Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ijaoooo sad su ukri stvarno gotovi pogotovo kad magareca brigada krene :sad2:
Слика магарца негдје у позадини и шта сада Руси немају логистике.Да ли си се некад запитао колико дневно падне граната рецимо у Украјини.
Запитај се, нађи тај податак, постоје људи који то прате, објављују.Ово је врло масован конфликт са великом потрошњом свега и ти се ухватио магарца јбт.На терену имаш између милион и милион и по војника на обе стране који се свакодневно кољу.Јел схваташ моменат да дневно падне између 50-100 фабовки, колико је то полетања авиона запитај се?Да дневно падне неколико дестина искандера, да полети између 50-100 далекометних дронова камиказа и ко зна колико стотина извиђачких, ко зна колико стотина вјероватно и хиљада фпв дронова са оптичким каблом и без њега на обе стране.Ти се ухватио магарца јбт. док на девном ниову имаш нападе оклопа на све стране.Ајде мало да се уозбиљимо...

Poslednja izmena:
Nisu džabe tu operaciju nazvali najglupljom u istoriji ratovanja, ali neka je tako, Rusima to odgovara. Čekaju i razvaljuju, ne treba žuriti sa proterivanjem ukra iz Kurske oblasti
Ја сам се запитао више пута зашто Руси не крену са свих страна масовно док их не потјерају и онда сам схватио да им је рута Суми-Суџа као на длану и да је свакодневно гађају.Убише им логистику док је на отвореном, скидам капу Украјинцима заиста, ово што су истрпили у последњих годину дана ријетко која би војска могла.Наравно јасно ми је да имају огромну помоћ у свему од НАТО пакта али ипак на крају највише гине украјински војник на терену.Ако наставе овако и ову годину, мислим да ће толико бити шупљи да ће Руси освајати још брже и без великог отпора.На крају када све заврши нико те људе не може вратити, схватиће колико је било све бесмислено али јбг. нека се после обрате Зеленском ако буде још жив.

Poslednja izmena:
Слика магарца негдје у позадини и шта сада Руси немају логистике.Да ли си се некад запитао колико дневно падне граната рецимо у Украјини.
Запитај се, нађи тај податак, постоје људи који то прате, објављују.Ово је врло масован конфликт са великом потрошњом свега и ти се ухватио магарца јбт.На терену имаш између милион и милион и по војника на обе стране који се свакодневно кољу.Јел схваташ моменат да дневно падне између 50-100 фабовки, колико је то полетања авиона запитај се?Да дневно падне неколико дестина искандера, да полети између 50-100 далекометних дронова камиказа и ко зна колико стотина извиђачких, ко зна колико стотина вјероватно и хиљада фпв дронова са оптичким каблом и без њега на обе стране.Ти се ухватио магарца јбт. док на девном ниову имаш нападе оклопа на све стране.Ајде мало да се уозбиљимо...
Bla bla itd od buduce legende :whistling:
Od svega sto si nabrojio mrka kapa od druge " armije " sveta :hahaha: :hahaha:
Dve godine od Bahmuta do Chasiv Jara 15 Km dve godine :ljutko:
Uz sve Fabovke iskandere tenkove sva zamaljska cuda dve godine za 15 km.

Poslednja izmena:

ПОКРЕНУТ ДРУГИ ТАЛАС МАСОВНИХ РАКЕТНИХ НАПАДА НА ВОЈНЕ ЦИЉЕВЕ У УКРАЈИНИ​

Ту-95МС [бомбардери] лансирали су крстареће ракете. „Погодак се очекује у 08:30-09:00 часова по московском времену“, наводи се на телеграм каналу.
Напомиње се да је раније ујутру напад изведен крстарећим ракетама Х-69 и ракетним системима Искандер.
Ујутро 11. фебруара, Украјина је известила о масовном ракетном нападу руских снага. Ваздухопловство Украјине тврдило је да су крстареће ракете Калибр могле бити лансиране са Црног мора.

