Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato što države EU ne žele svoju bezbednost i politiku da stave u ruke Rusiji.
Rusija jeftinim gasom ostvaruje svoje političke i geopolitičke ciljeve.
Zbog toga je i bolje plaćati skuplji gas nego voditi rusku politiku i interes u državama unije.
Mislim da je Rusija tu maestralno odigrala, nadmudrila je Evropu.
Donald Tramp dok je još bio predsednik rekao je Angeli Merkel i predstavnicima NATO alijanse da Rusija drži Nemačku u svojim rukama baš zbog gasa i da je zbog toga energetski zavisna od Rusije.
Ta zavisnost stvara gomilu problema koji ne idu u korist same države, trenutnog stanja i politike, ekonomije i bezbednosti EU.

kmeeeeee :rida:

Ruski predsednik Vladimir Putin je odavno u potpunosti prešao na ratnu ekonomiju. Rusija proizvede oružje i municiju za tri meseca koliko cela Evropska unija za godinu dana - istakao je Pistorijus u subotu na skupu koji je organizovala Fondacija Fridrih Ebert u Arnsbergu u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija, prenosi "Tagesšau".

.
Ај, буди љубазан па наведи бар један од тих "политичких и геополитичких" циљева које је Русија остварила продајом јефтиног гаса Европским земљама.

.

Samo što je to i dalje Ruski gas, svaka čast na (ne)inteligenciji 😘
Pa zato je EU ucenjena da i dalje mora biti na ruskom gasu pretežno dok manji deo kupuje skuplje,baš zbog ekonomske isplativosti u doba rata i krize.
Nigde ja nisam osporavao u predhodnom postu da EU ne kupuje gas od Rusije, nego sam naveo da zbog toga danas plaća cenu sopstvene bezbednosti zbog energetske zavisnosti.
To je inače sve rekao i Donald Tramp.

Ajde malo ohladi glavu sa tim uvredama.

Zato što države EU ne žele svoju bezbednost i politiku da stave u ruke Rusiji.
Zbog toga je i bolje plaćati skuplji gas nego voditi rusku politiku i interes u državama unije.
Mislim da je Rusija tu maestralno odigrala, nadmudrila je Evropu.
Donald Tramp dok je još bio predsednik rekao je Angeli Merkel i predstavnicima NATO alijanse da Rusija drži Nemačku u svojim rukama baš zbog gasa i da je zbog toga energetski zavisna od Rusije.
Ta zavisnost stvara gomilu problema koji ne idu u korist same države, trenutnog stanja i politike, ekonomije i bezbednosti EU.

Jel tebi ovo neka mantra? Ponavljas u nedogled jedno te isto i, u sustini, ne odgovaras ni na jedno pitanje ili konstataciju koja osporava tvoje stanoviste.
Na osnovu tvojih naglabanja, na koje je tesko odgovoriti smisleno, osim reci da je u pitanju besmislica, moze se zakljuciti da je tvoja Evropa u cabru.
"Rusija jeftinim gasom ostvaruje svoje politicke i geopoliticke ciljeve"...ma, idi begaj, otkrio si toplu vodu! A Amerika se u sve petlja iz cistog altruizma. Mislim da bi svi kojima je Amerika "pomagala" vise voleli da su ih Ameri "pomlatili" jeftinim gasom.

.
Ај, буди љубазан па наведи бар један од тих "политичких и геополитичких" циљева које је Русија остварила продајом јефтиног гаса Европским земљама.

.
To on nama "otvara oci" vezano za ruski uticaj u Srbiji, najvise bi voleo o tome da pise, jer to je razlog njegovog jeda. Za sada "vuce paralele", nadajuci se da ce zabludeli Srbi shvatiti sta ih ceka. Cini to nespretno, ali ne zbog toga sto je stidljiv.

Kursk Region James Scot Reese Anderson
🇬🇧

Vidiš da je @Frtajler u pravu, i dalje nijedan NATO bojovnik nije uginuo

RUSIJA OTPISUJE DUGOVE OVIM STANOVNICIMA

Putin potpisao zakon

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o otpisu duga do deset miliona rubalja, ili oko 92.000 evra, u kreditima za učesnike rata u Ukrajini, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu zvaničnog izdanja pravnih akata.

Novi zakon se odnosi na mobilisane, na vojna lica koja su služila vojni rok u Oružanim snagama Rusije i sklopila ugovor na period od godinu dana ili više za učešće u Severnom vojnom okrugu do 1. decembra 2024. godine, i na njihove supružnike.

U dokumentu se navodi da obaveze po kreditu prestaju ako je sudski akt o naplati potraživanja stupio na snagu pre 1. decembra ove godine, i ako iznos duga ne prelazi deset miliona rubalja od dana potpisivanja ugovora o službi u Oružanim snagama.

