na vrijeme sjeti rastuće snage Kine koja ih već sada ekonomski drži u šaci, i Ameriku i Evropu, a uskoro će i vojno...pa tako Zapad shvaća da je Rusiju trebao imati uz sebe pa i u NATO-u da bi i samom Rusijom ta Kina bila vojno opkoljena sa svih strana. Ovako je taj tvoj Zapad u sranju; Kina štiti velika područja ruske granice a Rusija štiti raketnim štitom samu Kinu sa sjevera. Zato Kina (pa i Indija) neće prestati ekonomski i vojno (tajno) surađivati sa Rusijom. Vidiš li u kavoj idiotskoj sitoaciji je došao NATO i Evropa jer su se poigrali sa Rusijom da bi je destabilizirali i preuzeli njena prorodna bogatstva i prostranstva te su natjerali Rusiju da stvori prirodni pakt sa svojim susjednim zemljama.

ovaj sada novi idiot nastavlja istim putem kao i predhodni pedercic.
2 milijarde dolara je obecao ukrajini a vec su dobili 3.1 milijardu

OVO JE RAT KOJEG RUSIJA NE ŽELI PREKINUTI JER USPJEŠNO UNIŠTAVA ZAPADNU EKONOMIJU !

Na koji način?
Pa radi se o tome da je natjerala Zapad da obilno financiraju Ukrajinu koja je sa jedne strane puna korupcije (vreća bez dna) a sa druge strane ukrajinsko vojno rukovodstvo i ljudstvo je sve više nestručno (pametni i spretni su odavno poginuli) pa tu vojnu pomoć uništavaju bilo na ratištu ili u pozadini kao "glinene golubove". Tako Rusija obrnuto, vodi kvalitetan proksi rat protiv Zapada tako što na lagnji način uništava njihova vojna sredstva . Jer da evropska i američka vojska koja je daleko osposobljenija (od ukrajinske) upravljaju sami sa tim tenkovima, avionima i drugom opremom onda bi Rusa pogibalo daleko više. Dakle valja Rusijo ovo izdurati (povremene napade dronova i raketa na Rusiju koji dakako čćine štetu) i podizati ulog uništavanja Ukrajine i zapadne tehnike.

Zapad je ušao u jedan ludi ruski ratni mlin i ne znadu iz njega izaći ...borba ponosa i prethodnih riječi i obećanja ukrajini i svom Zapadu je velika i opterećujuća stvar. Sve ide ka ivici moguće kulminacije stvarnog rata sa Zapadom a tada i upotrebe nuklearnog oružja jer Rusija ne može uspješno voditi konvencionalni rat sa maksimalnim angažiranjem tog cijelog Zapada. No ko zna...možda i može ukoliko bi ruski partneri (koji će i sami biti ugrožerni od Zapada) krenu sa vojnom pomoći i ljudstvom u tom hipotetskom konvencionalnom ratu. No jedne i druge će " srbiti ruka" pa će krenuti sa korištenjem taktičkog i artiljerijskog nuklearnog oružja uz propagandno optuživanja druge strane.

To se na kraju krajeva o ovaj ili onaj način i mora dogoditi jer biblijsko proroštvo je jasno-dolazi kaos i ratovi "kakvih još nije bilo" prije uništenja svijetza, a mi ovdje dok još ne znamo "što se iza brda valja" izvodimo navijačke sentimentalne i iracionalne pizdarije...i svemu če kao takvom doći kraj. Internet će stati, oči u strahu svih će se raskolačiti, svi će gutati knegle i lijevati hladni znoj gledajući nadolazeču glad,bolesti i socijalno društveni nekontrolirani kaos, sijećajući se upravo ovih "neperspektivnih" vremena kao veoma lijepim i ponovo poželjnim...ali toga neće biti.

...Ujednom sam i kršćanin poznavalac biblije i znam da je mržnja na Izrael Božji narod veliko zlo pa mogu reći da i Rusija, koja je protiv Izraela ulazi u prokletstvo te je Putin neće uvesti u blagostanje koliko god dosad uspješno vodi rat protiv zapadnog proksi rata protiv nje jer taj djelomično mudri Putin vodi jednu idiotsku politiku povezivanja sa islamom i arapima koji su neprijatelji...
Izrael Božji narod?
Jel' to onaj koji vrši genocid u Gazi?

Poželjno je biti trezan kad se nešto komentira.

46 000 grobova da skratimo...
Plus nestali...
Dakle negde oko 60 000 poginulih Ukra do sada, te oko 340 000 ranjenih, ali ajde na 60 000 poginulih i nestalih ima obektivno i 20 000 naknadno preminulih od posledica ranjavanja, pa je realnije govorit o 80 000 poginulih i 320 000 ranjenih, tojest 400 000 izbačenih iz stroja od čega je pola sigurno i trajno izbačeno iz stroja...

Sve u svemu Ukrajina može ovako još 100 godina, jer može da izdrži još deset puta ovako, a rat već traje 11 godina, dakle deset puta više bilo bi oko sto godina.
A može li Rusija još sto godina napadat ovako?
Ja mislim da Rusija uopšte ne može više ništa.
Crkla baterija...

Није овде питање ко је јачи него како завршити рат а да ни једна страна не биде незадовољна. (избити аргументе за неки будући сукоб)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back