Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 180.676
215.000 rusa je poginulo na istocnom frontu kao priipadnici njemackih jedinica
to su 2 armije
Gaze Rusi ne staju

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to su 2 armije
rusi i nemci izgubili drugi svetski rat !!Polunepismeni desetaru, koliko je Nemaca umrlo od sifilisa zahvaljujući "hrabrom" francuskom pokretu otpora?
to su 2 armije
KINA ZABILA NOZ U LEDJA RUSIJI
Sve se bojim koliko će Tihi sad morati kopati po X-u da nađe neku random babu koja će napisati nešto dijametralno suprotno od Reutersa.KINA ZABILA NOZ U LEDJA RUSIJI
AMERIKA I KINA STRATESKI PARTNERI!
Pogledajte prilog 1741298
RUSIJ \A PROPALA!
jednostavno je to drugu @Тихи saSve se bojim koliko će Tihi sad morati kopati po X-u da nađe neku random babu koja će napisati nešto dijametralno suprotno od Reutersa.
Kina i amerika zajedno...Prije će biti da sad i Kina propada skupa s Amerikom.
kina stala uz amerikuPukli ste skroz
Kreće rat sa Iranom a rat sa Rusijom niste uspeli da dobijete
Sad ćete da ratuje te na više frontova
Vučić je u pravom trenutku otišao u Odesu da mi nastavimo, sa municijom i lovom, gde su Ameri stali.
kina stala uz ameriku
rusi opkoljeni sa svih strana propadaju!
Ma po njemu svi propadaju ovisno o danu i satu, tj po potrebi.Kina i amerika zajedno...
Mislis da Tihi ima snage da ih propadne zajedno ?!!
Onaj na slici koji ima par satova po rukama je sigurno sve samo ne Rus, ali ostali oko njega su Rusi, jel tako @Možebitialinemoradaznači ?a oni slikani sa zastavom na rajhstagu koji su ??
![]()
![]()
Чак и ако то не говори обавезно о размери губитака, то јесте јасан показатељ ко напредује а ко се повлачи.jesi video poslednju razmenu mrtvih ?
27 Rusa za 1212 NATO paktovaca
To ti dovoljno govori cije je oruzje i vojska jaca.
1:45 odnos u poginulim
Masakr totalni NATOvaca
Руси не умеју да ратују? Где си ли то чуо?Не бих улазио у тему о разлозима овог траљавог рата јер се и тако зна да је циљ био насилно прекрајање државних граница до линије Вивовитица - Каввоцац - Каввобаг. Знамо како се то код нас завршило. И код Руса би се исто завршило да немају нуклеарно оруије које им је остало од Совјета. Страх запада од нуклеарног рата је једини разлог зашто Руси већ прве године рата нису катастрофално поражени у Украјини, јер свима је, па и најокоријелијим русофилима,јасно да они не могу и не умију ратовати класичним оружијем. Пратим ја наравно и руске изворе информисања, чак шта више, пратим их више него западне, и то на руском језику, тако да знам шта говори режимска пропаганда, шта опозиционе организације, емиграција, борци који су преживјели и неким чудом дошли до медија и обични народ. Знам како је расположење народа, восјке... Зато ми је јако засметало оно што си написао у првом коментару који сам цитирао, коментару који се тиче догађаја под Кијевом у марту 2022. Руска пропаганда је повлачење представила као тактички потез добре воље у циљу успостављања мира а у ствари је то био катастрофални пораз са огромним бројем мртвих и уништене технике, што можеш врло лако наћи у отвореним изворима на интернету, и што испочетка и сами Руси нису оповргавали. Тек много касније појавила се та пропагандна мантра да они у ствари нису ни мислили заузимати Кијев и да су се уредно повукли у знак довре воље. Да није тако трагично било би смијешно. Тако је радила пропаганда у свим временима и свим ратовима, од пораза се праве побједе, само су сада мало преуранили. Сви се сјећамо шта је било прије три године а интерент не дозвоњава ништа сакрити и ништа заборавити. А то што ти рече да ће Руси, уколико Украјина не пристане на њихове услове, одједном научити ратовати и муњевито избрисати Украјину са географске карте заузимајући милионске градове, форсирајући огромне ријеке и заузимајући непрегледне просторе, иако се већ три и по године мјесецима муче при заузимању сваког села, је толико дјечји наивно да немам ријечи.
