Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    82
Kakav ugovor, mislis da Ukrajina ima ugovore sa svakom zemljom koja je pomaze? Greenland je strateski vazan NATO paktu i Rusima a ekonomski teret za Dansku. Pre 2. sv. rata niko se nije grabio da ga prisvoji cak su i Nemci imali nekih planova ali su Amerikanci bili brzi, kasnije jepostao vazan zbog polozaja izmedju dva velika bloka odnosno Amerike i Rusije.
Pa rekao sam ti već,neko je postavio sliku Zelenskog i nekog iz Danske SA UGOVOROM o međusobnoj(uzajamnoj) saradnji(pomoći) i na to sam ostavio komentar.
Dalje sam te pitao zašto ga Danska ne ostavi ako joj je na teretu a nisi mi ništa odgovorio.I dalje visi moje pitanje : Šta će biti ako stari lopov,pljačkaš i nasilnik reši da od Danske uzme Grenland?Hoće li se,i kako,aktivirati član 5 NATO?Biće to smejurija,videćeš,jer im sada sve dolazi na naplatu a već su počeli međusobno da se obračunavaju,jer nema više resursa za dž a navikli su na visok standard preko tuđih leđa.Azija ih je obišla,iz Afrike su isterani,sada im ostaje samo međusobno da se pobiju i da pljačkaju jedni druge.

Kaspijski marinci sa ulovom

GhNNsQuWEAAFZkp

Na pitanje o svojoj strategiji za okončanje rata, Tramp je za Newsmax rekao:

"Pa, postoji samo jedna strategija i ona zavisi od Putina. Ne mogu da zamislim da je previše oduševljen načinom na koji je sve prošlo jer ni njemu nije baš najbolje išlo."
Naravno,sada se Rusi pitaju.Ameri bi hteli da zaustave ovaj očigledni poraz zapada na tlu bivše sovjetske republike,ali se Rusija pita za način i vreme.Pročitaj malo na njihovim portalima šta kažu.

To se odnosi na neke boljševičke kalibre, koje ima samo Moldavija i sl.

Uostalom hajde da nastavimo rat još 3 godine i tako vidimo ko je u boljoj formi.

Vi sprečite Putina da potpiše prekid vatre
Nema šta da mi nekog teramo, vi ne možete da nastavite ovako još 3 godine jer ste već pukli.

Pala vlast UK, Francuske, Kanade, Nemačke, USA, na čelo masovno dolaze suverenisti koji ne žele rat sa Rusijom.

Potpisaćete kapitulaciju i život ide dalje.

Немачка ће до краја јануара распоредити системе Патриот у пољском Жешову, који је близу украјинске границе, преко које се снабдева украјинска војска.

Ово је у Кијеву изјавио немачки министар одбране Писторијус.

Постоје информације да тамо планирају да распореде два система ПВО и 200 немачких војних лица. Истовремено, тамо су већ норвешка војска, НАСАМС и четири ловца Ф-35.

📌 Руски гласник

🇷🇺💬🇺🇸Лавров о условима преговора са Трампом:

Када председник Трамп, поставши председник, коначно формулише свој став о украјинским питањима, наравно да ћемо то проучити.

Све што се сада говори, говори се у припреми за инаугурацију, у припреми за озбиљне ствари

како је сам Доналд Трамп рекао, у припреми за „прелазак на дужност“.

Он разуме да прво треба да се пресели у Овални кабинет, али све о чему се разговарало у протеклих годину дана има неколико аспеката: пре свега, сама чињеница да су људи почели чешће да помињу реалност на терену, вероватно заслужује да се дочека.

Господин Валц, који ће, колико сам разумео, бити саветник за националну безбедност

а сам председник Трамп је у свом дугом интервјуу поменуо основне узроке сукоба у делу који се тиче увлачења кијевског режима у НАТО упркос постигнутим споразумима.

📌 Руски гласник

A kako to da rat onda ne traje mjesec, dva, godinu dana? Kako to da je odjednom Rusijica okupirana od Ukra, a da im naftna postrojenja svakodnevno gore?
Zato što je ovo kontrolisani rat iscrpljivanja, dok vi jurite medijske pobede oni vas strpljivo kuvaju na tihoj vatri.

Ne žele eskalaciju, samo da vas iscede po tempu koji njima odgovara.

Očigledno je da deluje.

Bolja opcija je da gine za Gazprom ili Lukoil?
Rusija je još zaglavljena u Ukrajini i siguran sam da si svestan da od napada na članicu NATO-a nema ništa, jer Rusiji da smeta NATO rešavali bi probleme sa njima još od feb.2022 godine.
Razumem te što pišeš ovakve gluposti, treba primiti platu od botoksiranog naciste iz Kremlja.
Zapamti i ti, rode sumanuti:

Oplemeni dušu s` mudrošću, napuni srce s` ljubalju i dozvoli mislima slobodu, jer samo tako ćeš da učiniš nešto pametno i korisno i budeš ponos celom čovečanstvu, naročito svome rodu!

🇷🇺🇺🇸 Преговори о Украјини треба да се одвијају између Русије и САД без учешћа других западних земаља, изјавио је Николај Патрушев, члан Савета безбедности и помоћник председника.

Москва нема о чему да разговара ни са Лондоном ни са Бриселом, нагласио је он. Говорећи о будућности Украјине, Патрушев није искључио могућност да она у потпуности престане да постоји до 2025. године.

📌 Руски гласник

Back