Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto si ti dobro informisan, mozda znas sta je sa onim zarobljenim Severnokorejcima? Narocito me interesuje sudbina onog sto je hteo da pocini samoubistvo, udarajuci glavom u betonski stub, a posle toga ( verovatno izazvano udarcem) trazio da gleda korejske ljubavne filmove. Jel uspeo da stupi u kontakt sa ukucanima preko Whatsapp-a?
Možda takođe zna,tako dobro informisan,gde je nestalo onih 700000 ukro vojnika za koje su se Amerikanci raspitivali?

Posto si ti dobro informisan, mozda znas sta je sa onim zarobljenim Severnokorejcima? Narocito me interesuje sudbina onog sto je hteo da pocini samoubistvo, udarajuci glavom u betonski stub, a posle toga ( verovatno izazvano udarcem) trazio da gleda korejske ljubavne filmove. Jel uspeo da stupi u kontakt sa ukucanima preko Whatsapp-a?
Znam neću ti reći...

G.din Zelenski sa suprugom Elenom doputovao u UAE veceras
20250216_213137.jpg

Danasnjom Rusijom bukvalno vlada KGB SSSR oficir, koji je uveo KGB stil diktaturu u Rusiji, posle nekih 10-ak godina oslobadjanja od komunisticke diktature tamo (najslobodnijih 10 godina u istoriji ruskog drustva).

Ono, bukvalno Rusijom vlada KGB komun.jara.

Ne postoji multipolarni svet u tom tvom slucaju, to sto ti opisujes je neofeudalizam, gde glavni feudalci, tipa FSB i CCP, mogu da rade sa milionima svojim kmetova sta hoce.
Vance je sasvim suprotno tvrdio u Münchenu, na sigurnosnoj konferenciji iznio je službene stavove američke vlade. Stavovi su i više nego opravdani.

Ovo u Munchenu poruka je političkim elitama da prestanu pretvarati Europu u Sovjetski savez. Primjeri koje je Vance naveo u svom govoru su da se čovjek smrzne. To nisu stvari koje se događaju u Kambođi, nego u Britaniji, Švedskoj, Francuskoj.

Recimo, ja bih u koži hipotetskog predsjednika SAD-a priopćila britanskoj vladi da im uskraćujem sve obavještajne podatke, stavljam 100% carina na izvoz u SAD i zamrzavam imovinu svih njihovih političara u SAD-u sve dok ne maknu svoj komunistički režim, ne puste sve ljude iz zatvora osuđene za zločeste tweetove, ne dokinu te grozomorne sovjetske zakone, ne počnu procesuirati muslimanske silovatelje (stotine tisuća silovanih bijelih djevojčica), ne deportiraju ilegalce i ne počnu procesuirati političare i birokrate koji su umjesto silovatelja kazneno procesuirali roditelje silovanih djevojčica kada su se ovi drznuli biti javno politički nekorektni.

Australija nije nikada bila bitna pogovo sada kada su jugoistocni azijski tigrici sa po sto miliona stanovnika uhvatili korak u Novom svetskom poretku a Aussie ne mogu ili jedva mogu da predju 50 000 dolara GDP-ea, EU je jos uvek jaca ekonomski od USA ili Kine, nije mi jasno zasto ti to smeta.
Australija je nadigrala Macrona kada su ga zaobišli u AUKUS-u.
Europa je kaputt, što bi rekli Nijemci. Bez energenata, bez strategije i sa starim stanovništem.

Nemam se ja sta pokrivati. Rusija je svakako osudjena na propast. Ukoliko prihvate mirovni plan, nista od denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Nista od Kijeva, harkiva, Odese i Hersona, Transnistrije i delte Dunava. Nece cak izaci ni na granice koje su zacrtali u one 4 famozne regije. A na liniji razgranicenja bi mogli bi dobitii 200 tisuca europskih NATO trupa u Ukrajini.
Europsko trziste energenata su izgubili za sva vremena. Finska i Svedska i dalje ostaju U NATO-u. A ostatak europe je shvatio Trumpovu poruku i uskoro ce se kontinent prilicno militarizirati, dok Rusiju ceka bolan postratni period.
Nema mirovnog plana bez ruskih uslova, odakle si ti pao,, zar ne čitaš zadnje vijesti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back