Савјет безбједности је један од највиших органа Руске федерације чији је предјседник уједно и предсједник државе. Бави се питањима безбједности како против унутрашње тако и против вањске опасности, итд. Зашто питаш?Руси не умеју да ратују? Где си ли то чуо?
Не знам које изворе пратиш, јер све што спомињеш има само један смер.
Можеш ли уопште да прихватиш да су Руси из 2022. били нешто попут Совјета 1941., а да су Руси 2025. нешто попут Совјета из 1944. ?
Постоји ли могућност да прихватиш било које чињенице, иако ти се не свиђају?
Имам утисак да тврдиш да Руси не могу да се науче савременом ратовању. Не знам одакле ти то.
То почетно повлачење од Кијева је извршено уређено - по речима тадашњег шефа Натоа. Може ли коментар на то?
Садашњи шеф Натоа је рекао да Руси за само три месеца произведу муниције колико цео Нато за годину дана. Може коментар?
Лажу ли генерални секретари Натоа?
Можда ћеш тврдити да запад нема пропаганду?
Имам још једно питање... Шта је Савет безбедности Руске федерације?
Савјет безбједности је један од највиших органа Руске федерације чији је предјседник уједно и предсједник државе. Бави се питањима безбједности како против унутрашње тако и против вањске опасности, итд. Зашто питаш?
То да Руси не умију ратовати боље него ишта друго говори чињеница да већ три по године Русија ратује са неким а још увијек није побиједила. Јели довољо или да и даље набрајам? Да би срамота била још већа Русија не ратује са неким равним себи или не дај боже јачим, него са неупоредиво мањом и у сваком смислу слабијом државом и опет већ три по године НЕ МОЖЕ побиједити. Бојим се и помислити шта би било да су се морали сукобити да неком озбиљном војном силом. Значи прије него што су напали фебруара 2022. имали су могућност да годинама разрађују план ОДАКЛЕ напасти на слабијег комшију, са КОЛИКО восјке напасти, КАДА напасти.Какав треба да будеш стратешки геније па да прокоцкаш апсолуитно све адуте које имаш у руци и не успијеш поразити непријатеља у року од неколико дана и допустити да те тај исти непријатељ увуче у бесконачни, позициони, исцрпљујући рат који Русија не може добити. Није ово ни 1941. ни 1944. како ти то покушаваш представити. Друга је ово Русија, други однос снага у свијету, други начин ратовања. Онда су Руси ратовали за слободу а сада ратују за паре. (знаш ли колику плату има сваки руски војник био он мобилизован или добровољац?). Још један доказ да не умију ратовати је чињеница да ниједно насељено мјесто које су "ослободили" нису могли заузети а да га не сравне са земљом и да им том приликом не погине више људи него што је у том мјесту живјело. Узми карту ослобођених територија од прије три године и упореди је картом од ове године. Погледај колико су Руси заузели за три године плативши то цијеном која далеко превазилази оно што су добили. Јели се то сада зове умијеће ратовања?
Савет безбедности РФ се не бави само сигурношћу него свим питањима. Само си прочитао наслов и написао коментар на име.Савјет безбједности је један од највиших органа Руске федерације чији је предјседник уједно и предсједник државе. Бави се питањима безбједности како против унутрашње тако и против вањске опасности, итд. Зашто питаш?
