Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja debilno objašnjenje a sami Rusi uredno se hvale sa svojim " raketnim postignućima" na civilnoj infrastrukturi u Ukrajini.

Tek nakon teroristickih napada i napada na civile, civilne stambene objekte. Ali selektivno, odmereno i precizno.

Neko nad kim vrse genocid, gadaju ih i nemaju infrastrukturu, tome nije do partyja, cak i kad moze.
Srecom, nije mu problem jer si sve slagao i izmislio.

neki civili u Ukrajini imaju party.
Imam ja tih partija koliko hoces...

...za razliku od tebe, koji nemas nista, osim izmisljotina i lazi.

Poslednja izmena od moderatora:
Стиже се битка за Дњепропетровску област: руска војска је већ близу последње линије одбране украјинских оружаних снага

▪До Дњепропетровске области је остало мање од 7,5 км, о чему сведочи украјинска војна мапа Дубоке државе.
▪'Постепено се повлачимо на главну линију одбране испред Дњепра", пишу Оружане снаге Украјине.
▪„Ситуација се много погоршава у овом правцу. Руске трупе се постепено приближавају насељеним местима, неће стати, јер су се спремале за ово!“ - пише украјински војник.

Poslednja izmena od moderatora:
Борбе на Курском фронту: 34. бригада уништава пешадију и ватрене тачке Оружаних снага Украјине
▪Борци брдске 34. бригаде Јужног војног округа у саставу Северне гарде у пограничном рејону Курске области идентификују милитанте Оружаних снага Украјине и ватрене положаје непријатеља и елиминишу их.
▪Детектоване мете се одмах уништавају.
https://t.me/RVvoenkor/83471

Извори Бајденове администрације за Блоомберг: Очекује се да ће Украјина изгубити сву територију коју је заузела у руској Курској области до пролећа и неће моћи да је користи као мануел за преговарање у будућим преговорима са Русијом, јер ће за било какве такве преговоре бити потребно много месеци пре склапања споразума су постигнути. Украјина је већ изгубила око половине територије коју је освојила у августу

Ne znam sto sam tocno napisao, ali kao sto sam vec spomenuo, kolaps Rusije je neminovan. Kada tocno, nece biti lako procijeniti. Ali nakon sto se desi, doci ce do raspada ruskog sveta.
Pa, lako je proveriti. Nepouzdan si i imas "kratko" pamcenje. Kada si shvatio da do kolapsa nije doslo, promenio si plocu i sada "nece biti lako procijeniti". Kako da te neko shvati ozbiljno?

Ne treba ni blizu sve unistiti. I bez razaranja su strukturalni problemi u ruskom gospodarstvu vec prilicno veliki.

Ako dodje do ocekivanog pada cijena nafte i otkacivanja Rusije sa europskog trzista plina (za godinu, dvije najkasnije) u potpunosti, te u kombinaciji sa brutalnijim napadima na vitalnu energentsku infrastrukturu i sankcije, dovoljna ce biti iskra da dodje do ekonomskog kolapsa.

Demilitarizacija Rusije ce se i dalje nastaviti i treba samo cekati kada u Ruisji nece vise biti ljudi koji su spremni da se bore za placu koju im Putin nudi. Raspirivanje seperatistickih pokreta sirom Rusije moze takodjer biti jedna dodatna poluga.
:D

Blickrig nije ruski način ratovanja,to rade samo mali i jadni.
Veliki Rusi pametno koriste prednost u ljudstvu i tehnici ne štedeći ni jedno ni drugo.
Rezultati su vidljivi, zatvori prazni, skladišta prazna, država nikada bolje nije stajala, a dobili su i nove prijatelje u Sjevernoj Koreji.
Lade bez ABS-a idu ka lude, groblja nikada bolje uređena.

Tješi se ti da SVO ide po planu :lol:
A šta Zelenskom ide po planu ?

_130867437_screenshot2023-08-15at09.08.53.jpg

Biće upamćen kao najveći ubica ukrajinskog naroda ikada.

Trebalo je samo da potpiše papir .

Ali ga nije potpisao, i gurnuo narod u ratno satiranje. :kafa:

Znas sta je meni najbolje? Ne moram ni da procitam vesti da znam sta se desava na ratistu. Dovoljno da procitam njihove komentare ovde kako cvile i pene i sve mi je jasno :D
Pa vec danima vrte neke gluposti i kmece dok Rusi polako probijaju na zapad.
Na ustaskim forumima se raspravlja oko pada onog aviona i daju neke analize kako treba ukrajina da uradi da se Rusija porazi.

Patologija malih Srba dolazi do izrazaja.Nije njima do Ukrajine,vec sto mrze Ruse,i sta ce biti kad ukrajina potpise kapitulaciju,a to je neminovan ishod,kad ce biti ne znam,ali bice.
Plase se Rusije jer znaju da im Rusi nikad nisi zaboravili Staljingrad.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back