Јутрос креће жестоко...
Samo rokajte braćo. Što manja ukraina čistija i mirnija planeta

Ја сам се запитао више пута зашто Руси не крену са свих страна масовно док их не потјерају и онда сам схватио да им је рута Суми-Суџа као на длану и да је свакодневно гађају.Убише им логистику док је на отвореном, скидам капу Украјинцима заиста, ово што су истрпили у последњих годину дана ријетко која би војска могла.Наравно јасно ми је да имају огромну помоћ у свему од НАТО пакта али ипак на крају највише гине украјински војник на терену.Ако наставе овако и ову годину, мислим да ће толико бити шупљи да ће Руси освајати још брже и без великог отпора.На крају када све заврши нико те људе не може вратити, схзватиће колико је било све бесмислено али јбг. нека се после обрате Зеленском ако буде још жив.
Razvaljuju ih Rusi a ovi glupi i samo dovlače, Rusima ovo kao na tacni

Kako se fino poređali

Украјину неће примити у НАТО, али би НАТО да уђе у Украјину​

У случају, да западни контигент уђе у Украјину то ће значити директан сукоб са Русијом, а они ће постати легитимне мете, додао је експерт.
Запад ради на покушају увођења „миротвораца“ у Украјину. Идеја је да, након што дође до прекида рата, у ту земљу уђу стране трупе. Фактички, то значи да Украјину неће примити у НАТО, али би НАТО да уђе у Украјину. То је лукав потез, који Русија неће дозволити, каже руски експерт Јуриј Светов.

„При томе, они могу да тврде да тамо нећи ући само војска земаља- чланица НАТО-а, него и неке друге, али јасно да је смисао свега овога да НАТО трупе буду распоређене у Украјини. Ми то не подржавамо и нећемо подржати“, истиче Светов.

Он напомиње да је неколико европских земаља већ изразило спремност да своју војску пребаци у Украјину.
„Спремност за размештање својих трупа у Украјини исказала је Француска – о томе је говорио Макрон, а такође и Велика Британија. Пољаци су, истина, одбацили такву могућност, али балтичке земље су спремне на то. Ми то нећемо дозволити. Ако они покушају да тамо уђу без нашег одобрења доживеће исту судбину као плаћеници који сада ратују у Украјини. Савет безбедности, који треба да донесе такву одлуку, мислим да неће то одобрити, јер Русија има право вета, а мислим да ће нас и Кина подржати у том погледу. Зато је та идеја осуђена на пропаст“, нагласио је Светов.
Светов напомиње да је Русија упозната са радом и деловањем „чувених западних ‘миротвораца’“.
„Можемо на примеру бивше Југославије да видимо како су се тамо понашали ‘миротворци’ и чију позицију су они тамо штитили, баш као што то видимо и у другим државама. Они ће извршавати вољу Американаца и пре свега, НАТО-а и зато ми нећемо дозволити да они уђу тамо. То они морају веома јасно да схвате“, каже Светов.

Русија ће одговорити војним средствима ако НАТО уђе у Украјину​

Говорећи о могућим ризицима у случају да међународне снаге самоиницијативно уђу у Украјину, Светов упозорава да би то означило директан војни сукоб са Руском Федерацијом. На такве акције Русија ће одговорити војним средствима, додао је он.
„Они су сада у тешкој ситуацији, јер имају само један излаз - Украјина мора да капитулира. О томе су већ почели да пишу и амерички новинари. Тешко им је то да прихвате, али мораће“, додао је Светов.
Он оцењује да Русија води активне офанзивне операције и да се може очекивати даље напредовање руских трупа на територији Украјине.

Председник Путин је изјавио да чак и ако почну преговори ми нећемо зауставити нашу војску. Он није случајно подсетио на то што се десило 2022. године, када ми не само да смо зауставили војна дејства, већ смо и повукли војску из Кијева, а као одговор на то били смо обманути. Више такве преваре нећемо дозволити“, подсетио је експерт.
Светов је заправо тиме алудирао на Истанбулске преговоре, који су вођени месец дана после почетка рсуке СВО, када је од Москве тражено да повуче снаге из околине Кијева, јер тобоже Украјина не може да потпише мировни споразум „с пиштољем на челу“.
Путин је током преговора у Истанбулу заиста хтео да склопи мир са Украјином, како би се избегло крвопролиће и озбиљан рат, па је повукао војску, иако је био свестан да би Русија могла бити преварена, док је Кијев, под утицајем Велике Британије, у задњи час одустао од мировног решења и одлучио се на продужење крвавог сукоба и даља разарања.

Светов оцењује да ће будући преговори бити „веома дуги и тешки“.