То да Руси не умију ратовати боље него ишта друго говори чињеница да већ три по године Русија ратује са неким а још увијек није побиједила. Јели довољо или да и даље набрајам? Да би срамота била још већа Русија не ратује са неким равним себи или не дај боже јачим, него са неупоредиво мањом и у сваком смислу слабијом државом и опет већ три по године НЕ МОЖЕ побиједити. Бојим се и помислити шта би било да су се морали сукобити да неком озбиљном војном силом. Значи прије него што су напали фебруара 2022. имали су могућност да годинама разрађују план ОДАКЛЕ напасти на слабијег комшију, са КОЛИКО восјке напасти, КАДА напасти.Какав треба да будеш стратешки геније па да прокоцкаш апсолуитно све адуте које имаш у руци и не успијеш поразити непријатеља у року од неколико дана и допустити да те тај исти непријатељ увуче у бесконачни, позициони, исцрпљујући рат који Русија не може добити. Није ово ни 1941. ни 1944. како ти то покушаваш представити. Друга је ово Русија, други однос снага у свијету, други начин ратовања. Онда су Руси ратовали за слободу а сада ратују за паре. (знаш ли колику плату има сваки руски војник био он мобилизован или добровољац?). Још један доказ да не умију ратовати је чињеница да ниједно насељено мјесто које су "ослободили" нису могли заузети а да га не сравне са земљом и да им том приликом не погине више људи него што је у том мјесту живјело. Узми карту ослобођених територија од прије три године и упореди је картом од ове године. Погледај колико су Руси заузели за три године плативши то цијеном која далеко превазилази оно што су добили. Јели се то сада зове умијеће ратовања?
Савјет безбједности се не бави свим питањима. За "сва питања" постоје и друге државне институције као што су влада, парламент... А Савјет безбједности јеСавет безбедности РФ се не бави само сигурношћу него свим питањима. Само си прочитао наслов и написао коментар на име.
Председник Руске федерације управља државом преко СБРФ.
То ти је уједно чињеница која демантује западно наклапање да Путин управља сам (у диктаторском стилу).
А када су Руси рекли да им је циљ освајање простора?
Од почетка је циљ СМО сасвим јасан: денацификација, демилитаризација и војно неутрални статус Украјине.
Да ли циљеви СМО подразумевају заузимање простора? Не видим где то пише.
Нико у Русији није мобилизован још од званичних резервиста на јесен 2022. Чврсто тврдим да су после тога у руску војску стигли само добровољци, макар помогнути новцем.
Сасвим супротно је у Украјини, где мобилизација практично не престаје. Тамо су добровољци пресушили још крајем 2022. године.
Зашто су Руси сравнили нека места? Зато што су Украјинци њих бранили на начин да су присутни у сваком зиданом објекту. Па пошто неће да изађу само зато што би Руси тако хтели, онда је потребно објекат погодити крупном муницијом.
Тамо где се није бранило на тај начин, та места су остала очувана, на пример Курахово.
Насупрот тога, када су се Руси повлачили у јесен 2022. (последње њихово веће повлачење) они се нису по сваку цену тукли у градовима, него су их просто пустили, борећи се на отвореном простору (нпр. Купјанск, Херсон).
Пробај да схватиш да Руси на почетку СМО нису имали довољно људи, а велики заостатак је био у врстама технике и начину командовања. Тада су успели само на блиц да продру на пар места и то је то. Уопште не значи да су заиста и држали велики простор.
Такви Руси су се у јесен 2022. повукли са већих простора.
Али, Руси брзо уче, и брзо се опремају врстама опреме које раније нису имали.
Руси нису током опсаде Бахмута имали вођене авио бомбе, па је борба била веома тешка (до маја 2023.). Али, током заузимања Авдејевке су имали, па је ишло знатно лакше (до фебруара 2024.).
Украјинска офанзива 2023. није учинила ништа вредно помена, а потрошено је брдо и људства и технике.
Украјински покушај 2024. на северу је неславно пропао (упад у Курску област). Изгубили су још више технике него у офанзиви 2023.
2025. се уопште ни не говори о њиховој офанзиви - толико су ослабили.
