Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slabo tebi ide matematika druskane! Rusa je poginulo 700.000, a Ukrajinaca 43.000. Rusa je poginulo toliko da moraju da salju Severnokorejance jer se Rusa vise ne moze navatati. Svi se razbezali kud koji mili moji. Nece da ginu za tupavog diktatora koji je upropastio Rusiju... Jos kad tome dodamo da je minimalna starost za regrutovanje u rat u Ukrajini 25 godina dobijamo sasvim jasnu sliku sta se dogadja. Sem ako nismo putinov trol na zadatku.
Izgleda da su i K/AC pukli ...

Međutim, ubrzo su se oglasili i pojedini ruski zvaničnici, koji su rekli da je 'orešnik' zapravo prevara predsednika, osmišljena za propagandu i čiji je cilj da zastraši Zapad, a proizvodnja ovog oružja nije moguća još najmanje pet godina.
Podsetimo, Rusija je lansirala hipersoničnu raketu sposobnu da nosi nuklearno oružje, 21. novembra i na meti je bio grad Dnjepar na istoku Ukrajine. Tada je iz Moskve saopšteno da je u pitanju "borbeni test" novog oružja.
Oresnik nikada nije ispaljen. To je bila maketa za slikanje. A oni udari su bili samo editovani video, nista vise...

Matematika kaze da 48 Rusa pogine da bi se osvojio jedan kvadratni kilometar Ukrajine. Da li je to dobra trgovina, pitam se pitam?

Ukrajina ima 600.000km2

Ako je 48 po kilometru to je oko 25-30miliona Rusa

Nije strasno
Vazno je da Putin vuce linije i preti atomkama
Tri ili cak cetiri dana nismo culi tu glupu pricu, vreme je da rusofili pocnu vikend price o atomkama na London i Kanzas Siti

Nije cak ni zabavno citati ove glupe ruske botove. Tvitovi su im umobolno glupi

Glupi su ko *****, ni propagandu ne znaju da pisu

Recimo ovaj glupi debil beba

kaze vode ljude ko zivotinje u vojsku. Citiram ga - vode ih na klanje.

nije samo pojasnio za publiku ko to kolje ljude u mjasorubki

A ono Rusi kolju ove momke
Nadji drugu zabavu i ne smaraj time sta je tebi zabavno, a sta nije. Nisi propustio da prokomentarises, sto znaci da ti je ovaj uvod samo alibi za cinjenicu da citas "ruske botove".

Razvijen je za nuklearne bojeve glave i tako ga treba i posmatrati. Praktično ga je nemoguće presretnuti tako da nema neke dileme šta će se desiti kada se lansira, udara sigurno i to jako brzo. Nešto smanjena preciznost je apsolutno nebitna kada nosi nuklearne bojeve glave

Ovo lansiranje bez bojevih glava je čista demonstracija i poruka, ništa više.

Kao što se mogao da primetiš odmah posle dejstva Orešnika i Ukrajinci su prestali da šalju UK i USA projektile dublje u teritoriju Rusije, što znači da je poruka uspešno prenesena i shvaćena. Normalno i Rusi su odmah prestali sa slanjem "lešnika".
Slažem se, samo ne znam tko će Putinu odati tu tajnu.

Putin:
"Uglavnom, sada moramo poboljšati projektil Orešnik, a ne nuklearnu doktrinu. Ako bolje pogledamo, dovoljna količina ovih najsuvremenijih oružanih sustava zapravo će eliminirati potrebu za uporabom nuklearnog oružja"

Da li si nevaspitan otisao u USA ili si to tamo naucio? Jel zadignes suknjicu i pokazes zadnjicu, ili samo pljucnes sazvakani duvan?

Ne duvanim to je totalno out hobi a i gadno smrdi, a kalamunje sutnem u prolazu, a one vrte repom od srece sto im poklanjam paznju

To sam naucio u jednoj od mojih poseta podrinju, isao sam tamo na rafting na Drini ima vec dosta godina od tada, sa jos nekim nasim sportistima, tamo pse lutalice iz nekog razloga ne nazivaju lutalice, nego kalamunje.

Ne duvanim to je totalno out hobi a i gadno smrdi, a kalamunje sutnem u prolazu, a one vrte repom od srece sto im poklanjam paznju

To sam naucio u jednoj od mojih poseta podrinju, isao sam tamo na rafting na Drini ima vec dosta godina od tada, sa jos nekim nasim sportistima, tamo pse lutalice iz nekog razloga ne nazivaju lutalice, nego kalamunje.
Zlostavljanje zivotinja...uklapa se.

По Запорожју је данас добро прилетело

⚡ У граду Запорожју који је под контролом Кијева догодиле су се експлозије.

Према украјинским каналима за праћење, напад је изведен неидентификованим балистичким пројектилима.

У нападу је оштећена приватна клиника.

https://x.com/DonbassSegodnya/status/1866516890321092700

Удари по непријатељским положајима на Липцовском правцу.

Захваљујући украјинским обавештајцима, они су ме просветлили.

Русија може да произведе 25 балистичких пројектила „Орешник“ месечно, што је еквивалентно 300 ракета годишње, - Military Watch Magazine, позивајући се на украјинске обавештајне службе

GecpyzpWYAAHtJ8

https://x.com/chilim67/status/1866506599562387506

Ne postoji još uvijek snimak sa mjesta udara kinetičkih glava Orešnika što može da znači samo jedno - da je strašna posledica pa je kriju da ne bi demoralisali vojsku.

Da je udar bezazlen već bi ukrovermaht to objavio, ismijavajući je ali nije. Pobila je sve u najboljem skloništu koje ima Ukrjaina, Južmašu. Tamo je čak i podzemni aerodrom bio. Bio.

Svejdoci sa Tg kanala pišu da nema čak ni tragova od Južmaša, sve je prah i pepeo.

Ne znam detalje, zaista, voleo bih da vidim nešto više od rekla - kazala

Šta god da su Rusi napravili nisu mogli da sruše osnovne zakone fizike i principe balistike

Kinetička energija je
1733862317833.png

velika brzina u trenutku udara daje veliku energiju jer se diže na kvadrat ali ne sme se zaboraviti i drugi faktor a to je masa

Primera radi, čuveni meteor iz Čeljabinska koji je napravio ogromno razaranje imao je
- masu od oko 14.000 tona
- brzinu pri udaru od skoro 20 km po sekundi , odnosno gotovo 60 maha

Orešnik ima manje od tone mase projektila i navodno 10 maha pri udaru

Uradite jednostavnu kalkulaciju i videćete i sami šta to daje kao energiju

- 1 tona TNT kada eksplodira daje energiju od 4,4 milijardi jula

- kinetička energija udara projektila teškog 1 tonu koji ima brzinu od 10 maha - 10 brzina zvuka pri udaru iznosi oko 6 milijardi jula

Dakle to je tu negde, ne nešto mnogo više

Energija nuklearnih bojevih glava se inače meri u kilotonima (1.000 tona TNT) i megatonima (1.000.000 tona TNT), dakle neuporedivo veća energija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back