„Прво, ми сматрамо да преговори треба да буду између Русије и Сједињених Америчких Држава. Друго, Доналд Трамп жели да закључи споразум, који ће му донети неки профит од овог конфликта, a ми желимо да постигнемо договор о миру и гаранцијама безбедности за Русију и целу Европу. Дакле, наше позиције су још увек веома удаљене“, додао је експерт.

Истовремено, Европа је веома ратоборна, указао је Светов.
„Они су спремни да ратују, све време, сваког дана, тврде да треба дати Украјини оружје и новац. Погледајте изјаву немачког канцелара Олафа Шолца током његове предизборне кампање - он каже да Украјини треба армија која ће обезбедити њену безбедност, али пошто Украјина нема новца за такву војску, Европа треба да јој да“, напомиње Светов.
Експерт је уверен да ће Европа наставити да пружа војну помоћ кијевском режиму, тим пре што „Трамп жели да пребаци украјинско питање на Европу“.
Упркос томе што су земље ЕУ у економској кризи ово је политичка одлука, додао је Светов. Према његовим речима, европске лидере сада Европи више интересује политика од економије и животног стандарда својих грађана.

„Госпођа Урсула фон дер Лајен је, објашњавајући зашто Европа сада купује скупу нафту и гас, рекла да постоји политичка цена и да ту политичку цену треба платити. Зато их није брига што се немачка привреда практично не развија. Зашто трошити толико новца на социјалне потребе? Боље их је бацити на одбрану“, закључио је Светов.
Спољнообавештајна служба Русије је раније саопштила да је Запад спреман да у циљу обнављања борбене способности Украјине распореди такозвани мировни контингент од око 100 хиљада људи, док је Кремљ указао на то да је распоређивање мировних снага могуће само уз сагласност страна у одређеном сукобу и да је преурањено говорити о мировњацима у Украјини.
Путин је током састанка са сталним члановима Савета безбедности Русије у јануару изјавио да циљ решавања конфликта у Украјини не треба да буде краткорочно примирје и пауза за прегруписавање снага и преоружавање у циљу каснијег наставка конфликта, већ дугорочни мир.

Објективна анализа тренутног стања.Мислим да ће се сукоб наставити минимално до 2026. године и да ће тек тада запад пристати на оптималне руске захтјеве због стања на терену које јој већ дужи период не иде у прилог.Руски војни буџет је већ прошао Думу, паре се троше на војну индустрију и рат.Хтјели сте сада кусајте.Жали Боже само сулудо погинулих људи...који су погинули у убјеђењу да ће Русију стратешки поразити.

Razvaljuju ih Rusi a ovi glupi i samo dovlače, Rusima ovo kao na tacni

Kako se fino poređali

Последњих неколико дана су их развалили, све је ово било сакривено негдје и сада као на тацни.
Убише их Руси а да нису ни дошли у додир са руским снагама.Највише страдају на релацији Суми-Суџа.

Rusi razvaljuju svoju vojsku i ekonomiju, životni standard svojih građana.
Rusi u ratu skupo plaćaju savi metar osvojene zemlje.
Ako netko na ruskom javnom servisu kaže mrvicu istine onda vama rusofilima pada roleta momentalno.
Ja bi da sam na tvom mjestu pisao ruskoj televiziji..
Pišeš floskule napamet, kao da ni ne čitaš šta ja pišem, samo vrtiš mantre.

Ja pozdravljam to što se protivnik ne podcenjuje, za razliku od NATO akcija bombardovanja stočara sa 10km visine ovo je ozbiljan rat i ozbiljno mora i da se ratuje.

O

Заборавио си да му кажеш да има крив нос. Је ли то због сазнања да вам је војна акција, о којој овде разглабамо годинама, пропала? Можда си заборавио на којем си делу форума? Да те подсетим, "Рат у Украјини".
"Vojna akcija" koja je najkrvaviji i pravi pravcati rat.

Gotovo je :sad2::rida:

1739264135493.png

У западном делу Курског истуреног дела, руске снаге су наставиле напредовање у Свердликову и око њега.

Руске снаге су напредовале у два главна правца. Главни напредак остварен је на западу, где су заузели шумски засад и дрворед, пре него што су ушли у источне куће Свердликова.

На истоку је направљено мање напредовање, где су руске снаге напредовале у северне куће села, и заузеле положаје дуж пута Коренево – Суџа.

+ ~5,65 км² у корист Русије.

📌 Геополитички гласник

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back