Ако хоћеш да признаш само заузети простор... Добијаћеш у скоријој будућности све више података. Разлика у снази, односно руска предност, је све већа.
Руси ионако сада напредују практично на целом фронту, од околине Сумија па све до околине Работина.
Знаш ли по чему је битка за Работино (2023.) позната?
А шта ће онда гувернерка руске централне банке на састанку СБРФ?... да се она не бави питањима рата и мира?Савјет безбједности се не бави свим питањима. За "сва питања" постоје и друге државне институције као што су влада, парламент... А Савјет безбједности је
" конституционный совещательный орган, осуществляющий содействие главе государства в реализации его полномочий по вопросам обеспечения национальных интересов и безопасности личности, общества и государства, а также поддержания гражданского мира и согласия в стране, охраны суверенитета Российской Федерации, ее независимости и государственной целостности, предотвращения внутренних и внешних угроз.
Совет Безопасности обеспечивает условия для реализации президентом России его конституционных полномочий по защите прав и свобод человека и гражданина, охране суверенитета Российской Федерации, её независимости и государственной целостности."
И дужности предсједник Совбеза обавља предјседник РФ-ам то јест Путин. Да ли он одлучује све сам или заједно са својим јаранима-тајкунима ми то не знамо. Кроз 20-30 година ћемо можда сазнати из мемоара оних који су преживјели. Са осталим што си написао ја се мање-више слажем. Знам да од јесени 2022. у Русији није било више мобилизације и да од тада војнике купују за паре. Знам и зашто је то тако. Знам и ко иде добровољно у рат. Знам и зашто у земљи која је нападнута иде непрекидна мобилизација.
Такође знам и да су били веома слаби уочи напада на Украјину али не знам зашто су онда напали у таквом јадном стању на земљу која има 45 милиона становника и армиу која је већ имала ратно искуство и била већ осам година утврђена на многим мјестима. Како је могуће било осам година припремати се и опет допустити себи такав кикс, то јест блицкригом не елиминисати противника у року од седам дана као што је Еродган урадио у Сирији и увалити се у позициони, бесперспективни рат који је немогуће добити. Зашто је све испало тако траљаво, убого, трагично... Највише што Русија може добити је обустава ватре на линији раграничења и неизвијесни статус заузетих територија у будућности, али зар је то био циљ који је постављен у почетку? Јер никакве ни демилитаризације, ни денацификације, ни ванблоковског статуса неће бити.
Објасни ми како ти знаш ко у руској власти одлучује а ко не. Рекли ти на телевизији а ти повјеровао или си замислио како би волио да то буде па онда повјеровао у то што си замислио? Нико од нас смртника незна како то све функционише на врху власти али је очигледно да у томе функционисању нешто жестоко шкрипи чим су довели Русију у овакву позицију а испочетка је план био нешто сасвим друго. Медведев. Мишусин, Шојгу и сви остали из врхушке су мултимилијардери, тајкуни који ни сами не знају шта имају и сви заузимају највеће државне функције.А шта ће онда гувернерка руске централне банке на састанку СБРФ?... да се она не бави питањима рата и мира?
Промашујеш састав савета... Ту је нешто министара, нешто високих чиновника, па и представници војске. Та група одлучује. Тајкуни / олигарси не учествују, немају никакав утицај.
Та магла коју на западу рекламирају, да ће олигарси да свргну власт због овога или онога... То се у Русији не дешава.
А дешава се на западу, где богаташи утичу на политику тако што врше притисак да државни чиновници доносе одлуке у њихову корист. Све супротно ономе за шта се Американци званично залажу "да неизабрана лица не могу да одлучују о државним пословима".
Ако Украјинци неће мир под условима да остану без Крима и четири области, са осталим циљевима СМО, онда ће остати без још више области или ће престати да постоје.
Руси немају никаквих проблема да обришу Украјину, али то чине на начин на који њима одговара. Не на холивудски начин. Мада, ни то не искључујем, руска премоћ се временом повећава.