Мизантропија
Ističe se
- Poruka
- 2.602
Руси нису желели рат као што ни Аустро Угарска наравно није желела рат, али и једни и други су се спремали за исти. У том временском периоду су Руси имали надмоћ али нису имали услова ни средстава да окупирају Украјину, зато су и баталили тада, и веровали Западу да ће да поштују Минск уговоре и слично.Ovo ide u priliku priči da Rusija rat nije želela. Uz to da su razvijali infrastrukturu Krima, Rostova, mostove itd. samo da bi izbegli prinudnu okupaciju Hersona
Nuklearna sila ne može biti navodna
Beli fosfor nije dokazan, to su Izraelske fore, a voleo bih da ih je bilo. Samo poredi civilne žrtve ovog rata i mnogih drugih. Nažalost se trude da drže vojne ciljeve kao glavnu metu, to se od prvog dana izlagalo kritici. Trebali bi svaki dan da gađaju infrastrukturu, da im ugase struju, vodu, pa i da raznesu sve mostove na Dnjepru. A nažalost nisu
Sovjetima, pošto RSFSR nije imala posebnu vojsku, je trebalo 5 godina od prilike sa stagnacijom od 4, pre nego što su se povukli jer je bila cena velika.
Kada dolazi do Ukrajinaca još je teže jer su beli ljudi koji mogu sa vremena na vreme proći za Ruse. Primer viđen po gradovima UA jeste da se svima dele oružja i da svaki civil može biti potencijalni kolaborant sa neprijateljem, posebno u ovo digitalno internet doba. Te je ruska vojska donela na snagu prošle godine zakon da po ženevskoj konvenciji svaki sumnjivi civil koji bude kolaborirao sa UA vojskom može biti odveden na detention for an indefinite period of time, and perhaps summarily executed. To sam ja proslavio i mnogi drugi.
Preći preko gomile leševa je prilično teško. Rusija ne prati ni svoju vojnu strategiju koju je uspostavio Dmitrij Ustinov još 80ih te se zadržala, a to je da u konvencionalnom ratu neprijatelju se mora sva infrastruktura, mostovi, itd. uništiti taktičkim nuklearnim oružjem i onda preći u praznu zemlju. Mesto toga se prave tampon zonice sve iz interesa očuvanja života i deeskalacije na međunarodnoj sceni jer nažalost u takvom vremenu živimo
Došli su do Kijeva pa rikverc jer su propali pregovori, da se zauzme taj grad od 2 miliona stanovnika od kojih bar pola može biti naoružano bi bio Groznij na steroidima, alternativa je bila da se baci nuklearka
Sve ukroprojekcije. Za korupciju se u Rusiji sudi za razliku od komšija balkanaca. Nesposobno rukovodstvo ne može biti krivo nizašta jer ministar odbrane u Rusiji nije zadužen za strategiju već za logistiku, zato je bilo i genijalno postaviti civilnog ekonomistu Belousova na taj položaj. O taktikama možemo isto, na primer kako je Ukrajina pokazala da bez ogromne vazdušne nadmoći NATO strategija i taktika jednostavno ne rade - Ukrajinci su primili tu USA foru od zlatnih 60 minuta gde vežu nogu čoveku da prestane krvarenje kada mu mina otkine sve ispod kolena, ali nemaju helikoptere da evakuišu jer bi ih Rusi srušili. Onda genijalci pošto nisu u mogućnosti da stvore sistem bolnica blizu fronta zbog nedostatka načina da se odbrane od artiljerijskog napada a i manjka inteligencije čoveka vukljaju 3 sata u kamionu sve do najbliže profi bolnice u nekog gradu. Dok se to dogodi, ups, noga razvije gangrenu pa seku sve do kuka i onda kače one metalne šipke i daju im ilegalne sedative za konje samo da bi ih držali van depresije.
