- Poruka
- 48.999
Јасно се сећам како је Путин почео да поставља државну власт изнад свих - легализовао је олигархе и некима доделио државне функције... "да врате дуг држави". Није их послао у апс, мада је јасно да су морали нешто да ураде не баш легално да би за само неколико година од обичних људи, макар директора фирми, одједном постали милијардери у чврстој валути.Објасни ми како ти знаш ко у руској власти одлучује а ко не. Рекли ти на телевизији а ти повјеровао или си замислио како би волио да то буде па онда повјеровао у то што си замислио? Нико од нас смртника незна како то све функционише на врху власти али је очигледно да у томе функционисању нешто жестоко шкрипи чим су довели Русију у овакву позицију а испочетка је план био нешто сасвим друго. Медведев. Мишусин, Шојгу и сви остали из врхушке су мултимилијардери, тајкуни који ни сами не знају шта имају и сви заузимају највеће државне функције.
И још би волио да ми објасниш ту интересантну теорију коју сам више пута чуо од оних који навијају за Русе у овој крвавој утакмици, а то је да Русији више одговара дуготрајни, исцрпљујући, рововски рат са стотинама хиљада погинулих него кратки побједоносни блицкриг, то јест да Русија може у свака доба побиједити али неће због нечега. Стотине хиљада мртвих, обогаљених, рањених војника, огромни војни, економски и политички ресурси се троше у неповрат али им то одговора. Како? Нешто ми ту не штима. Зашто једноставно не побиједе противника и заврше ову агонију ако су толико премоћни као што тврдиш?
Легализовани су, али су се одрекли утицаја на државу. Ко није хтео, протеран је.
Сви државни чиновници су 2014., после првог увођења санкција, морали да изаберу - имовина у Русили или иностранству.
Тиме је и чиновнике очистио.
Изабрани људи управљају, не којекакви који машу новцем.
За разлику од Америке, где је у већ поодмаклој кампањи, због повлачења подршке, читај: новца партијских спонзора, тамошња Демократка странка уместо Бајдена поставила Харисову за кандидата... што се испоставило као лош потез јер ништа нису добили, од стране Трампа су глатко поражени.
Ако паре бирају кандидата Демократске странке за председника, ако би такав био изабран, где је мени гаранција да паре не би и даље имале утицај? Неизабрана лица која утичу на државне послове.
Немо' само да кажеш да се не сећаш. Није било пре 100 година.
Чујеш од проруских навијача све и свашта... Руси иду да уразуме Украјинце, да им покажу да није могуће да буду противруски оријентисани. Толико се ствари може радити у животу, али власт у Кијеву инсистира само на тој јединој грешци која се може направити. Очекивано, плаћају цену.
Руси се управљају по циљевима СМО... Демилитаризација значи онеспособљавање противника да ратује. То Руси спроводе сасвим добро.
Рат исцрпљује Украјинце, па и све њихове спонзоре, прилично изнад мојих очекивања.
Украјинци су потрошили своју опрему совјетског порекла (понешто тога су унапредили), из "Источног блока" исто сву совјетску опрему све по списку (чак и авионе), потрошили су и хрпу западних ствари...
Пошто совјетско више нико не прави, потпуно су ослоњени на западну опрему - које једноставно нема довољно. То се зове исцрпљивање противника - када једна страна попусти јер индустријски не постиже.
Руси и јесу у суштини победили, јер напредују против Украјинаца, целог Натоа и још понешто помагача из других делова света.
Руси се нису уплашили, а у међувремену су постали пуни самопоуздања.
Украјинци ратују за туђе интересе, нико им неће рећи "хвала". Ако одустану, њихови спонзори ће их прогласити за будале.
Док гину, говориће им разне бајке и празна обећања.
Руска тактика је сурова и ефикасна, а Украјинци су наивни као будале. Руско напредовање је споро - наивни Украјинци мисле да је добро пробати одбрану сваког села, сваког града, до последњег Украјинца.
Да су их Руси у једном великом потезу "пребацили" преко Дњепра, онда би украјински губици били много мањи него што су сада. Опрема из иностранства би још постојала итд.
Руска тактика се може описати са - не липши магарче до зелене траве, нада умире последња, и слично.
Чак сам чуо једно мишљење да Руси намерно не гађају украјински врх, иако имају ракете за тако нешто, јер постоји шанса да би неко способан дошао да управља. Овакво стање им сасвим одговара.