Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde ne glupiraj se, Ukrajinaca je bilo 58%, Rusa 38%, ruski je govorilo 98%, a ukrajinski 56% u Donbasu, Rusi su bili vecina samo na Krimu i verovatno u pojedinim selima Donbasa. Podaci o popisu se ne falsifikuju jer je nemoguce, rezultati popisa se zavode u Republici Ukrajini, ranije u SSSR-u i UN. Postoje javni podaci o popisima jos od Okt. revolucije ako pogledas videces da je Rusa, i Belorusa bilo 20-ih procentualno manje ali su se naseljvali tokom industrijalizacije Donbasa u velikom broju.
Pa većina "Ukrajinaca" ne govori svoj materinji jezik. To puno govori.

Zasada i pisem, ako velicas Hitler jos uvek ti sledi corka kao i ranije a Staljin skoro rehabilitovan jer je novi diktator na celu rusije.
Od čega rehabilitovan? Nije mi poznato da je ikada bio na nekoj ''crnoj listi'' ili zabranjivan u Rusiji.
Jednostavno, Staljin ima svoje mesto kao istorijska ličnost, vladar jedne epohe. O njegovim delima može otvoreno da se raspravlja. O dobrim stvarima ili lošim, nema tu nikakve rehabilitacije.
Nije bio moderan i nije volio furundžije.
Svako vreme nosi svoje breme. Možd nije moglo drugačije u datim okolnostima.
Ukupan rezultat je da je od zaostale, maltne feudalne zemlje napravio svetsku velesilu
I da, nije bio Rus. I sve federalne jedinice su mogle imati svoju komunističku partiju osim Rusije. Bojao se ruskog nacionalizma i suzbijao sve rusko.
Slično kao Broz šta se bojao srpskog nacionalizma, druge nacionalizme podsticao, a srpski suzbijao.

Poslednja izmena:
Od čega rehabilitovan? Nije mi poznato da je ikada bio na nekoj ''crnoj listi'' ili zabranjivan u Rusiji.
Jednostavno, Staljin ima svoje mesto kao istorijska ličnost, vladar jedne epohe. O njegovim delima može otvoreno da se raspravlja. O dobrim stvarima ili lošim, nema tu nikakve rehabilitacije.
Nije bio moderan i nije volio furundžije.
Svako vreme nosi svoje breme. Možd nije moglo drugačije u datim okolnostima.
Ukupan rezultat je da je od zaostale, maltne feudalne zemlje napravio svetsku velesilu
Nisam ga ja posmrtno osudio i porusio mu stotine hiljada spomenika zbog nepocinstava za vreme svoje vladavine nego Rusi/Sovjeti.Hitler je istorijska licnost takodje.

Бла, бла бла... Ја те крстим а ти прдиш.
Да поновим "The ethnic composition changed to a rising share of Ukrainians and a decreasing share of Russians and others (46.7 percent Ukrainians, 48.2 percent Russians, 0.5 percent Jews) but, among the Ukrainians, an increasing share of native Russian speakers."
Јеси ли ти native Aboriginal speaker?

Наш народ каже, чије овце онога и ливада.
Imas u postavljenom zvanicni popis stanovnistva i kojim su jezicima govorili, vec sam te pitao gde si ovo iskopao

Nije se zapad mesao ni kada su Rusi ubijali Ukrajince u Donbasu pre otvorene agresije 2022.
Meni to nije poznato,što ne menja ono što sam ti napisao.
Nemešanje zapada na način kako su to uobičajeno radili svuda po svetu jasno ukazuje kakav su plan imali za Ruse,što su Rusi i pričali,a i videli smo sve one neonacističke formacije izdašno finansirane sa zapada.Šteta je samo što nisu udarili ranije.

Oparili se na njihovoj muci: Zelenski otkrio koliko su SAD zaradile na ratu u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su Sjedinjene Američke Države zaradile milijarde dolara od rata u Ukrajini, zahvaljujući velikim ugovorima o naoružavanju.

A kad smo pričali o toome ovde, kad jee počeo sukob, onda su neki forumaši tvrdili kako se ukri bore za svoju slobodu, svoj narod tandara mandara, a oni se borili kako bi Ameri zaradili, samo napred do poslednjeg ukra zarrad američkih interesa

Nisam ga ja posmrtno osudio i porusio mu stotine hiljada spomenika zbog nepocinstava za vreme svoje vladavine nego Rusi/Sovjeti.Hitler je istorijska licnost takodje.
Niznji Novgorod prosle godine
20250223_124312.png

Vologda prosle godine
20250223_124410.jpg

Novosibirsk 2023.
20250223_124535.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back