Kredit se otpisuje i ako je dužnik preminuo ili ga je sud proglasio umrlim ili invalidom prve klase.
U dokumentu se navodi i da je potpuni ili delimični prekid izvršnog postupka moguć ako građanin učestvuje u vojnoj službi, služi u trupama Ruske garde ili je zaposlen u odeljenju unutrašnjih poslova koji pomaže agencijama Federalne službe bezbednosti (FSB) u regionima koji su u blizini zone specijalne operacije u Ukrajini.

Iste olakšice u vraćanju kredita su predviđene i za pripadnike vazduhoplovstva i članove njihovih porodica.

RUSIJA OTPISUJE DUGOVE OVIM STANOVNICIMA

Putin potpisao zakon

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o otpisu duga do deset miliona rubalja, ili oko 92.000 evra, u kreditima za učesnike rata u Ukrajini, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu zvaničnog izdanja pravnih akata.

Novi zakon se odnosi na mobilisane, na vojna lica koja su služila vojni rok u Oružanim snagama Rusije i sklopila ugovor na period od godinu dana ili više za učešće u Severnom vojnom okrugu do 1. decembra 2024. godine, i na njihove supružnike.

U dokumentu se navodi da obaveze po kreditu prestaju ako je sudski akt o naplati potraživanja stupio na snagu pre 1. decembra ove godine, i ako iznos duga ne prelazi deset miliona rubalja od dana potpisivanja ugovora o službi u Oružanim snagama.

Kredit se otpisuje i ako je dužnik preminuo ili ga je sud proglasio umrlim ili invalidom prve klase.
U dokumentu se navodi i da je potpuni ili delimični prekid izvršnog postupka moguć ako građanin učestvuje u vojnoj službi, služi u trupama Ruske garde ili je zaposlen u odeljenju unutrašnjih poslova koji pomaže agencijama Federalne službe bezbednosti (FSB) u regionima koji su u blizini zone specijalne operacije u Ukrajini.

Iste olakšice u vraćanju kredita su predviđene i za pripadnike vazduhoplovstva i članove njihovih porodica.

Доста је било лажи и злонамерних тврдњи по овом питању. Сада се све зна.

Путин је направио неколико свињарија, а то се не ставља на терет руском народу и руској војсци.

1. Проблеми у руској војсци који су довели до побуне, због чега је морао да ликвидира Пригожина и Уткина, оне који су најзаслужнији што Русија држи макар и тих 5 области од укупно 24.
2. Ништа није било као што су обећавали путинофили, ни брзи рат, нити су успели да ослободе макар 10 области, ако већ не могу половину, дакле остали су на неких 15ак процента украјинске територије, са све Кримом који је ослобођен пре рата, значи ослобођено у рату једва 10%.
3. Украјинско освајање руске територије у Курској области. Замислите да су нама босански исламисти 90их заузели део Србије или замислите да је Путин био способан као Караџић, па да држи у опсади Кијев, паралела са Сарајевом.
4. Путинова неспособност је довела до урушавања поверења и слабљења руског утицаја на Балкану, посебно његова трампа са западом, типа радимо оно што сте ви радили на Балкану, дакле поткусуривање.
5. Нато је нас покорио за 3 месеца и освојио у потпуности, а Путин је узео само 10ак посто Украјине и сада жели мировне преговоре, после 2 године тешког рата.
6. И после мировног споразума, окрњена Украјина ће бити под контролом запада, а некада је била у потпуности под контролом Русије.
Нато ће се пре или касније, још више приближити Русији, можда неће због мировног споразума моћи одмах, али касније сигурно.

.

.
Pošto EU ne želi da se otkači sa ruske gasne slavine dobili smo to da EU jednim delom finansira Rusiju u ovom ratu tako što i dalje kupuje njihov jeftini gas.

To olakšava Rusiji posao jer više zaradi novca od prodaje gasa Evropi nego što je košta i sam rat, tako da većim delom Rusija bez problema ovaj rat finansira.
Zbog toga Rusija ima mogućnost daljeg nastavka ratovanja i osvajanja UKR teritorija.

Druga stvar, postoje države kao što su Srbija i Mađarska koje ne žele da uvedu sankcije Rusiji kao i da doniraju novac iz razloga što bi verovatno preko noći bili ucenjeni skupljom cenom gasa od strane Rusije a to bi drastično uticalo na ekonomiju Srbije i Mađarske.

Što se tiče politike, pogledaj samo koliko postoji proruskih partija u državama EU i samo pogledaj njihov politički program i biće ti jasno da su to partije koje su integrisane od strane Rusije i koje imaju za cilj da poljuljaju političku sliku Evrope, da putem svoje projektovane politike pridobiju poverenje birača, da niskom cenom gasa ucenjuju politički i bezbednosni izbor država EU.

Mislim da ruski jeftini gas igra veliku ulogu u projekciji i menjanju politike pojedinih država u EU kao i aspektu geopolitike i mogućnost nastavka ratovanja i finansiranje istog.