"Svoje ne bacamo"
Jer ni jedan PVO sistem na svetu što je pokazao genijalni PATRIOT u Saudijskoj Arabiji, pa i Ukrajini, ne može da predvidi i sruši sve malenke temu dronove. To može electronic warfare na štetu sopstvenog civilnog stanovništva. Tehnolođi se razvija. Inače tih PATRIOT baterijica ima samo 12 u svetu
Нуклеарна сила којој лупају шамаре. Шта мислиш како би прошао на пример Мексико, да ратују против САД, и да им ови дигну у ваздух нешто близу Вашингтона? Не би ту било никаквог устручавања, Мексико би цео горе за ноћ. Ако су они били у стању на лажан повод да упадну у Авганистан, Ирак, Сирију и Либију, шта би тек било да је стварно било нешто на нивоу 9-11 од било које друге земље?
Два пута до сада су наводно користили бели фосфор, исто као и Укри, али касетне бомбе ниси споменуо? Ко гине највише од касетних бомби? Ко је гинуо за време НАТО бомбардовања? Цивили наравно. Тако да кажем да опет те приче о неком устручавању и глупостима су за малу децу. Они се тако 3 године устручавају да заврше посао и никако да заврше. И већ сам наводио, сво то одуговлачење води смрти још више Руса, беспотребно.
Па да, и опет користе сличну тактику из Совјетског времена, као да имају још двеста триста милиона грађана па да могу да регрутују и шаљу у кланицу. Није ово оно време када су изгубили 20 милиона људи, јер има се може се. Овде сви причају како слаби НАТО, бла бла бла, а Русија не слаби? Сваки губитак технике, опреме и људства не слаби Русију исто тако? Па где то има?
Авганистан је неосвојив, због терена, народа и тактике доле, баш као што је био и Вијетнам. Украјина, или барем један део је био историјски Руски, и источни део је наводно пун Руса лојалних мајчици Русији, и за 3 године ни то нису ослободили, а остало још две трећине ако не и више где су све сами Укри. Русија има на длану све мапе Украјине, и имају сателите и извиђање сваке врсте, тако да ово не може да се пореди са Авганистаном, и у лудилу.
Да су Укри били паметнији, могли су до сада петсто пута да поставе прљаве бомбе, или мање нуклеарке свуда по Русији и бум, готово. Јер Русија као да није у рату уопште, тај неки осећај као да се западно ништа битно не дешава, зато им се дешава то да им гори по Москви и остатку Русије, јер ко да су устондирани, ја друго објашњење немам.
Прећи преко мртвих јесте тешко, али ако не желиш да прелазиш, немој ни да ратујеш онда. То је оно што ја причам, са тактичке стране, они су требали то првог дана да разлупају, и онда терај, али нису, и то је лудост. Не могу да разумем, да ли они очекују да ће Укри и свет да им буде захвалан због тога? Наводни Фашисти и њима слични? Јел теби то има неке логике, мени сигурно не. И већ сам једном питао овде, и нико није имао одговор, зато што ни Русија нема одговор јер ни они сами нису рашчистили са собом шта хоће, баш као и Србија 90их, где једино ми нисмо знали шта желимо, за разлику од Хрвата, Муслимана и Шиптара, и наравно остатка СФРЈ чланица. Питање је, шта се подразумева "потпуна денацификација Украјине"? То мени звучи на комплетно заузимање територије, јел тако? Ако није, онда је то још једна у низу пропаганди које се сервирају. Нити су сви Укри фашисти, нити је денацификација било чега потпуна, осим ако не побијеш свих 40 милиона Укра, јер су по пропагандној логици сви фашисти, зар не?
Па чекај мало, Кијев онда не може да се окупира и држи, и по тој логици сваки већи град би био ко Грозни, онда шта је алтернатива? Ако хоћеш да денацификујеш Украјину како тврдиш, онда мораш све те градове да окупираш и прегазиш, зар не?
У Русији се суди само политичким противницима, док мафијаши слободно раде шта желе. Сва та суђена су једа шоу да се покаже да као правосуђе ради, а шта ради, бога питај. Па и сам Пригожин је приговорио много за оно што се дешавало током рата док је био жив. Уосталом, Лички Гусар ти је лепо рекао, погледај шта кажу сами Руски војници на терену.