Ide mu po planu da ruski nacisti nikada neće uništiti postojanje Ukrajine.
Ide mu po planu to da nemilosrdno uništava okupatora, nezamisliv broj ih gine na stravične načine.
A zašto? Za teritorij, vidiš li tu Putinovu ludost?
https://www.enciklopedija.hr/clanak/nacionalsocijalizam
Meni nije teško,a i obećao sam.
nacionalsocijalizam ili
nacizam (njem.
Nationalsozialismus ili skr.
Nazismus), ideologija Nacionalsocijalističke njemačke radničke stranke (
Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, akr. NSDAP), koju je izložio A. Hitler u djelu
Moja borba (Mein Kampf). Kao poseban oblik fašizma, nacionalsocijalizam je nastao u Njemačkoj nakon I. svjetskog rata; Hitlerovim dolaskom na vlast 1933. prerastao je u vladajuću državnu polit. doktrinu te, koristeći se praksom surova političkog i fiz. nasilja, postao ideološkom i polit. pokretačkom osnovicom agresivne, imperijalističke politike, koja je izravno dovela do II. svj. rata. Izvori su nacionalsocijalizma višestruki, a izravnije su vezani za tešku ekonomsku i soc. krizu 1920-ih. Poratna nezaposlenost i glad, zaoštrenost klasnih sukoba, strah građanstva od komun. revolucije, oživljavanje agresivnoga pangermanizma i teške psihol. posljedice voj. poraza u I. svj. ratu, te teret velikih ratnih reparacija, svi ti razlozi zajedno doveli su do nacističkoga prevrata u njem. građanskom društvu: nacizam je postao njegova antiliberalna i antidemokratska negacija. Jezgra nacionalsocijalizma isprva su bili agresivni, revanšistički raspoloženi voj. krugovi, povezani s masovnim obespravljenim soc. slojevima, koji su utemeljili NSDAP. Ideologija nacizma integralni je nacionalizam i rasizam, naučavanje o nadmoći arijevske rase i potrebi istrjebljenja Židova, podređenost pojedinca državi i neupitna poslušnost vođama, terit. širenje. Na temelju toga nacisti su izgradili kult nepogrješivog i nedodirljivoga vođe
(Führer), a neprijateljima njem. nacije proglasili su Židove, marksiste, demokrate, masone i dr.