Zašto? To bi bila najveća glupost. Ako većina Tajvanaca ne želi da Tajvan bude dio Kine, što bi se Kina išla petljati s time? Svakako da Tajvan mora ostati vojno i politički neutralan. Valjda će im iskustvo Ukrajine biti poučan primer kako ne bi trebalo raditi.
Некадашњи прави кинески комунисти су успели да поделе тај народ и да од Кинеза на Тајвану створе практично нову нацију и данас око 60-70% житеља Тајвана верује да су они посебна нација, док осталих 30-40 имају или неки комбиновани идентитет или се декларишу као Кинези који желе уједињење са Кином.

Међутим, пошто је Кина прихватила капитализам, вратила религијски идентитет, смањује се атеизам, а расте кинески национализам, разлика је све мање, тако да Тајван нема будућност и пре или касније ће постати део Кине, макар уз привилегије широке аутономије.

To on nama "otvara oci" vezano za ruski uticaj u Srbiji, najvise bi voleo o tome da pise, jer to je razlog njegovog jeda. Za sada "vuce paralele", nadajuci se da ce zabludeli Srbi shvatiti sta ih ceka. Cini to nespretno, ali ne zbog toga sto je stidljiv.
Ja samo pišem moje mišljenje i ništa drugo.
Ako ti se ne sviđa slobodno me preskoči.
Nemam ja političku moć u rukama da menjam pravac države i mišljenje običnih ljudi.

Šta ti radiš na ovom forumu?

Pa zato je EU ucenjena da i dalje mora biti na ruskom gasu pretežno dok manji deo kupuje skuplje,baš zbog ekonomske isplativosti u doba rata i krize.
Nigde ja nisam osporavao u predhodnom postu da EU ne kupuje gas od Rusije, nego sam naveo da zbog toga danas plaća cenu sopstvene bezbednosti zbog energetske zavisnosti.
To je inače sve rekao i Donald Tramp.

Ajde malo ohladi glavu sa tim uvredama.
Наведи историјски тренутак када Европа није била зависна од ресурса ван ње.
Разлика је само што данас морају да плаћају за њих, док су у прошлости те ресурсе отимали, којекуде.

Ja samo pišem moje mišljenje i ništa drugo.
Ako ti se ne sviđa slobodno me preskoči.
Nemam ja političku moć u rukama da menjam pravac države i mišljenje običnih ljudi.

Šta ti radiš na ovom forumu?
Nisi dosao na pričest, što se ispovedaš? Nije mi potreban "blagoslov" da preskocim neciji post, ili da ga ignorisem. Kao sto mene ne isteresuju razlozi tvog bivstvovanja na forumu, ne treba ni tebe da interesuju moji.

To olakšava Rusiji posao jer više zaradi novca od prodaje gasa Evropi nego što je košta i sam rat, tako da većim delom Rusija bez problema ovaj rat finansira.
Zbog toga Rusija ima mogućnost daljeg nastavka ratovanja i osvajanja UKR teritorija.
Неће бити да је баш тако лако и да је све исто као и пре рата, Русија је због пресецања веза са Европом, се отворила према Кини, мада има препродаје гаса западу, али ништа није као пре рата. Русија такође трпи због рата, али мање него Европа, који је највећи губитник.

Što se tiče politike, pogledaj samo koliko postoji proruskih partija u državama EU i samo pogledaj njihov politički program i biće ti jasno da su to partije koje su integrisane od strane Rusije i koje imaju za cilj da poljuljaju političku sliku Evrope, da putem svoje projektovane politike pridobiju poverenje birača, da niskom cenom gasa ucenjuju politički i bezbednosni izbor država EU.
Ту постоји један апсурд, да Путин назива Украјинце нацистима као што назива и неке западњаке, а управо европски десничари подржавају Путина и то највише крајњи десничари, сети се колико наци испада је имао АфД, Пегида или аустријске партије, а сви они отворено подржавају Путина.
Није само у питању гас, већ и идеолошко преклапање око неких питања, типа ЛГБТ пропаганда, породичне вредности, мигрантска питања итд.

Мени је најсмешније када се наши домаћи путинофили примају на ту пропаганду о нацизму, као да су најобичније комуњаре, а не неко ко се налази у истом кошу са европским десничарима.

Украјински десничари и њихови неонацисти су иронијом судбине доживели да морају да буду у коалицији са левичарима и глобалистима, баш са онима са којима се идеолошки не слажу, док са друге стране сви остали десничари укључујући и америчке су на страни Путина, што је и нормално и природно.
Мада има таквих апсурда и на Балкану, кад сарајевски и приштински исламисти морају да буду у коалицији са истим глобалистима и левичарима запада, а њихово природно окружење је шеријат, којем би више пријало чак и десничарско уређење, него да морају да организују шарене параде.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back